SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Dönem Eğitimleri Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:56:51
Yeni Dönem Eğitimleri Başladı
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İnönü Üniversitesi işbirliğinde yürütülen Anne Üniversitesi Projesi kapsamında yeni dönem eğitimleri başladı. 

Anne Üniversitesi Projesi yeni dönem eğitimleri, İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Naim Akman Konferans Salonu’nda başladı. Prof. Dr. Süheyla Ünal, “Aile Döngüsü ve Çocuk Yetiştirme” konusunu anlattı. AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gencay ile birlikte eğitim programı devam eden Anne Üniversitesi’ni ziyaret etti. Derste verilen arada konuşma yapan Genel Sekreter Yardımcısı Mumcu, “Anne olmanın sorumluluğuyla yaklaşık 2 ay boyunca hafta sonunuzu bu programa ayıracağınız için hepinizi tebrik ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın vizyonu doğrultusunda, Anne Üniversitesi’ni de organize eden Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı olan ve kısa adıyla MADEM dediğimiz Aile Danışma ve Destek Merkezi’ni 3 yıl önce kurmuştuk. Yine 3 yıl önce Malatya’da ilk defa Kadın Kültür ve Spor Merkezi’ni hizmete açmıştık. Her yıl 10 bin civarında sanat kurslarımıza katılan hemşehrilerimizin yaklaşık yüzde 70’inin bayan olduğunu ortaya koyduğumuzda yine bayanlarımızın yanında olduğumuzu teyit etmiş oluyoruz. Bu yılın Mart ayından itibaren de ‘Hoş Geldin Bebek Projesi’ ile annelerimizi hastanelerde ziyaret edeceğiz ve çocuklarımıza çeşitli hediyeler vereceğiz” diye konuştu.

Milletvekili Çalık, ise Anne Üniversitesi’nin, toplumsal sorumluluk çerçevesinde çok önemli bir yere oturduğuna işaret etti. Çalık, “Toplumlarda eğer kadın mutluysa aile mutlu, aile mutluysa toplum mutlu ve ülke mutlu hale geliyor. Aile yapısını daha da sağlamlaştırmak, kadınlarımızı güçlendirmek için bugüne kadar çok önemli işler yaptık. Öncelikle ötekileştirilen kadınlarda geçmişte ‘kadının adı yok’ düşüncesinden, bugün ‘aileyi güçlendirmek’ en önemli temel hedefimiz. Geçmiş dönemlerde yaşanan krizlerde Türkiye’nin ayakta kalabilmesinin en önemli unsuru güçlü aile bağlarıdır. Hatırlayın, 2001 krizinde işten çıkarılanlar vardı, dükkanı kapananlar vardı, ekonomik zorluklar yaşayanlar vardı. O günkü Türkiye’de ayakta kalmamızın en önemli sebebi aile bağlarımızın kuvvetli olmasıydı. Aynı dönemlerde Arjantin’de, Brezilya’da yaşanan krizlerde ülke çok ciddi kaosa sürüklenmişti. Hatırlayın Arjantin’de marketlerin camları kırılmış, etler dolaplardan boşaltılmış ve çok ciddi manada yağmalamalar olmuştu. Ama Türkiye’de bu olmadı. İşte en önemli sebep dejenere olmayan aile yapımızdır. Zor zamanlarda bu yüke, sıkıntıya çekirdek ailelere sahip çıktı” dedi.

Bir anne ve kadın olarak siyaset yaparken yaşadığı zorlukları da anlatan Çalık, her şeye rağmen ailesine zaman ayırmaya çalıştığını kaydetti. Çalık, “Güçlü kadın önemli ama güçlü aile daha önemli. Bugün eğer siyasette uzun yıllardır yer alabiliyorsam aile bağlarımın güçlü olmasından kaynaklanıyor” şeklinde konuştu.

Çalık, konuşmasının sonunda Anne Üniversitesi Projesi’nin yürütülmesinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederek, katılımcılara gül verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız