SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeni Hastane Hazır'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:36:32
'Yeni Hastane Hazır'
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’nın Pütürge İlçesi’nde yeni yaptırılan hastanenin önümüzdeki günlerde hizmete açılacağı belirtilirken, Yeşilyurt İlçe Devlet Hastanesi’ne de ek bina yapılacağı bildirildi. 

Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şükrü Özdemir, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İlçelerimizde yeni devlet hastaneleriyle ilgili projelerimiz var. Pütürge devlet hastanemizin yapımı yüzde 100 olarak tamamlandı. Muhtemelen bu hafta veya önümüzdeki hafta içinde TOKİ'den teslim alacağız. Biz tüm hazırlıklarımızı bitirdik. Bu konuda yapılan her türlü alımlarımız ve donanımlarımız bitti. Teslim aldığımızdan itibaren de hemen birkaç gün içerisinde açacak durumdayız. İnşallah Pütürge’ye de 30 yataklı oradaki halkımızın ihtiyaçlarının tamamını giderecek bir hastane kazandırmış olacağız.

Diğer ilçelerimizin yapılmakta olan hastanelerimizden bahsedecek olursak Hekimhan Devlet Hastanemiz yüzde 75-80 oranında tamamlandı. Ekim ayı içinde bu hastane bize teslim edilecek, biz de Ekim veya Kasım ayı içerisinde bu hastanemizi de aynı şekilde hizmete açacağız. Akçadağ ve Doğanşehir devlet hastaneleri de inşaatları devam ediyor. Doğanşehir Hastanesinde müteahhit firma ile birtakım sıkıntılar oldu ve bu hastanenin yapımı bir süre gecikti. Bu hastaneyi de 2015 yılı içerisinde hizmete sunmayı amaçlıyoruz. Tahminimiz ve işin ilerleyişine baktığımızda her iki hastanenin de 2015 de hizmete gireceğini tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt İlçe Devlet Hastanesi’ne de ek bina yapılacağı bildiren Özdemir, “Yeşilyurt Devlet Hastanesi için sunmuş olduğumuz ek bina projesi kabul edildi. Çok geçmeden Yeşilyurt’ta ek binamız yapılmış olacak. Yeşilyurt Devlet Hastanemiz C grubu bir hastane. C grubu hastanelerimizde 4 ana branştan başka en az 4 veya 5 ayrı branşın da bulunması gerekiyor. Bizim şu anda Yeşilyurt'ta 15-16 uzmanımız var. Yeşilyurt'ta kardiyoloğumuz da var. Fizik tedavi ve diğer hizmetlerin tamamı hemen hemen veriliyor. Dolayısıyla Yeşilyurt bizim merkez hastanemiz konumuna girmiş durumunda. Biz Yeşilyurt Devlet Hastanesini tüm branşlarda hizmet verebilir bir konuma getireceğiz. Bunun için ek binaya ihtiyacımız vardı. Bu proje çizildi ve kabulü yapıldı. Çok kısa zamanda hayata geçirmeyiş planlıyoruz. Yeşilyurt Devlet Hastanesi 68 yataklı olup 17 nitelikli odaya sahip bir hastanedir. Çok ciddi derecede ameliyatılar, doğumlar yapılıyor. Yatak doluluk oranı oldukça fazlalaştı. Ciddi bir şekilde hizmet veren hastanemizi biraz daha geliştirmeyi düşünüyoruz. Biraz daha Malatya devletin yükünü biraz daha dağıtacak hale geliyoruz” şeklinde konuştu.

Hastanelerin dializ konusunda da bilgi aktaran Özdemir, “Diyalizde Malatya çok iyi bir durumdadır. Tüm ilçelerimizdeki hastalarımızı evden alıp evlerine bırakıyoruz. Arapgir Devlet Hastanesinde komşu 3 tane ilimizin de hastalarını evden alıp evlerine bırakıyoruz. Kemaliye, Ağın, Divriği ilçelerinin hastalarını da Sayın valimizin izni ile il dışından alınan bu hastalarımızı evlerinden alıp evlerine bırakıyoruz. Şu anda Arapgir'de bu yıla kadar kışın diyaliz hizmetleri verilmiyordu. Bu yıl da kışın diyaliz hizmetleri devam edecek. Tam gün tüm yılın tüm aylarını içine alacak şekilde diyaliz hizmeti veriyoruz. Daha önce kışın diyaliz hastaları başka illere gitmek zorunda kalıyorlardı. Sadece Arapgir’de değil Pütürge’de de aynı şekilde diyaliz hizmetlerinde tüm haytalarımızı evden alıp evlere bırakıyoruz. Artık dışarıdan ilimize gelen diyaliz hastası, Malatyalı hemşerilerimizin de diyaliz hastalıkları sorun olmaktan çıkmıştır.

Biz sadece diyalizde de değil tüm ilçelerimizde diş hizmetleri de veriyoruz. Sadece diş çekim ve dolgu hizmetleri değil, diş protez hizmetleri de veriyoruz. Tüm ilçe hastanelerimizde ilk defa geçen yıl bu uygulamaya başladık. Bu yıl daha da hizmete uygun bir hale getirdik. Diş alakalı dolgu protez, bakım, çekim hizmetleri ilçe hastanelerimiz hizmet sürdürüyor. Her ilçede en az iki olmak üzere diş tabiplerimiz hastanelerde bulunuyor” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız