SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Doğu Bloku

A- A+ PAYLAŞ

Sovyet Rusya'dan ayrılan ülkeler ve eski Doğu Bloğu ülkeleri Gürcistan'a destek vermek için bu ülkenin başkenti Tiflis'te Putin'e karşı gövde gösterisi yaptı.

Gürcü lider Saakaşvili ile dayanışma için bu ülkeye giden Polonya, Ukrayna, Litvanya ve Estonya devlet başkanları ile Letonya Başbakanı, Tiflis'ta yapılan Rus karşıtı gösteriye katıldı.

Doğu Bloku heyetinde Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski ve Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, Estonya Devlet Başkanı Toomas Hendrik Ilves, Litvanya Devlet Başkanı Valdas Adamkus ve Başbakanı Ivars Godmanis, Letonya Devlet Başkanı Valdis Zatlers ile Ukrayna Devlet Başkanı Yuşçenko bulunuyordu.

Polonya, Ukrayna ve Baltık ülkelerinin liderleri, Gürcistan ile dayanışma içinde olduklarını göstermek amacıyla geldikleri başkent Tiflis'te, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Sakaaşvili ile birlikte parlamento önünde bekleyen binlerce göstericiyi selamladı. Halk, liderlere coşkulu tezahüratta bulundu ve yoğun ilgi gösterdi.

Saakaşvili halka hitaben yaptığı konuşmada, “Kapımızın önündeki düşmana bugün burada yalnız olmadığımızı gösterdik” dedi.

Gürcistan'ın özgürlüğünü kazanmak için mücadelesine devam edeceğini kaydeden Saakaşvili, kendilerini yalnız bırakmayan ve tüm tehlikeleri göze alarak Tiflis'e gelen liderlere teşekkür etti.

Halkın büyük ilgi gösterdiği Luşçenko, yaptığı açıklamada, Gürcistan'ı yalnız bırakmamak için geldiklerini belirterek, “Gürcistan her zaman özgür olacak. Her zaman sizinleyiz” dedi.

Ukrayna'nın, Gürcistan'ın yakın dostu olduğunu kaydeden Luşçenko, özgürlüklerini kazanmak ve korumak için daima birlikte olacaklarını, Rusya'nın eski günlerinin hayalini kurduğunu ancak geriye dönüşün olmayacağını kaydetti.

Kaczynski, kimseden korkmadıklarını belirterek, “Bugün Gürcistan'ın başına gelenler ile yarın bizler de karşılaşabiliriz. Biz buradayız. Tüm Avrupa da burada olmalı” dedi.

Diğer liderlerde, özgürlüklerinin tehlike altında olması nedeniyle bugün burada toplandıklarını belirterek, bundan sonra da karşılacakları tüm zorluklara karşı birlik olacaklarını söylediler.

Bu arada, Polonya ve Baltık ülkelerinin liderlerinin parlamento binasına gelişinde alınan olağanüstü güvenlik önlemi dikkati çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız