SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Devrimsel Konularımız Var"

0
Güncellendi - 2016-04-19 16:02:55
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, "Bizler, bütün Anadolu coğrafyasına bir çıkarma halindeyiz. 3 haftaya yakın süredir haftanın 4 günü 4 değişik ilde çalışmalar, ziyaretler ve eğitimler yapıyoruz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger ve CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, bir dizi ziyaretlerde çalışmak ve eğitim vermek amacıyla Malatya'ya geldi.

Aksünger ve Atıcı, çalışmalar öncesi CHP Malatya İl Teşkilatı'nda basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Genel Başkan Yardımcımız Erdal Aksünger, çeşitli etkinlikler ve çalışmaları gerçekleştirecek. CHP Mersin Milletvekilimiz Aytuğ Atıcı, Malatya'da parti okulunun başında eğitim çalışmalarını yürütüyor. Malatya, Elazığ ve Tunceli'nin katılım gerçekleştireceği bir eğitim çalışması yapacak. 90 günde 90 etkinlik temasıyla Genişletilmiş İl Divan Toplantısını gerçekleştirmiştik. Malatya'mızın ve ülkemizin bir çok sorunu ve probleminin olduğunu biliyoruz. Bunun için çok aktif bir mücadele yürütüyoruz. Malatya örgütümüzde yaptığı çalışmalarla, ortaya koyduğu performansla Türkiye'nin önemli örgütlerinden birisi olduğunu değerlendiriyoruz" dedi.

"SEÇMENLE SÜREKLİ İLETİŞİM KURACAĞIZ"

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise, seçmenle sürekli iletişim kuracaklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Malatya'nın önemini sizler benden çok daha iyi biliyorsunuz. CHP'nin gelişimine sunduğu katkılar gerçekten çok önemli. Bugünlerde de Malatya, CHP'nin adeta Doğu'ya açılan en önemli kapılarından bir tanesi, bir dayanak noktasıdır. Malatya bu açıdan bizim için son derece önemli bir ildir. Malatya'da, Elazığ ve Tunceli illerimizi de çağırarak, daha önceden burada yetiştirmiş olduğumuz parti eğitmenlerimizle bir eğitim planladık. Bu eğitim, 'Sandık Örgütlenmesi' eğitimidir. Yani adı konulmuş seçime daha 3 yıl varken biz bugünden sandıklarımızda bir bir örgütleniyoruz. Sandıklarımıza bir bir sahip çıkıyoruz. Bu eğitimin temel amacı sadece seçim günü sandığı beklemek değil, bugünden itibaren o sandıkta oy kullanan bütün seçmenlere ulaşabilmektir. O açıdan bu proje son derece önemli; doğrudan doğruya seçmenle sürekli iletişim kuracağımız bir projedir."

"YENİ DEVRİMSEL KONULARIMIZ VAR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger de, yeni devrimsel konularının olduğunu kaydederek, "Bizler, bütün Anadolu coğrafyasına bir çıkarma halindeyiz. 3 haftaya yakın süredir haftanın 4 günü 4 değişik ilde çalışmalar, ziyaretler ve eğitimler yapıyoruz. Tamamen amacımız partide yeni bir hareket ve bu hareketi de biraz bilimsel yapmak. Normalde hamasetten uzak, bazı konuları ayağımızı yere sağlam basan bir şekilde tüm Türkiye'ye yayacak vaziyette yapmaya çalışıyoruz. Partimizi daha ileriye nasıl taşıtacağız? bunu konuşacağız. Yeni devrimsel konularımız var. Kendi iç yapılanmamız konusunda devrimsel konularımız var. Bununda bize çok dinamik, çok aktif bir yapı kazandıracağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"ORTADOĞU'DA YENİ BİR PROJE VAR"

Aksünger, Ortadoğu'da yeni bir proje olduğunu ileri sürerek, şunları kaydetti: "Türkiye, son günlerde inanılmaz sıkı bazı sorunlarla karşı karşıya. Obama'nın yeni açıklamasını gördüğümde Türkiye'nin harici politikasının ne kadar batakta olduğunu da aslında içerdeki basın görmüyor ama veya ana akım medya görmüyor ama bunu akıllı insanların hepsinin gördüğünü dün okuduğum fotoğraftan anlıyorum. Ortadoğu'da yeni bir proje var. Görünen o ki Suudi Arabistan eksenli olan bu özellikle vehhabilik ve selefilik üzerine dayalı olan hareket, artık ABD ve Rusya tarafından yok edileceğine dair bir takım emareler var. Bununla ilgili gerekli açıklamalar yapıldı. Üstü kapalı tehditler yapıldı. IŞİD'e ve buna benzer onunda uzantısı olan daha önce El-Kaide ile başlayan bu vehhabilik-selefilik eksenli hareketi sonlandıracaklarını görüyorum. Suudi Arabistan'ın başlattığı 1960-70'ten sonra Baas'ın Ortadoğu'da aslında bugün günah keçisi yapılan Baas'ın ne kadar aydınlanmacı bir hareket olduğunu bizler biliyoruz. O dönem Baas, 9 önemli ekseni çok geniş bir platform olarak ortaya çıkmış bir parti. Temelde Baas'ın hikayesi anti emperyalist, anti Siyonist, seküler ve laik bir hareket. Bugün Recep Tayyip Erdoğan'ın anlattığı şekilde bir hareket değil. Zaten bu algı buradan yönetiliyor. Suriye'nin eğer bugün geldiği pozisyon ne diye? soracak olursanız, ben Ortadoğu'da 7 yıl barış gönüllülüğü yapmış bir insan olarak söylüyorum; bugün o günlerin planıdır. Baas'ı yok etme planı başlarken, vehhabilik-selefilikte 1980'lerde tüm Ortadoğu'da körüklenmeye, desteklenmeye ve pofpoflanmaya başlamıştı."

"TÜRKİYE'Yİ ORTADOĞU'DA BÜYÜK BİR BATAKLIĞA İTELERLER"

Türkiye'nin dışı politikada bazı sorunlarla karşı karşıya olduğunu savunan Aksünger, "Amerikan Devlet Başkanı'nın açıkladığı 11 Eylül'e geri dönüş, bizde Rıza Sarraf'a geri dönüşe benziyor. Nasıl Rıza Sarraf davası bence şuan Amerika'da tutulması hukuki değilse, bir siyasi şantaj davasıysa ve Ortadoğu'da yeni şekillendirmeyse, bugün 11 Eylül dosyasının yeniden açılmasının istenmesi de Suudi Arabistan'ın artık bundan sonra Amerika'yla aynı müttefikliği götüremeyeceği anlamına geliyor. Bu bir tehdit, bu bir bence ciddi bir aslında sorun olacağını gösteriyor. Türkiye bu pozisyonlanmasından nasıl bir yer alacak? Bu bizim geleceğimizi belirleyecek. Türkiye'de bugüne kadar Suudi Arabistan eksenli bir yapının dış harici politikası olarak bir parçası olarak gözüktü. Burada da Suudi Arabistan kralını getirip, burada ödül verenlerde bugün açıklamaların nedenini iyi okuması lazım. Eğer bunu iyi okuyamazlarsa, Türkiye'yi Ortadoğu'da daha büyük bir bataklığa doğru itelerler. 'Suriye'nin toprak bütünlüğü' derken, kimin önderliğinde diyorsunuz? Bunu bir açıklamanız lazım çünkü bu çok ciddi bir sorun. İran bizle her konuda mutabık olmadığını da söylüyor. Ama arkasında Suudi Arabistan bu görüntüyü vermek bence çok pragmatik bir yaklaşım. Türkiye'yi dış politika olarak bataklığa götürmeyin. Bu süreci okuyun. Bundan sonra Suriye'deki bu konulara, bu bataklığa girmeyin. Siz yine barıştan taraf olun. Siz yine Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği 'yurtta barışı' destekleyin. Güneydoğu'da olsun, sınırlarımızda olsun, komşularımızla olsun barışı destekleyin ve dünyada da barışı destekleyenlerin yanında olun. Aslında bu mesaj bizim açımızdan pozitif bir siyaset, muhalefet anlayışıdır" ifadelerini kullandı.

"BUNLARIN VİZYONU ÇOK ZAYIF"

Aksünger, Türkiye'de 50 milyon kişinin kimlik bilgilerinin çalındığı yönündeki iddiayla ilgili olarak ise, "50 milyon seçmen verisinin açıklanması, internete düşmesi, verilerin ortada dolaşması, T.C Kimlik numaralı adreslerin ortalığa saçılması meselesinde biz, Başbakan Davutoğlu ve ondan önce Adalet Bakanı'nın açıklamalarını görünce dehşete düşmüştüm. Biz basın toplantısı yaptık ama Başbakan arkasından başka bir şey anlatıp, CHP'yi suçladı. Bence ciddi bir hata yaptı. Hata yaptığını da anladılar. Dün ve evvelsi gün itibariyle Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bizim açıklamalarımız ve gösterdiğimiz belgelerden sonrada 'bunu Cumhuriyet Halk Partisi yapmış demedik' dedi. YSK yerine açıklama yapma hakkı olmayan ve Adalet Bakanı. YSK bağımsız bir kurum. Sen partilere bunları verip veremeyeceğine karar vermezsin. Bu senin yükümlülüğünde değil. Senin haddinde de değil. Cumhuriyet Halk Partisi'ni bunlarla ilgili suçlayamazsın. Bu kişisel veriler 2004'ten 2009'a kadar yanında tanıdığı bir avukat varsa sorabilirler zaten parayla satılıyordu. Hatta mailler atılıp, mesajlar gönderiliyordu. 500 ila bin TL arasında para ödeyen avukatlara getirip, bu verileri veriyorlardı. İnsanların bilgilerine, özel hayatlarının mahremiyetine ve onu koruma yükümlülüğüne sahip olan bu ülkeyi yöneten iktidarın kendisidir. Ben, millet olarak sana binayı teslim etmişim, 'sen o binayı al koru' demişim. Yüzlerce güvenlik görevlisi var, sen bu zafiyetini 'bunlar şu çalmış' diye açıklayamazsın. Failleri çıkar, onları niye sen koruma sağlayamadığını da söyle. Bunların vizyonu çok zayıf" değerlendirmesinde bulundu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Cesamin ÖZKAN (8 yıl önce)
    Değerli Genel Başkan Yardımcıları Aytun Çıray ve arkadaşım Erdal Aksünger'in il başkanlıklarını gezmeleri parti adına yarar sağlayacaktır. Ancak görüyoruzki bazı güdümlü il başkanları kendi küçük dünyalarında kurmuş oldukları il başkanlıklarının partinin etkin ve yetkin kişiler tarafından incelenmesini, ziyaret edilmesini hoş karşılamıyor. Veli Ağbabanın tek vekil olmakla övündüğü ve biçimlendirdiği Malatya İl başkanıda bunlardan biri. Türkiye'nin etkin ve iktidar olacak bir CHP ye gereksinimi var ve bunun engelleyen nitelikteki verimsiz unsurlar mutlaka ayıklanmalıdır.CHP nin yaşayacağı bu süreç çok önem taşımaktadır. CHP yi Veli Ağbaba ve benzerlerinin etkisinden çıkartığ gerçek genleri ve ayakları üzerine oturtmamız zorunludur. Bunuda en kısa zamanda yapacağız.
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (8 yıl önce)
    Sizlerin bu bilgi satışlarından haberiniz olabilir, avukatlara para karşılığında satıldığını söylüyorsunuz, bizlerin yani halkın ise bu satışlardan ancak şimdi haberi oluyor. Kim bilir bu günlerde ne dalavereler çevriliyor da halkın bilgisi acaba kaç yıl sonra olacak. Saygılarımla...
    0
    0
    Yanıtla