SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeni Fabrikalar Açılıyor'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya'da 2010 yılında önemli ekonomik yatırımlar yapıldığını belirterek, 2011 yılında ise bin 500-2 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını bildirdi.

2010 yılı Malatya ekonomisini değerlendiren MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Malatya bölgede en fazla teşviki alan ve yatırım yapılan illerin başında geliyor. Malatya'nın 4. bölge teşvik kapsamında olması, ilimizi ciddi anlamda avantajlı konuma getirdi. 2011'de bin 500-2 bin kişiye istihdam imkanı meydana getireceğimizi ümit ediyorum. Malatya'da, tarım ve gıda, tekstil ağırlığı olan bir kent olmasından çıkıp, değişik sektörlerden de yatırım yapıldığını ve yapılacağını söylüyoruz" şeklinde
konuştu.

Erkoç, 2011'de üretime geçecek fabrikaların, "LC Waikiki, Eczacıbaşı, Çetin Civata, Ali Şahin'in yaptığı Alabalık işleme tesisi, Özak Fabrikası" olduğunu söyledi. Organize sanayi bölgesinde sağlık merkezinin de bu yıl yapacaklarını vurgulayan Erkoç, 2. organize arıtma tesisi hakkında da şunları söyledi:

"Bilindiği gibi arıtma tesisinin ihalesi yapıldı. Havuz 6 ayda bitecekti. Havuzlar 55 günde bitirildi. Müteahhidin 2,5 milyon TL'lik hak edişi de ödendi. Arıtma tesisi protokole göre 2 yılda tamamlanacaktı. Ancak girişimlerimiz sonucu bu yılın sonuna kadar tamamlanıp hizmete sunulmasını planlıyoruz."

Erkoç, 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde de bu yıl arsa dağıtımına başlayacaklarını vurguladı. Erkoç, "5-10 yıl içerisinde talep eden sanayicilere arsamız yoktur deme lüksümüz yoktur" dedi.

Bu gelişmelere rağmen Malatya'nın Türkiye'deki gelişmişlik sıralamasında hak ettiği yerde olmadığına parmak basan Erkoç, "Bunu daha ileriye çıkarmak için Malatyalı idarecilere büyük görev düşüyor. İşsizliği az olan bölgesinde yıldızı parlayan ve cazibe merkezi olan bir il olması için çabalarımızı sürüyor. İlin idarecileri ortak bir zeminde buluşursa önlerinde hiçbir engel kalmaz. Biz de bu birlikteliği sağlıyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız