SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Yeni Cami Mücevher Gibi Ortaya Çıkacak..''

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın Malatya’nın en önemli tarihi ve mimari eserlerinden biri olan Yeni Camii etrafında incelemelerde bulunarak, buradaki çevre düzenleme çalışmalarının kısa bir süre içerisinde başlayacağı müjdesini verdi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde caminin restorasyonu ve arka kısımdaki wc, lavabo düzenlemelerinin tamamlanma aşamasına gelmesinin ardından Malatya Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi çalışmalarının en kısa zamanda başlayacağını ifade eden Belediye Başkanı Akın, “Yeni Camiinin güney kısmında kalan bölgenin çevre düzenleme işini ihale ettik. Yapılan çalışmalar sonuçlandığında Yeni Camiinin kuzeyi ve güneyi bir mücevher gibi ortaya çıkacak ve Malatya insanının hizmetine sunulmuş olacak” dedi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde bundan böyle bay ve bayan WC’lerinin temizlik, bakım ve temizlik malzemelerinin Malatya Belediyesi tarafından karşılanacağını belirten Başkan Akın, bu bölgede WC sıkıntısı olduğunu, özellikle yaşlılar ile dışarıdan gelen misafirlerin ihtiyaçlarını karşılaması noktasında güzel bir hizmet olacağını kaydetti.

Malatya’nın en eski yapılarından birisi olan Yeni Cami Çevre Düzenlemesi projesi kapsamında havuzlar, oturma gurupları ve gölgeliklerin yapılacağını kaydeden Başkan Akın, düzenleme işlemleri bittiğinde bu alanın dinlenme, istirahat etme ve zaman geçirme açından mükemmel bir yer olacağını belirtti.

Başkan Akın, inşaat çalışmalarının önümüzdeki günler içerisinde başlayacağını ve kısa bir zaman içerisinde bitirileceğini söyledi. Akın, ayrıca Malatya’nın bütün hizmetlerin en güzeline layık olduğunu ve kendilerinin de Malatya’nın hizmetinde olduklarını kaydetti.

Belediyenin açıklamasına göre; Yeni Cami çevresinde yaptığı incelemeler sırasında vatandaşlarla da sohbet edip, onların görüşünü alan Başkan Akın’a vatandaşlar, Malatya’nın önemli tarihi eserlerinden biri olan Yeni Camiinin gelecek nesillere bırakmak adına Malatya Belediyesinin sürdürdüğü çalışmalardan memnun olduklarını belirterek, teşekkürlerini ilettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız