SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Fabrikayı Gezdiler

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:46:54
Yeni Fabrikayı Gezdiler
A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, 3. OSB’nin faaliyete geçirilmesi noktasında kararlı ve hızlı adımların atılamadığını belirterek “Malatya sanayisi için önemli bir zaman dilimini maalesef harcadık” dedi. 

MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin ve yönetim kurulu üyeleri 2.OSB’de yeni yatırım olarak faaliyete geçen Özdallar Ayakkabı Fabrikasını ziyaret etti. Burada fabrika sahibi Yusuf Özdal’a bu yatırımı Malatya’ya kazandırdığı için teşekkür eden Balin, yönetim kurulu üyeleri ile fabrikayı gezerek incelemelerde bulundu.

Fabrika gezisi sonunda açıklamalarda bulunan Şube Başkanı Mehmet Balin, konuşmasına Tarsus’ta öldürülen Özgecan cinayetine değinerek başladı ve “Hunharca katledilen Özgecan kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum” dedi.

2023 Türkiye vizyonu doğrultusunda Malatya için kritik hedefler belirlediklerini belirleyen Balin, “Malatya ihracat rakamının 2023 yılında 3 milyar Dolara ulaşması MÜSİAD olarak belirlediğimiz, inandığımız ve gerçekleşmesi için gayret gösterdiğimiz stratejik bir hedeftir. Söz konusu hedefe ulaşılması ancak daha fazla yatırımla ve daha nitelikle üretimle mümkündür. Bu nedenle ilimize yapılan yatırımları yakından takip etmekte ve artması içinde çaba göstermekteyiz” diye konuştu.

Malatya’nın sosyo-ekonomik kalkınması için katma değer artışı sağlayacak nitelikli alanlarda üretimin attırılmasının elzem olduğunu dile getiren Balin,bu nokta da ise organize sanayi bölgelerinin kilit rol oynadığını belirtti. Sanayicileri yatırıma çağırmak için altyapısı uygun yatırıma hazır alanların olması gerektiğini dile getiren Balin, “Yatırımcıya belirli standartların planlı ve sürekli biçimde sağlanması halinde Malatya sanayisi hızlı bir gelişim ivmesi kazanacak potansiyele sahiptir. Kamuoyunda 3. OSB olarak adlandırılan 1. OSB genişletme çalışmaları bu potansiyelin harekete geçirilmesi adına büyük önem taşımaktadır. Fakat bu hususta kararlı ve hızlı adımlar atamadığımızdan Malatya sanayisi için önemli bir zaman dilimini maalesef harcadık. En azından bundan sonraki süreçte daha profesyonel biçimde hareket edilmeli, bir taraftan yatırım altyapısı hızlı biçimde hazır hale getirilirken diğer taraftan nitelikli yatırımların çekilmesine yönelik etkili çalışmalar yürütülmelidir. Daha önceki açıklamalarımızda ifade ettiğimiz gibi bu noktada bize düşeni yapmaya her zaman hazırız” dedi.

Balin bundan sonrada da düzenli olarak bu tür fabrika ziyaretlerini sürdüreceklerini belirterek “Sanayicimizle hem hal olacağız” şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız