SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Bir Üniversite" Töreni Gibi!

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:35:13
A- A+ PAYLAŞ

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Malatya Kayısısı'nın insanının zekası ve çalışkanlığıyla marka haline geldiğini belirterek, “Malatya, enerjisi ve vizyonu ile Türkiye’nin 2023 hedefine ulaşmasında üzerine düşeni yapacak” dedi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yaptırılması kararlaştırılan 24 derslikli ‘Malatya TOBB İmam Hatip Lisesi’ için TOBB ve Malatya Valiliği arasında protokol imzalandı. Konferans Salonu'nda düzenlenen törene; TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Malatya Valisi Vasip Şahin, AKP Parti Malatya Milletvekileri Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık, Mahmut Mücahit Fındıklı ve Hüseyin Cemal Akın, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Hisarcıklıoğlu, kayısı diyarı Malatya için hayırlı bir yatırıma imza atacaklarını belirterek, “Bu okul Malatya’ya ilk yatırımımız değil. 2006 yılında 91 bin dev öğrenci ilköğretim okulu inşaatına katkı sağlamıştık. Bu yatırımları yapıyoruz çünkü Malatya bizim için çok önemli. Malatya Doğu Anadolu’nun ve Fırat Nehri’nin en önemli bölgesi” diye konuştu.

Malatya’nın ekonomisiyle bölgenin en gelişmiş ili olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, Malatya Kayısısı’nın insanının zekası ve çalışkanlığıyla marka haline geldiğini kaydederek, “Malatya, enerjisi ve vizyonu ile Türkiye’nin 2023 hedefine ulaşmasında üzerine düşeni yapacak” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, en kıymetli yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğuna dikkat çekerek, “Bakın şunu özellikle vurguluyorum. Dünyada her yatırımın riski vardır. Her yatırımdan zarar edebilirsiniz ama insana yapılan yatırımdan, eğitime yapılan yatırımdan asla zarar etmezsiniz. Siz kazanırsınız, şehriniz kazanır, ülkeniz kazanır” şeklinde konuştu.

Gençlerin, teknik ve bilgi kapasitelerinin artırılmasının yeterli olmayacağına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Biz bir yandan donanımlı insanlar yetiştirirken diğer yandan da adam gibi adam yetiştirmek zorundayız. Bir taraftan gençleri çağın gerekleri ile donatırken diğer taraftan da milli ve manevi değerlere bağlı yetiştirmeliyiz” dedi.

“MALATYA EĞİTİM KONUSUNDA ÖNEMLİ BİR NOKTAYA GELDİ”

Malatya Valisi Şahin, Malatya’nın önemli insanlar yetiştirdiğini belirterek, Anadolu’nun vatanlaşmasında önemli bir yer tuttuğunu kaydetti. Malatya’nın eğitim konusunda önemli bir noktaya geldiğini dile getiren Şahin, bunun yeterli olmadığını ifade ederek, “TOBB’un bu ihtiyaçları karşılaması bizim önemlidir. Yatırımların sanayinin yanı sıra eğitime olması da bilincin arttığını gösteriyor” diye konuştu.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkoç, 2023 hedefinin eğitimden geçtiğini dile getirerek, “Geçmişi unutmadan geleceği inşa etmek ve değerleri kaybetmeyen gençler yetiştirmek ülkemize katkı sunuyor. Malatya artık büyükşehir oldu daha çok yatırıma ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından TOBB ile Malatya Valiliği arasında imza protokolü imzalandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız