SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Borular 50 Yıl Dayanıklı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:07:20
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Malatya şehir merkezi ve ilçelerde eskiyen içmesu  borularını yenilemek için çalışmalara başladı.

Şehrin muhtelif noktalarında ekonomik ömrünü tamamlamış olan Asbest, Font ve PVC borular kademeli olarak yenilenerek içmesuyu şebeke hattı tamamen değişecek. Konu ile ilgili bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, 30-40 yıl önce döşenmiş olan içmesuyu boruları  yerine Duktil  Boruların döşeneceğini ifade ederek  “Malatya’nın gelecek 50 yılı göz önüne alınarak çalışmalarımıza başladık. Malatya’nın 30-40 yıl önceki ihtiyacına göre dizayn edilerek uygulanan Asbest, Font ve PVC borularda meydana gelen sıkıntıları göz önünde bulundurarak, mevcut yapıyı yenilemek için 50 yıl dayanma kapasitesine sahip yeni borular döşemeye başladık. Bu kapsamda çeşitli ebatlarda duktil borular kullanılarak, içme suyu temin hatlarının ekonomik ömrünü doldurması  nedeniyle meydana  gelen içmesu kesintilerin de asgari düzeye indirilmesini hedefleniyoruz. Türkiye ve dünyada temiz su hatlarında gerek korozyon direnci, gerek esneme kabiliyeti yönünden duktil borular tercih edilmektedir. Duktil borular, su darbesine  ve yer hareketlerine karşı koyabilme özelliğine sahip olan bir üründür. Ayrıca bu borular çelik gibi esneyebilmesinin ve pik gibi yüksek mukavemetli olmasının yanı sıra muflu ve lastik contalı montaj yapılması sebebiyle alt yapı inşaatlarında uzun ömürlü ve sağlıklı hizmet verirler. Kısacası duktil boru ve ek parçalar kullanmak daha sağlam, daha uzun ömürlü, işletme giderleri bakımından uzun vadede daha ucuz ve en önemlisi içme suyu abonelerine kesintisiz hizmet verebilme imkanı sağlamaktadır. Ayrıca trafik yüküne dayanaklı olan bu boruların işletmesi de kolay. Borularımız depolarımıza gelmiş olup hızlı bir şekilde değişim çalışmalarımıza başladık. İçmesuyu iletim projelerimizin yanısıra, atıksu, kanalizasyon ve altyapı çalışmalarımızla ilgili projelerimiz bir bir hayata geçirmeye devam edeceğiz. Çalışmalarımızda bizlere büyük destek veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız