SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Delil Beraat Ettirdi

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:03:09
Yeni Delil Beraat Ettirdi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da hırsızlık suçundan 4 yıl 3 ay 10 gün hapis cezası verilerek cezaevine konulan şahıs, avukatı tarafından hırsızlık saatinde bir düğünde olduğuna ilişkin görüntüler mahkemeye sunulunca, yeniden yargılanarak hakkında beraat kararı verildi. 

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre olay, 11 Ağustos 2007 tarihinde Malatya merkez Mehmet Buyruk Caddesi üzerinde bulunan Ç.S. adlı şahsın evinde meydana geldi. Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanarak Malatya 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianamede şüpheliler Şükrü Ş. (35) ve Ahmet A.'nın (29) hırsızlığı birlikte gerçekleştirdikleri, eve girdikleri esnada seslerin gelmesi üzerine Ahmet A.'nın kaçtığı, Şükrü Ş.'nin ise olay yerinde polis ekiplerince yakalandığı belirtildi. Olay yerinde olayda kullanılan tornavida, el feneri ve parmak izi düşmemesi için kullanılan bir adet çorap elde edildi. Her iki şahıs da olaydan sonra yakalanarak tutuklanıp cezaevine konuldu.

Malatya 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yapılan yargılamada sanık Şükrü Ş., hırsızlığı Ahmet A. ile birlikte yaptıklarını, eve Ahmet A.'nın omzuna çıkarak balkondan girdiğini, pencereden içeri girdiğinin fark edilmesi üzerine yakalandığını belirterek, hakkındaki suçlamayı kabul etti. Sanık Ahmet A. ise, herhangi bir hırsızlık olayına karışmadığını, kendisine iftira atıldığını ve olay saatinde kendisinin bir düğünde olduğunu iddia etti.

Malatya 2. Asliye Ceza Mahkemesi yapılan yargılama sonucunda 7 Kasım 2007 tarihinde Şükrü Ş. ve Ahmet A.'ya toplam 4 yıl 3 ay 10 gün hapis cezası verdi.

Hapis cezası ile ilgili kararın 22 Kasım 2012 tarihinde Yargıtay 13. Ceza Dairesi'nce onanmasıyla sanıklar cezaevine konuldu.

Yaşanan gelişmenin ardından Adıyaman Cezaevi’ne konan Ahmet A.'nın avukatı Tuncay Demir, Malatya 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne başvurarak iade-i muhakeme talebinde bulunarak yargılamanın yeniden yapılmasını istedi. Av. Demir, olay saatinde Ahmet A.'nın bir arkadaşının düğününde olduğunu ve buna ilişkin görüntülerin olduğunu ve görüntülerde Ahmet A.'nın bulunduğunu belirtti.

Yeniden yargılama yapılması talebini kabul eden Malatya 2. Asliye Ceza Mahkemesi bilirkişiye gönderdiği görüntülerde, Ahmet A.'nın tespit edildiğinin rapor edilmesi üzerine, verilen toplam 4 yıl 3 ay 10 günlük hapis cezasını ortadan kaldırarak, şahıs hakkında beraat kararı verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız