SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Cazibe Merkezleri Geliyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:49:41
Yeni Cazibe Merkezleri Geliyor
A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Türkiye'nin makro ölçekli imar planı yeniden yapılacak

Makro ölçekte yapılacak planlamayla yeni şehirler, limanlar ve cazibe merkezleri kurulacak. Türkiye'nin coğrafi bilgileri, kıyı yapıları, nüfus dağılımı, sanayi ve ticari yatırımları, tarım arazileri başta olmak üzere tüm yer üstü zenginlikleri bir sistem üzerinde toplanacak. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman,yeni planın, nüfusun doğru dağılımından yeni yolların nereye yapılmasına kadar çok geniş yelpazede devlet için stratejik bir temel kaynak olacağını ifade etti. 

Şehirler arasındaki sanayi akımları iş gücü ve mal akımlarını inceleyerek bir takım bölgesel çekim merkezleri odak noktaları oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Kahraman, ''Doğu'da bir takım cazibe merkezleri oluşacak. Mesela Erzurum, Diyarbakır, Van cazibe merkezleri. Buralara biraz daha ilave fonksiyonlar getirilecek. Bu çok ciddi ve derin analizlerle ortaya çıkacak" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız