SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Cezaevi İhalesi Nisan'da"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:58:38
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’dan bir heyet, Ankara’da bakan ve müsteşarlarla görüşüp, Akçadağ ilçesinin sorun ve taleplerini iletti. Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Öznur Çalık ve Cemal Akın’ın katılımıyla Akçadağ İlçesi’nin sorunları ve ihtiyaçlarını görüşmek üzere, partinin Akçadağ İlçe Başkanı Vahap Yücekaya, İlçe Belediye Başkanı İbrahim Koşar, Akçadağ Bahri Belediye Başkanı Ali Bektaş, İl Genel Meclisi Üyeleri Ömer Altuntaş, Battal Tuncal, Nuri Karadaş, Sulama Birlik Başkanları Zeki Solmazgül, Enver İlhan ve Ali Kaygusuz ile birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Aslan’ı makamlarında ziyaret ettiler.

Adalet ve Kalkınma Partisi Akçadağ İlçe Başkanı Vahap Yücekaya, heyet ile ilk olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile yapmış oldukları görüşmede Akçadağ’a doğal gazın gelmesi konusunda destek istediklerini, Bakanın ise bu konuda çalışmaların en kısa zamanda yapılıp, Akçadağ halkının doğal gaza kavuşması için çalışacaklarını söyledi.

Yücekaya, heyet ile birlikte, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı ile yaptıkları görüşmede Akçadağ İlçesi’nde 1992 yılında inşaatına başlanan kültür merkezinin ödeneğinin çıktığı halde günümüze kadar tamamlanamadığı, mevcut inşaatın çürümeye yüz tuttuğu, kirişlerinin yıprandığını ve acilen çözüm üretilmesi gerektiği hususunda Aslan’a durumun ehemmiyeti hakkında bilgi verdiklerini ifade etti.

Akçadağ’da yapılacak olan kültür merkezinin bir an önce tamamlanarak ya da yeniden yapılıp Akçadağ halkının hizmetine sunulması gerektiği konusu da görüşüldü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Aslan ise, mevcut binayı güçlendirme maliyeti yapım maliyetinin yüzde 40’ının altında ise güçlendirme, değil ise bir an önce yıkılarak yeni inşaatın yapılmasının uygun olacağını ya da belediye tarafından yeni bir arazi tahsisi yaptırılarak o arazi üzerinde hazırlanacak projeyi değerlendirmeye alacaklarını söyledi.

Heyet, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman da makamında ziyaret etti. Malatya Akçadağ kapalı sulama sistemi projesinin bir an önce bitmesi gerektiğini, mevcut sulama sistemlerinin yeterli gelmediği görüşüldü. Projeye Aydınlar Köyü’nün eklenmesi gerektiği de belirtildi.  Görüşmede Sürgü Barajı’ndan çıkan suyun kapalı sisteme alınması, Sultan Suyu barajının 1 metre kadar yükseltilmesi, Melet deresinin gölet veya baraj yapılması, Taşevler Sulama Göleti’nin çalışmalarının hızlanması gerektiği ifade edildi Nurettin Akman ise 2014’te dile getirilen problemlerin 2014’e kadar bitirilmesinin planlandığını heyetle paylaşarak DSİ Genel Müdürüne talimat verdiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in makamındaki ziyarette ise Bahri Beldesinin eski lisesinin kötü durumda olduğu ve çok programlı yeni lisenin önümüzdeki yatırım programına alınması talebi iletildi. Bakan yardımcısı Orhan Erdem ise bakanlık olarak ellerinden gelen bütün desteği vereceklerini ifade etti.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun’un makamındaki ziyarette Akçadağ Devlet Hastanesinin temelinin halen atılmadığı ve ihale sürece ile ilgili destek vermeleri istendi. Ayrıca bir adet ambulans ve Aile Sağlığı Merkezi talepleri Müsteşar Nihat Tosun’a iletildi. Tosun belirtilen konular ile ilgili TOKİ ile gerekli görüşmelerin yapılacağını ve ambulans isteminin değerlendirmeye alınacağını ifade etti.

Heyet,  Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Akçadağ İlçe’sinde yeni yapılacak olan cezaevi konusunda görüştü.  Kaynak, “Arsa tahsisi işlemindeki bazı sıkıntılardan dolayı gecikme oldu. Ancak proje çalışmaları tüm hızıyla sürmektedir. Arsa tahsisi ile birlikte Nisan Ayı itibariyle ihaleye çıkmayı hedefliyoruz."dedi.

Heyet, TOKİ Başkan Yardımcısı Ayşe Çalkan ile yaptığı görüşme de ise ilçeye yapılacak olan Devlet Hastanesi konusunu gündeme getirdi. Çalhan, hastane ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, teknik bilgi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız