SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Bir Terörle Mücadele Konseptimiz Var"

0
Güncellendi - 2017-11-06 03:36:15
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Artık sınır içi, sınır dışı diye bir kavramı kaldırıyoruz. Sınırın dışında da eğer tehlike geliyorsa, nasıl Suriye'deysek nasıl sınırın dışına kadar kovalıyorsak bundan sonra da bulundukları her ine girmek için hem Allah'a hamdolsun milli, yerli silahlarımız var hem de yeni bir terörle mücadele konseptimiz var.” dedi.

Bakan Tüfenkci, Battalgazi ilçesi muhtarlarıyla Taş Konak'ta bir araya geldi. Toplantıya Vali Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile muhtarlar katıldı.

Konuşmasına Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleriyle bölücü terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan asker ve güvenlik korucularına Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Bakan Tüfenkci; “Bilinsin ki kökleri kazınana kadar bu mücadele amansız bir şekilde devam edecek. 8 şehidimiz oldu. 56 teröristi etkisiz hale getirdik daha da mücadelemiz devam ediyor. Artık sınır içi, sınır dışı diye bir kavramı kaldırıyoruz. Sınırın dışında da eğer tehlike geliyorsa, nasıl Suriye'deysek nasıl sınırın dışına kadar kovalıyorsak bundan sonra da bulundukları her ine girmek için hem Allah'a hamdolsun milli, yerli silahlarımız var hem de yeni bir terörle mücadele konseptimiz var." ifadelerini kaydetti.

Tüfenkci, terör örgütleriyle mücadele önemli olanın teröristleri eylemsizlik haline itebilmek olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"İstanbul'da DEAŞ terör örgütüne yönelik çok önemli bir operasyon yapıldı. Emniyetimizin, güvenlik güçlerimizin yaptığı operasyon gerçekten  Bayrampaşa'daki alışveriş merkezini belkide havaya uçurarak büyük bir panik, kaos ve Türkiye'ye olan bakışı değiştirmeye yönelik bir saldırıyı planlamıştı bu taşeron örgütler. Ama Allah'a hamdolsun o eli de önledik ve kırdık. İnşallah bundan sonra da kırmaya devam edeceğiz."

-Kaçak sigara yüzde 10’lara indi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, terörle mücadele kadar uyuşturucuylada mücadelenin çok önemli olduğuna ifade ederek; “Sadece gümrüklerde yakaladığımız uyuşturucu miktarı 80 yılın zirvesine çıktı. Baktığımız zaman 23 tona yakın çeşitli uyuşturcular yakalandı. Artık kapılarda bu kaçakların veya uyuşturucuların sıkı denetiminden dolayı güzergah değiştirdiklerini, farklı bir güzergahlara saptıklarını görüyoruz. Gerek İçişleri Bakanlığı gerekse bizim bakanlığımızla birlikte kaçak ve uyuşturucuyla mücadelemizi son yılların zirvesine çıkarttık ve orada her türlü teknik cihazları kullanıyoruz." şeklinde konuştu.

Tüfenkci; "2 sene önce yüzde 21'lerde olan kaçak sigara oranları bugün yüzde 10'larda kadar düşürdük.  İnşallah hedefimiz bunları yüzde 5'lere kadar kaçak sigarayla mücadeleyi sürdüreceğiz. Uyuşturcuyla mücadele kurulu var. Orada biz de varız. Orada bazı kararlar var, inşallah önümüzdeki dönemde kamuoyu ile paylaşacağız." dedi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Melekbabalı Melekbabalı (6 yıl önce)
    Terörle mücadelede yeni bir konseptimiz varmışmış... Çok merak ediyorum acaba nedir??? Vereceğimiz şehit sayıları ile alakalı yeni bir çalışmamı acaba (!!!)... Artık kulakların ilk kez duyacağı rakamlarla mı şehit sayılarını telaffız edeceğiz...
    0
    0
    Yanıtla