SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Gasilhane ve Morg

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Şehir Mezarlığı'nda yeni gasilhane (ölü yıkama yeri) ile morgun temeli atıldı. Halen 3 yıkama ünitesinin 6'ya, 22 olan morg kapasitesinin ise 66'ya çıkacağı belirtildi.

Konuya ilişkin olarak Malatya Belediyesi'nce yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Malatya Belediyesi tarafından, Malatya’nın modern bir kent haline getirilmesi amacıyla sürdürülen çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Malatya ve çevresinin büyük ihtiyaç duyduğu Gasilhane’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

5 Eylül Salı günü gerçekleştirilen temel atma törenine Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanısıra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, ilçe ve belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Temel Atma Töreni nedeniyle bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Türkiye’de örnek gösterilen mezarlıklardan biri olan Şehir Mezarlığı’nın yapılan yeni düzenlemelerle çok daha modern bir hale getirildiğini, Mezarlık Yolunun da yeniden yapıldığını ve yeni yolun standartlarının yüksek olduğunu ifade ederek, “Hizmet Grupları Siteleri, Hal Binası ve Şehir Mezarlığı nedeniyle bölgede bir yoğunluk olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla burayı geliştirecek projelerden biri de kuzey kuşak yolu. Kuzey Kuşak Yolunun, Beydağı Devlet Hastanesi karşısından Şehir Mezarlığına kadar olan kısmında stabilize çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık 5 km uzunluğundaki bu yolu, asfaltlayıp bölünmüş yol olarak aydınlatması ile birlikte hizmete açmayı planlıyoruz. Bu yolun bize maliyeti 5 milyon lira. Bu yolun devamı olarak da Çarmuzu Kayalık bölgesi tarafında çalışmalarımız devam ediyor. Bu yolların açılması ile birlikte hem bu bölgedeki trafik yoğunluğunu azaltmış olacağız, hem de Malatya’nın trafik yükünü azaltmış olacağız. Böylece, Malatya’mız çok daha düzenli planlı bir şekilde gelişmiş olacak” dedi.

Şehir Mezarlığı giriş ve çıkışlarının yeniden düzenlendiğini, ada ve parsel yollarının açılarak asfaltlandığını belirten Başkan Çakır, mezarlık içerisinde ağaçlandırmaya büyük önem verdiklerini ve çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Şehir Mezarlığı mevcut gasilhane ve morglarının ihtayaca cevap veremediğini, özellikle cenaze sahiplerinin zaman zaman sıkıntılar yaşadıklarını, bu nedenle yeni gasilhane yapımına ihtiyaç duyulduğunu belirten Başkan Çakır, “Temelini attığımız Yeni Gasilhane 1500 m2 kapalı alana sahip olup, daha önce 22 olan morg sayısını 66’ya, 3 olan gasilhane sayısını da 6’ya çıkarıyoruz. Ayrıca sözkonusu yeni gasilhane içerisinde bekleme salonu, bay bayan wc’leri ve bay bayan ayrı abdest alma yerlerinin bulunduğu modern bir yapıyı, inşallah Malatya’nın hizmetine sunacağız. Bu sadece Malatya merkez için değil, butün beldelerimizin de kullanabileceği ortak kullanım alanlarımızdan biri olacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı konuşmanın ardından törene katılan davetlilere proje üzerinde de yeni gasilhanenin yapımı ile ilgili bazı bilgiler verdi. Daha sonra Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından yeni Gasilhane’nin temeli atılarak, çalışmalara başlandı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız