SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Yeni Bir Vizyon Getireceğiz''

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:37:39
''Yeni Bir Vizyon Getireceğiz''
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu;

“Malatya 2003-2010 yılları arasında en fazla geriye giden şehirler arasında”

“Malatya son yıllarda kendi içerisinde önemli mesafeler almasına rağmen Türkiye ortalaması ve 81 ile karşılaştırıldığında ne yazık ki ülkemizin son yıllarda yakaladığı kalkınma ve gelişme trendini aynı oranda yakalayamamıştır. Şehrimizin merkezi ve ilçeler arasında ciddi gelişmişlik farkları bulunmakta, 13 ilçemizin 10 tanesi, yaklaşık 900 ilçemizin en az gelişmiş 300 ilçesi arasında yer almaktadır. Yine Malatya yapılan bilimsel araştırmalara göre 2003 ile 2010 yılları arasında diğer illere kıyasla en fazla geriye giden 13 ilimizden birisidir. Elbette ki buradan çıkış adına büyükşehir statüsünü oldukça anlamlı buluyor ve bu sürecin bir fırsata dönüştürülmesi gerektiğini düşünüyorum. 

“Bizim yönetimde olduğumuz bir Malatya’da ilk kez planlı kalkınma olacak”

“Bu süreçte Malatya yeniden yapılandırılacak ve Malatya’nın 50 yılı 100 yılı yeniden programlandırılacak. Amacımız ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düşüncesinden hareketle hizmet etmek ve insan odaklı değer eksenli şeffaf ve katılımcı bir yaklaşımla şehrimizi ileriye taşımaktır. 13 ilçe, bütün insanlarımız ve sosyal gruplarımızla bütün toplumsal kesimlerimizle birlik içinde şehrimizi geleceğe taşımak, ilimizi bölgenin sürükleyici aktörü, yükselen yıldızı, cazibe merkezi ve lokomotifi haline getirmek için elimizden geleni yapacağız ve 5 yıla 15 yıllık bir hizmeti sığdırmaya çalışacağız. Bizim yönetimde olduğumuz bir Malatya’da her alanda şehrimiz potansiyelini ve dinamiklerini harekete geçirecektir.  Bizim yönetimde olduğumuz Malatya’da ilk kez planlı ve sistemli bir gelişme süreci başlayacaktır. Bizim yönetimde olduğumuz Malatya ilk kez katılımcılığı ve şeffaflığı kurumsallaştıracak, katılımcılık modelleri geliştirecektir. Bizim yönetimde olduğumuz Malatya’da merkez ve ilçeler arasında çevreyolu altı ile çevreyolu üstü arasında gelişmişlik farkı olmayacaktır. Bizim yönetimde olduğumuz Malatya’nın bir vizyonu olacak, bütün kurum ve kuruluşlar bu vizyonu geliştirici çalışmalar yapacaktır. Bizim yönetimde olduğumuz Malatya yeniden yapılandırılacak bütün kesimleri ile bütün kurumları ile fiziki, ekonomik, sosyal ve kurumsal anlamda yeniden yapılandırılacaktır. Bizim yönetimde olduğumuz Malatya’da düşünsel farklılıklar, bütün anlayışlar, bütün farklılıklar birlikte proje geliştirme ve faaliyet yürütmenin zevkini yaşayacaktır. Yine bizim yönetimde olduğumuz Malatya’da, bütün sosyal gruplar, dezavantajlı gruplar, engelliler, yaşlılar, çocuklar, kadınlar ve yoksullar bütün bunların kentsel yaşama ve kentsel karar alma süreçlerine katılımı sağlanacaktır. Malatya’nın bütün sorunlarına birinci derecede sahip çıkılacaktır. Örneğin kayısıda inisiyatif alınacak ve kayısının bir sahibi olacaktır. Bizim yönetimde olduğumuz şehirde, büyükşehir belediyesi 81 il arasında kendi ölçeğindeki belediyeler arasında 5 yılda en fazla mesafe alan şehir olacaktır”.

“Malatya vizyonsuz ve plansız yol alıyor” 

“Malatya’nın en elzem sorunu maalesef bir vizyonu olmadan plansız ve sağlıksız bir şekilde katılımcılığı sağlayamadan yol almasıdır. Malatya’nın insan kaynakları Türkiye ortalamasının üzerinde,  Malatya’nın potansiyeli Türkiye ortalamasının üzerinde ama maalesef Malatya’nın soysa ekonomik gelişmişlik seviyesi Türkiye ortalamasının altındadır. Arada bu kadar makas olması bizim insan gücümüzün yeterince değerlendirilmediği, katılımcılığın sağlanamadığını ve şehrimize bir vizyon biçilmemesidir”.

“Bu değirmenin suyu nereden geliyor?”

Prof. Dr. İbrahim Gezer bir basın mensubunun “Seçim kampanyasında çok çeşitli, çok yoğun ve yüksek tirajlı seçim materyalleri kullanıyorsunuz. Açık hava reklamları bu seçim kampanyası nedeniyle çok pahalı olmasına karşın bu alanda da yoğun bir propaganda malzemesi ile Malatya halkına ulaşıyorsunuz. Temayül yoklaması sırasında oldukça büyük ve pahalı maliyeti olduğu görüntüsü veren bir stand kurdunuz. İbrahim Bey siz bir devlet memurusunuz. Sahiden bu değirmenin suyu nereden geliyor?” şeklindeki sorusuna ise şöyle cevap verdi:

“Temayül yoklamasının yapıldığı alanda ben stantlara şöyle bir baktım bizim standın en az 3-5 katı masraf yapmış, dünyanın parasını dökmüş belki de çok gereksiz yere masraflar yapmış arkadaşlarımız vardı. Bu belki bizim sadece 1-2 bin TL verip standı kiralama akıllılığını göstermemizden kaynaklanıyor. Bizimkinin maliyeti diğerlerinin yarısı kadar bile yoktu. Diğer anlamda yaptığımız çalışmaların da  çok da zamanlı ve etkin planlamadan kaynaklanan  çalışmalar ve çok da ciddri bir bütçe değil onu söyleyeyim. Bizim durumumuzdaki yıllardır kamuda görev yapan  bir öğretim üyesi için aşılamayacak  ya da çok ağır bir maliyet değildir. Ben şuna inanıyorum belki en azı değil ama en az bütçeyi kullanan adaylardan biriyim”. 

HABER: malatyahabercom- Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız