SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Cami 'Ortaya' Çıkıyor..

A- A+ PAYLAŞ

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından tadilatı yapılan yaklaşık 1 asırlık Yeni Cami (Hacı Yusuf Taş Camii)’nin, şimdi de Malatya Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi yapılıyor. 590 bin YTL (590 milyar lira)'ye ihale edilen düzenleme işinin 90 gün içerisinde tamamlanacağı ve Ekim ayı başlarında hizmete gireceği belirtildi.

HUKUKİ NEDENLERLE GECİKME OLDU..
Malatya Belediyesi, bazı hukuki sebeplerden dolayı gecikmeli olarak Yeni Camii’nin Çevre Düzenlemesi inşaat çalışmalarına başladı.

Konuyla ilgili olarak Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre, 590 bin YTL ihale bedeli bulunan Yeni Camii Çevre Düzenlemesi projesi çerçevesinde, Camii’nin güney kısmında kalan alanın yollar ve kaldırımlar ile birlikte düzenleneceği bildirildi.

Düzenlenecek olan alanın, park, kaldırım ve yollarla birlikte 7 bin m2’lik bir alanı kapsadığı belirtilen açıklamada, zemine granit, mermer, andezit, kandıra taşından özel modüller döşeneceği, park alanına ise havuz, oturma grupları, aydınlatma gibi grupların yapılacağı belirtildi.

Öte yandan Yeni Cami Çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Akın ise burada yaptığı açıklamada, Yeni Cami çevre düzenlemesiyle ilgili yargı sürecinin uzun sürdüğünü bu nedenle çalışmalara gecikmeli olarak başladıklarını belirterek, ihaleyi alan firmaya yer teslimini yaptıklarını ve çalışmaların süratle sürdüğünü söyledi.

Çevre Düzenleme çalışmalarının son bahara kadar tamamlanmasının hedeflendiğini ifade eden Başkan Akın, “Osmanlı İmparatorluğunun son dönem eserlerinden olan Yeni Cami ve çevresi yapılacak düzenlemelerden sonra dönemindeki gibi bütün güzelliğiyle ortaya çıkartılacak. Ayrıca burada yapacağımız oturma gruplarıyla gerek Camiyi ziyarete gelenler, gerek alış veriş için Malatya’ya gelmiş olan, gerekse bu civardaki esnaflardan arkadaşlarımız ve hemşehrilerimiz yorgunluklarını giderebilecekler. Bu proje Belediye olarak yıllardan beri düşünülen ancak hayata geçirilemeyen bir hizmetti” dedi.

Yeni Cami'nin, Vakıflar Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki restorasyonu, onarımı ile güney kısmındaki bahçe bölümü ayrı bir ihaleyle tamamlanmıştı. Belediye sorumluluğundaki İnönü Caddesi'ne cepheli bölümdeki çalışmalar ise, bazı kiracılarla yaşanan tahliye davalarının sonucunun beklenmesi nedeniyle gecikmeli başlamıştı.

FUZULİ ÇEVRE YOLUNA BAĞLANACAK..
Yeni Cami çevre düzenleme çalışmalarının yanı sıra hedefleri arasında Fuzuli Caddesinin Çevre yoluna bağlanmasının da olduğunu belirten Başkan Akın, “Fuzuli caddesi gelip burada düğümleniyordu. Biz bu çalışmalarımız ile birlikte Fuzuli caddesini de inşallah çevre yoluna kadar açmayı planlıyoruz. O zaman ulaşım planlaması noktasında ve ulaşımın rahatlaması noktasında bir hizmeti daha bununla birlikte devreye koymuş bulunacağız.

Hizmetlerin süratle ve en iyi bir şekilde neticelenmesi için Malatya Belediyesi olarak arkadaşlarımız ve ekibimizle birlikte bütün gayretimizle çalışıyoruz. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma ve bu konuda bize yardımcı olan hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız