SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeni Bir Tarım Modeli'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Tarımsal Üretimi Geliştirme Genel Müdürlüğü (TÜGEM) tarafından "Toprak İşlemesiz Tarım" konusunda seminer verildi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerde TÜGEM Genel Müdür Yardımcısı Dr. Talat Şentürk, katılımcılara bilgi verdi.

Seminer öncesi bir konuşma yapan Malatya Tarım İl Müdür Vekili Ramazan Aytekin, toprak işlemesiz tarımın çiftçilere gerek zaman açısından gerekse maddi açıdan büyük katkı sağlayacağını ifade ederek, "Malatya kurak bölgede yer aldığı için yeni gelişen bu tarım modelinin benimseneceğini ümit ediyoruz. Bakanlığımız makine alımı noktasında çiftçimize hibe vererek, gerekli desteği sağlamaktadır. Yeni gelişen bu tarım modeliyle de çiftçimiz hem verimli ürün alacak hem de kazanacak" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından TÜGEM Genel Müdürü Dr. Talat Şentürk, seminer verdi. Talat, toprak işlemesiz tarımın dünya ülkelerinde 70'li yıllardan beri kullanıldığını kaydederek, "Üretim maliyetimi düşürmek, işletmelerin dünya genelinde rekabet gücünü artırmak, üretim modeli geliştirmek ve toprağın yapısını geliştirmek için bu tarım modelini çok önemsiyoruz. Aşırı gübre, su ve ilaç bunun yanında anız yakılması toprağı perişan etmektedir. Fazla su ya da gübre fazla verim almak anlamına gelmiyor. Bitkiye ihtiyacı kadar su ve gübre verilmelidir. Kendi elimizle kendi toprağımızı yok ediyoruz. Çin, Paraguay, ABD, Kazakistan, Avustralya, Kanada ve Brezilya bu yeni tarım modelini kullanıyor. Bu ülkelerde 30 yıldır pulluk girmemiş tarlalar gördüm. Biz de çiftçimiz ekim yapmadan önce 3-4 defa tarlaya giriyor. 1968 yılında biz birbirimizi yerken, adamlar bu yeni teknolojiyle uğraşmıştır" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız