SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Cami Onarımında Vukuat

A- A+ PAYLAŞ

Yeni Cami'nin kubbe onarımı sırasında bir işçi dengesini kaybederek düştü ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, olay Yeni Camii'nde meydana geldi. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından onarıma alınan Yeni Camii'nin kubbesinde çalışan işçi Mevlüt İşgüzar (37) dengesini kaybederek betona düştü. Ağır yaralanan işçi, 112 ambulansıyla devlet hastanesine kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü kaydedildi.

1912-1913 yıllarında tamamlanan, bilinen adıyla "Yeni Cami", yerli halk arasındaki adıyla "Teze Cami", kayıtlardaki adıyla "Hacı Yusuf Taş Camii", Eylül ayından itibaren Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yapılan ihalenin ardından onarıma alınmıştı. Caminin bahçe bölümü, kubbeler, son cemaat yeri, kapı pencereleri, minareleri ve iç tezyinatı kapsayan onarım çalışmaları nedeniyle, cami tarihinde ilk kez Ramazan ayında devre dışı kalmıştı. Camideki onarımın 31 Aralık itibarıyla tamamlanması gerekiyor.

Kayseri'den bir firma tarafından uygulanan onarım projesi doğrultusunda, son günlerde caminin kubbelerinin kurşun muhafazaları değiştirilmekte, minarelerin bakımı yapılmaktaydı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız