SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Doğan Sınıfı Açıldı

A- A+ PAYLAŞ
 
İnönü Üniversitesi'nde Pediatri Okulu Yeni Doğan Sınıfı açıldı. 
 
Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, Türk Neonatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Yurdakök, Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin ve davetliler katıldı. 
 
Yapılan çalışmaların çok iyi sonuçlar verdiğini belirten İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, daha iyiye ulaşmak için çalışmaların devam etmesi gerektiğini ifade etti. Rektör Çelik, daha gelişmiş laboratuvarların kurulması ve bu laboratuvarların aktif olarak kullanılmasının büyük önem taşıdığınıda sözlerine ekledi.Çelik, İnönü Üniversitesi'nin bir model oluşturduğunu, problemlerin çözümünde çok çalıştıklarını belirterek, topluma daha iyi hizmet vermek, daha üretken olmak adına tüm kurumlarla iyi ilişkiler kurma ve beraber çalışmanın bir zorunluluk olduğunu söyledi.
 
Pediatri Okulu'nun hazırlık çalışmalarının bir yıl önce başlağını belirten İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Pediyatri Okulu Yenidoğan Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ahmet Karadağ ise bu okul sayesinde bölgede bulunan uzman doktorlara geniş bir çalışma alanı sunduklarını ifade etti. 
 
Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Yakıncı ise yaptığı konuşmada, bölüm hakkıntan bilgiler aktararak, Pediatri Okulu'nun açılmasının felsefik bir düşünce olduğunu, bu tip bir çalışmanın ilk kez gerçekleştirildiğini söyledi. 
 
Türkiye'nin anne ve çocuk sağlığında çok önemli aşamalar kaydettiğini belirten Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin , yenidoğan ölümlerinin geçmiş yıllara göre çok gerilediğini ve bu gerilemenin ülkemiz adına çok sevindirici olduğunu ifade etti. 
 
Tıp Fakültesi Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Kızılay ise konuşmasında, "2008 yılında Türkiye'de hekimler ve hocalar tarafından yappılan insanüstü çalışmalar sayesinde sağlık alanında hayal bile edilemeyecek noktalara ulaştık" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız