SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Erkenek Tüneli Pazar Günü Açılıyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’yı, Güneydoğu ve Akdeniz illerine bağlayan yol güzergahında yapılan Erkenek Tüneli’nin açılışı ile Kuzey Çevre Yolu’nun temel atma törenleri 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek. Açılış ve temel atma törenleri Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci tarafından gerçekleştirilecek.

Yapımı 6 yıl sürdü

Yapımına 2011 yılında başlanan, Karayolları yetkililerinin deyimiyle  ‘zemin etüdü ve sondaj çalışmalarının yetersiz ve kötü biçimde yapılmasının yarattığı sorunlar’ nedeniyle yaşanan toprak kaymaları ve heyelanlardan dolayı bitirilemeyen,  zemin güçlendirilmesi için ikinci kez ihale süreci yaşayan ve yapımı 6 yıl süren Erkenek Tüneli, Pazar günü saat 15.00’de Erkenek’te düzenlenecek törenle açılacak.

Kuzey Çevre Yolu'nun temeli de atılacak

Erkenek Tüneli için yapılacak açılış töreninin ardından Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımıyla Kuzey Çevre Yolu temel atma töreni gerçekleşecek. 8 Mart 2016 tarihinde ihale edilen 54 km uzunluğundaki Kuzey Çevre Yolu için 8.6  km uzunluğundaki Akçadağ kavşağından başlanacak.

14 adet farklı seviyeli Kavşak, 28 adet Altgeçit, 3 adet DDY Geçit ve 4 adet hidrolik köprünün bulunduğu Kuzey Çevre Yolu çalışmalarında bu yıl Beylerderesi-Havalimanı yolundan Sivas yoluna kadar ulaşılmasının hedeflendiği, yolun tamamının da 2020 yılında bitirileceği açıklanmıştı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • lütfi (6 yıl önce)
    inanın bu yol her gün kullandığım yol. tünel gerçekten çok güzel olmuş içini gördüm yol rahatlıyor emeği geçenlerden ALLAH razı olsun(10 SENEDİR BEKLİYORUZ SABIR İŞTE)
    0
    0
    Yanıtla
  • Drejanli (6 yıl önce)
    Öyle bir yorumlar yapıyorsunuz ki maksat laf olsun. Burda kaciniz o yolu kullanıyorsunuz Allah aşkına laf olsun diye konuşmayın.yapilan hizmetleri çekemeyen varsa anten taksin.
    0
    0
    Yanıtla
  • ht (6 yıl önce)
    Yorum yapan arkadaşlar sadece tünelin geç bitirilmesi sonucu hakkında yazı yazmışlar. Yapılan iş yerin çok çok altı olduğundan toprağın yapısı bilinememektedir. Nedenini araştırırsak yapım sırasında toprakta kabarma olduğu belirtilmektedir. Bu durumun yolun yapısınına zarar vermemesi için alınan ilave önlemler tabiki gecikmeye neden olacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • eser (6 yıl önce)
    6 yıl... 2. Üniversite var bide kaç seçim görür acaba! Hızlı tren de 2035 gibi gelir artık!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Pek inanasım gelmiyor açılacağına, 17 Nisan'da karayolları, 1 hafta sonra açılacak demişti, bir ay geçti.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa deveci (6 yıl önce)
    Malatyanın kaderimidir nedir bilmiyorum bu tunel nasılki altı senede bitirildiyse malatyaya yapılan herşey hem geç hemde kalitesiz yapılıyor işler ehline yaptırılmıyor ahbap çavuş ilişkisi ile yapılıyor ihaleleri tanıdığına vermeyi anlarımda yapılan işi tam ve eksiksiz kaliteli yapılmamasına göz yummasınnıa tahammül edemiyorum bu dünyanın birde ahireti var hesabının sorulacağını ve bu hesabında çetin olacağını ilgililere bir vatandaş olarak hatırlatırım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Diğer AK partli belediyelerde işler çabuk yapılıyor. Ankarafa 38 günde yapılmuş battı çıktı var. Malatya aynı battı çıktı 2 seneden fazla sürmüştü. Gerçektende Malatyamızın böyle bir sorunu eskiden beri var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin TAŞAN (6 yıl önce)
    2019 seçimini atlatırsak,2024 te bitirilecek deriz artık..
    0
    0
    Yanıtla
  • B j k (6 yıl önce)
    Cok sukur
    0
    0
    Yanıtla
  • Uyumayin ey Malatyalilar (6 yıl önce)
    Ne yolmus ne tunelmis bu arkadas millete kan kusturdunuz kan???? Nerde 2. Universite ? Nerde hizli tren Hepsi hikaye
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen öyle hocamu
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan (6 yıl önce)
    Alt fotoğrafa bakıldığında, tünelin üzerindeki toprağa çim ekmek yerine su bazlı yeşil boya sıkarak çim görünümü kazandırmaya çalışıyorlar,
    0
    0
    Yanıtla
  • emre kadir özçelik (6 yıl önce)
    hayırlı olsun inşallah kuzey çevre yolu da bir an önce biter şehir trafiği rahatlar
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (6 yıl önce)
    1800 metre uzunluğunda 2 adet tüp tünelin 6 yıl gibi uzun zamanda yapılması ise bu hükumetin icraatlarına yakışmadı. Gecikmenin başında ilimiz valilerinin zırt pırt değişmesinin büyük etkisi olmakla beraber tünelin işinin bitirilmesi aşamasında da Sayın Vali Mustafa TOPRAK beyefendinin etkisi büyüktür. Teşekkürler Vali bey teşekkürler...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla