SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Düzenlemeler Yapılıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:29:04
A- A+ PAYLAŞ
Müstakil Sanayici ve İşadamları (MÜSİAD) Derneği'nin Malatya Şubesi'ni ziyaret eden AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, teşvikler konusunda, "Malatya Milletvekilleri olarak, il başkanımızla birlikte Ekonomi ve Kalkınma Bakanlarımızı topluca ziyaret ettik. " dedi.
 
"NE KADAR SEVİNSEK YERİDİR"
 
Partinin İl Başkanı Bülent Tüfenkçi'nin de katıldığı ziyarette konuşan MÜSİAD Şube Başkanı Namık Şahin, "Yapılan genel kurulun ardından 4 yeni üye yönetime girdi. Bu dönem MÜSİAD olarak Malatya'nın sorun tespitlerini yapıp, çözüm önerileriyle birlikte ilgili makamlara sunacağız. Son 10 yıldır özellikle ülkemizin geldiği nokta itibariyle ne kadar sevinsek yeridir. Çünkü Türkiye'de geçmişe baktığınız zaman her 10 yılda bir yapılan darbelerden, faili meçhul cinayetlerden, her gün olan bir takım ölüm olaylarından dolayı insanlarımız sıkıntı içerisindeydi. Bu dönem şunu görmekteyiz; ükemiz de artık insanlar kendisini rahatlıkla ifade etmek ve hiç kimse kılık ve kıyafetinden dolayı hor görülmemekte. Sanayicilerimiz yapmış oldukları imalatları noktasında düşüncelerinden dolayı yeşil veya başka renkte ayırt edilmemekte. Bu şekiyde sıkıntı veren insanlarında bugün hukuk önüne mahkemelere çıkartılmasını görmenin mutluluğunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı. 
 
"TAKİP EDECEĞİM"
 
Büyükşehir statüsü konusuna değinen Milletveli Fındıklı ise konuşmasında, "Sayın Başbakanımız buraya mitinge geldiğin de çok popülist yaklaşabilirdi. 750 bin nüfus kriterini, 749 nüfusa indirerek gönlümüzü alabilirdi. Ancak sayın başbakan ve bizler hiç bir zaman popülist olmadık, hep gerçekleri söyledik. Kendimiz kural koyduysak, kendimizde o kurala uymak durumunda kaldık. Gerçek nüfusumuz 757 bin olarak ortaya çıktı. Dolayısıyla büyükşehir olma konusunda şimdiye kadar yazanların, çizenlerin bir daha geriye dönüp okumaları lazım. Bundan sonra yorumlarını da ben dikkatle okuyup, takip edeceğim" dedi.
 
"YENİ DÜZENLEMELER YAPILIYOR"
 
Teşvikler konusunada değinen Fındıklı, "Malatya Milletvekilleri olarak, il başkanımızla birlikte Ekonomi ve Kalkınma Bakanlarımızı topluca ziyaret ettik. Bu konuda yeni düzenlemeler yapılıyor. Yeni Teşvik Yasası içerisinde ithalat yaptığımız, bazı özel kalemler, 8 özel kalem, özel sektör, başta demir çelik ve otomotiv olmak üzere, bunlar özel destekler kapsamına alınıyor. Yani ithalatımızın çok olduğu alanlar, Türkiye'nin neresinde yapılırsa yapılsın, teşvik kapsamına alınıyor. İllerin arasındaki kalkınmışlık dengeleri yeniden daha düzenli bir şekilde sıralanıyor. Ümit ediyorum, Malatya tekrar hak ettiği yerde olacak. Malatya kendisine benzer illerle eşit statüde olacak. Sektörel teşvikler yine Malatya için geçerli olacak. Bu konuda da bir sıkıntı yaşayacağımızı tahmin etmiyorum. Çalışmalar tamamlandı. Önümüzdeki günlerde sayın başbakanımızın açıklaması ile Teşvik Yasası gündeme girecek. Malatyalı yatırımcılara biz her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Daha önce 'kişi başına düşen gelir 10 bin doların üzerine çıkarsa, ancak o ülkelere demokrasi gelir' diye bir söylem vardı. Ama gördük ki, olay öyle değil. Demokrasinin kalitesi, insan haklarına duyduğunuz saygının kalitesi ne kadar yüksekse, ekonominizde o kadar değer kazanıyor, paranız o kadar değer kazanıyor. İnsanız o kadar değer kazanıyor. Siyasi istikrarla beraber gelen ve vesayet sistemini otadan kaldıran, gerçek hukuk sistemini, gerçekten adalet sistemini oturtmaya çalışan bir hükümetimiz var. Bu yolu alırken dönem dönem de eleştirilerle karşılaşmıyor değiliz. İşte, 'İki adam attınız, 1 adım geri geldiniz' felan. Ama kamuoyunun görmediği, bilmediği bir çok şeyler var. Siz bir alanı iyileştirmeye çalışıyorsunuz, ama o alanı iyileştirmeye çalışırken, önünüzde bir takım mayınlar görüyorsunuz. Onun üzerinden atlama imkanınız yok, orada durup, o mayını temizleyip tekrar yürümek lazım. kamuoyu tarafından eleştirilen bu tip duraksama gibi görünen konularda, kamuoyu şunu bilmelik ki, orada ciddi anlamda bir mayın var, bir karanlık nokta var, onun temizlenmesi ve ayıklanması lazım. Her şeyi bir anda söküp atmak kolay değil. İtalya bunu 20-25 yılda tamamladı. Biz millet adına ve toplum altına almada önemli bir yol aldık. Şimdi bu kazanımları bir sivil anayasa ile teminat altına almayı mutlaka başarıyor olmamız lazım" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız