SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Yeni Fırsatlar Doğacak''

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:07:09
''Yeni Fırsatlar Doğacak''
A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi, yılın ilk Dost Meclisi Toplantısı'nı gerçekleştirdi. 

Her ay geleneksel olarak Dost Meclisi Toplantısı'nı yapan MÜSİAD Malatya Şubesi’nin 2013 yılı ilk toplantısının konuğu Malatya Valisi Vasip Şahin oldu. Toplantıda, konuşan Vali Şahin, Malatya’nın teşebbüs kabiliyetinin arttığını söyledi.

Malatyalıların sadece Türkiye’de değil, dünyada belirli konularda üst sıralarda yer aldığına dikkat çeken Şahin, “20 yıl önce Pütürge’de insanlara rastladığımda ve geçmiş hikayelerini dinlediğimde, birer tane urganla gitmişler ve İstanbul’un kalbine nüfus etmişler. Kenarda köşede, herhangi bir varoşta değil Sirkeci'de, Eminönü’nde ve Beyazıt’ta iş merkezlerine girmişler. Çok geçmemiş 5-10 sene içerisinde birkaç dükkan sahibi olmuş ya da iş hanı sahibi olmuş ve büyük tüccarlar haline gelmişler. O gün beni çok şaşırtacak bir manzarayla karşılaşmış ve takdir etmiştim. Ve bugün görüyorum ki, o insanların çocukları çok daha ideal bir şekilde artık dünyaya açılmışlar. Malatyalı insanlar sadece Türkiye’de değil dünyada da artık belli konularda kendi sektörlerinde üst sıraları işgal etmeye başlamışlar. Bu Malatya için hem önemli bir avantaj hem de övünülecek bir taraftır” dedi.

Vali Şahin, 2023 hedefleri doğrultusunda iş adamları ve girişimcilere yeni fırsatlar doğacağına işaret ederek, “Ülkemizin 2023 hedefi var. Artık herkesin inandığı ve telaffuz ettiği bir hedefi var. Ve 2023’te 500 milyar dolar ihracat hedefliyoruz. 2023’te en az 25 bin dolar kişi başı gelir hedefliyoruz. Yani bu şu demektir; bu günün en az 3 katı önümüze yeni imkanlar açılacaktır. Dolayısıyla o imkanlardan istifade noktasında da özellikle iş adamlarımız, girişimcilerimiz kendilerini hazırlamalı ve o fırsatlardan mutlaka azami derecede istifade etmelidir” diye konuştu.

Ticaret kültürünün toplumu şekillendirdiğini de kaydeden Şahin, şunları söyledi: 

“Ticaretin bizim kültürümüzde oldukça önemli bir yeri var. Muteber olan ve ticaretin tüccarı aynı değeri, en kıymeti özellikle tanımlanan bir faaliyet şeklidir. Ticaret kültürü, tüccarın, esnafın, zanaatkarın kedi oluşturduğu ahlaki değerleri, toplumu şekillendirmiştir. Bunun köyünden kasabasına, ilçesinden şehrine kadar her neredeyse pek mümkündür. Dolayısıyla bizim çarşılarımız ve bedestenlerimiz aynı zamanda okul, irfan ve kültür ocağı olmuştur.”

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin ise, dernek olarak Dost Meclisi Toplantılarını çok önemsediklerini belirtti.

Balin, MÜSİAD Malatya Şubesi olarak Dost Meclisi Toplantılarının bu yıl ilkini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Dost Meclisi, MÜSİAD’ın genel merkezi ve Türkiye’deki bütün şubelerinin geleneksel olarak düzenlemiş olduğu toplantılardır. Bu toplantılar, üyelerimizin birbirleriyle daha iyi tanışması, kaynaşması ve birbirleriyle ticaretlerini artırmak adına yapılıyor. Bizde bu vesileyle MÜSİAD yönetimi olarak bu toplantıların ilkini başlatmış olduk. Ayda 2 defa bu toplantıları yapacağız” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız