SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Haklar İçin Örgütlenelim"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:53:17
A- A+ PAYLAŞ

Kamu Emekçileri Cephesi, basın açıklaması yaparak kamu çalışanlarının haklarını alabilmesi için örgütlü mücadele istedi. 

Kamu Emekçileri Cephesi adına AKP il binası önünde basın açıklaması yapan Özkan Karataş, "Bugün kamu hizmetlerini yürüten taşeron işçilerin sayısının yaklaşık 500 bine ve sözleşmeli personel sayısının 220 bine ulaşmış olması ve her geçen gün yeni taşeron şirketlerin kamu hizmetleri alanına katılması, bize gidişatın ve AKP'nin arzu ettiği çalışma biçiminin ne olduğunu net biçimde anlatmaktadır. AKP mümkün olan tüm kamu hizmetlerini taşeron şirketlere devretmek ve taşerona devri mümkün olmayan alanları ise kapı kulu haline getirilmiş kamu emekçilerinin tam itaat koşullarında çalıştırıldığı, güvencesiz istihdamın ve esnek, performansa dayalı bir çalışma rejiminin işlediği hale getirmek istemektedir" ifadelerini öne sürdü.

"Bugün aldıkları sefalet ücreti bile kendilerine çok görülen, çalıştıkları süre boyunca her türlü aşağılamaya katlanmak zorunda bırakılan ve tam itaat ederek köle gibi davranmaları istenilen taşeron işçilerinin koşullarına bakmak, yarın ne durumda olacağımızı görmek için yeterlidir. İzmir'de 4-C kadrosunda TÜİK çalışanı bir BES üyesinin, evlilik iznini kullandığı ay performansı yetersiz olduğu için işinden atılması, bize reva görülen geleceğin habercisidir" ifadelerini kullanan Karataş, daha sonra şunları söyledi:

"İş güvencemizin kaldırılması, performansa dayalı esnek çalışmanın getirilmesi, siyasi görüşlerimiz ne olursa olsun, hangi sendikaya üye olursak olalım, her birimizin hayatını etkileyecektir. Hükümet 2 buçuk milyon kamu emekçisinin geleceğiyle oynuyor. Bizleri beraber çalıştığımız arkadaşlarımızla rekabet içine sokmak isteyen, gelecek kaygısını en üst düzeyde yaşamamıza neden olan bu saldırıyı ancak örgütlenerek ve örgütlü mücadeleyi yükselterek göğüsleyebiliriz. İnsan onuruna yakışır biçimde çalışmak ve yaşamak, çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak ve yeni haklar kazanmak için örgütlenelim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız