SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Bir Satış Sözleşmesi..!"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:06:19
A- A+ PAYLAŞ

KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası üyeleri, TCDD önünde yaptıkları basın açıklamasıyla toplu görüşmelerde taleplerini yinelediler. 

TCDD 5.Bölge Müdürlüğü önünde gerçekleşen basın açıklamasında konuşan BTS Şube Başkanı KESK Dönem Sözcüsü Hasan Akdemir, geçici hükümet tarafından yapılan görüşmelerin meşruiyetinin olmadığını ileri sürdü. Akdemir, Memur-Sen’in müdahil olduğu toplu sözleşme görüşmelerinin , “Belirsiz ve kaotik gündem içerisinde anlaşmak isteyeceği ortadadır” denilerek yapılan görüşmelere tepki gösterildi.

KESK Dönem sözcüsü Akdemir, geçici hükümetin, kamu emekçilerinin 2016-2017 yıllarına yönelik öneri ve talep getirme yetkisi olsa dahi meşruiyetinin olmadığını belirterek şu açıklamalar yer verdi:

“Milyonlarca kamu emekçisini, emeklisini yakından ilgilendiren 2016-2017 yıllarını kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri 3 Ağustos 2015 Pazartesi günü başlamış olup bu gün 2.oturumu yapılacaktır. Konfederasyonumuz tarafından TİS in Eylül - Ekim aylarına alınması talebiyle görüşmeler gerçekleştirilmiş, bu taleplerimiz meclis genel kuruluna sunulmuştur. AKP’nin tek başına iktidar olamadığı, var olan geçici hükümetin, kamu emekçilerinin 2016-2017 yıllarına yönelik öneri ve talep getirme yetkisi olsa dahi meşruiyetinin olmadığı, bu nedenle geçici hükümetle yeni toplu sözleşme bağıtlanamayacağı ifade edilmiştir.

AKP ve AKP’nin memur kolu olan MEMUR-SEN’in, TİS’ i tekrar bir oldubitti ye getirerek yeni bir satış sözleşmesini bu belirsiz ve kaotik gündem içerisinde anlaşmak isteyeceği ortadadır.

KESK’in mücadelesine karşı duydukları bu tahammülsüzlük yapılan “Toplu Sözleşme” görüşmesine de yansımıştır. Konfederasyon heyetimizin toplantıya katılma ve söz hakkı Memur Sen ve bağlı sendikalarının yöneticileri tarafından sınırlandırılmak istenmiştir.

Tekrar altını çiziyoruz. Kamu emekçilerinin, emeklilerinin hak ve özgürlüklerini genişletmeyi hedefleyen mücadele yoluna karşı AKP iktidarı ile “beraber yürüdük biz bu yollarda” nakaratını tutturan Memur Sen yönetiminin tek yetkili kılındığı söz konusu pazarlıktan kamu emekçilerinin sorunlarına kalıcı çözümler üretilmesini beklemek en naif tabirle hayalperestliktir. Gündemin ve ekonomik verilerin hızla değiştiği, yarın ne olacağının dahi kestirilemediği, savaş borazanlarının her gün daha gür çalındığı bir dönemde, yetkisiz, geçici hükümeti ve yandaş konfederasyon yönetimi arasında yapılacak pazarlıktan emekçilerin alın terlerinin karşılığını alma ihtimali yoktur. Nitekim yapılan toplantının içeriği de yeni bir satış sözleşmesi ile karşı karşıya olduğumuzu doğrulamaktadır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız