SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Gasilhane Hizmete Girdi

A- A+ PAYLAŞ

Şehir Mezarlığı'nda yaptırılan gasilhane törenle hizmete sokuldu.

Mevcut gasilhanenin yetersiz kalması nedeniyle yaptırıldığı belirtilen gasilhanenin açılışıyla ilgili olarak Belediye Basın Bürosu tarafından yayınlanan bülten şöyle:

"Türkiye’nin örnek mezarlıklarından biri olarak gösterilen ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın göreve gelmesi ile birlikte yapılan düzenlemelerden sonra, Malatya Belediyesi Şehir Mezarlığı’na modern  gasilhane  kazandırıldı. 
 
Malatya Belediyesi tarafından kısa bir süre içerisinde inşaatı tamamlanan ve daha hizmete girmeden Türkiye’nin en modern gasilhanelerinden biri olarak gösterilen Malatya Belediyesi Yeni Gasilhanesi düzenlenen törenle hizmete girdi. 
 
30 Eylül Cuma günü saat 13.30’da düzenlenen açılış törenine Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Abdullah Abit Öztoprak, İl Müftülüğü Şube Müdürü İsmail Kahraman,  Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri,  bazı daire müdürleri, bazı vakıf, dernek ve oda başkanları, Belediye ve Şirket Müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
 
Okunan Kur’an tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, mevcut gasilhanenin yerinin dar ve morg sayısının az olması nedeniyle yetersiz kaldığını, bu nedenle yeni gasilhane yapmaya karar verdiklerini belirterek, 1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde yeni gasilhaneyi tamamladıklarını söyledi. 
 
Başkan Çakır, “Diğer belediyelere baktığımızda şehir mezarlığımızın Türkiye’de örnek mezarlıklardan birisi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Şu anda açılışını yapmakta olduğumuz Gasilhane de yine donanımıyla, her türlü altyapısıyla gerçekten de Türkiye’ye örnek gösterilebilecek kalitede bir eser. Döner musalla taşları olsun, cenaze namazlarının kılındığı alanın genişletilmesi olsun tamamen modern olan morgları ile tamamen hijyenik bir ortama sahip olan gasilhanesi ile morgların da yine kendilerini otomatik olarak yıkayabildiği son derece modern bir eseri şehrimize kazandırmış olduk. 
 
Burada yaklaşık 90 bin ton toprak dolgu yaparak, büyük bir otopark alanı ortaya çıkardık. 1500 m2 kapalı alan içerisinde daha önce 23 olan morg kapasitesi 66 adete çıkarıldı, yine 3 olan gasilhane sayısı da 6’ya çıkarıldı” dedi. 
 
Şehir Mezarlığının bugüne gelmesinde emeği olan Belediye Başkanlarına da teşekkür eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Münir Erkal bey başta olmak üzere Mehmet Yaşar Çerçi bey ve Cemal Akın Başkanımız mezarlık hizmetlerine büyük önem vermişlerdir.Bizler de göreve geldikten sonra hem mezarlıklardaki ağaçlandırma, asfaltlama, yeni yolların açılması olsun, yeni gasilhane olsun, mezarlığın çevre duvarları dahil olmak üzere bir bütün olarak ele alarak bu çalışmaları yaptık” dedi. 
 
Malatya Belediyesi olarak fiziki hizmetlerin yanısıra sosyal hizmetlere de büyük önem verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Alt yapı yatırımları, çevre düzenlemeleri, cadde ve sokak düzenlemeleri, park düzenlemeleri gibi fiziki yatırımlarımızın yanı sıra, sosyal belediyecilik alanında da önemli çalışmalar yaptık. İşte Üniversitemizde MİAD ile birlikte bir Konukevi gerçekleştirdik. Bölgelerimizde semt konakları yapıyoruz. 2 adeti bitmek üzere ve onları da yine birlikte hizmete açacağız. Şu anda değişik mahallelerimizde 14 adet çok amaçlı sosyal tesisler yapıyoruz. Bunlardan 6 adeti bitmiş durumda, 8 adetinin inşaatı ise devam etmektedir. Yine ilk defa hanımlara yönelik Hanımlar Kültür ve Spor Merkezi yapıyoruz. Ayrıca Turgut Özal Mahallesinde bir sabit semt pazarı yapıyoruz ve bunları yaygınlaştıracağız. 
 
Sanat Merkezimiz başta olmak üzere sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılabileceği mekanların yapımına büyük önem veriyoruz. İşte Gasilhane de bu tür sosyal mekanlardan bir tanesi” dedi. 
 
İl Müftülüğü Şube Müdürü İsmail Kahraman’ın okuduğu dua ile hizmete açılan Yeni Gasilhane,  törene katılan misafirler tarafından hep birlikte gezildi.  
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın konuşmasından sonra, törene katılanlar ilk olarak her yöne dönebilme özelliğine sahip olan musalla taşlarını incelediler. 
 
Özellikle morgların bulunduğu alanı gezen vatandaşlar; son derece teknolojik özellikleri bulunan ve kendi kendine yıkama özelliğine sahip morgların gerçekten de çok modern olduğunu, ayrıca morgların çok nadir olmakla birlikte zaman zaman görülen canlanma konusunda da duyarlı  olması ve canlanma emaresi görüldüğü anda alarm vermesinin de son derece etkili olduğunu belirttiler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız