SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeni Hastane Yapacak Olsak da'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Devlet Hastanesi Beydağı Kampüsündeki eski acil servis kapatılarak, yerine daha modern ve daha geniş olarak düzenlenen acil servis açıldı.

Malatya'daki merkezdeki Malatya Devlet Hastanesi ve Beydağı Devlet Hastanesi'nin tek çatı altında Malatya Devlet Hastanesi olarak birleştirilmesinin ardından kampüs olarak düzenlenen Eski Beydağı Devlet Hastanesi'ndeki eski acil servisin kapatıldı. Kapatılan eski acil servisin yerine kampüsdeki idari binanın yerine yeni bir acil servis açıldı.

Törene AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve İhsan Koca, Battalgazi Kaymakamı Abdulmuttalip Aksoy, Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Vahap Boztepe, AKP İl Başkanı Mustafa Şahin, bazı ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Vahap Boztepe, "Acil servislerin hastanelerin ve şehrin en önemli noktalarıdır. İnsanların en sıkıntılı anlarında, sağlık hizmetlerinin en hızlı verilmesi gereken yerler olarak herkesin ihtiyaç duyduğu yerlerdir. Bundan dolayı acil sevirvislerinin son derece modern olması gerekiyor. Normalda 500 olan acil hasta sayımız, domuz gribi sürecinde bin 500'lere çıktı. Bundan dolayı acil sağlık hizmetlerimizin çok koordineli olması gerekiyor. Burada emeği geçen ve bize destek
veren herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti.

Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, "Acil servisleri hastanelerimizin vitrini ve vatandaşlarımızın ilk karşılaştığı noktalardır. Acil servislerimiz hastaların hayat bulduğu ve hayatını kaybettiği önemli noktalardır. Hayata gözlerini kapamak üzereyken gelen hastalarımızın tekrar hayat bulduğu acil servislerimizde modern hizmet vermeliyiz" şeklinde konuştu. Zengin, Malatya'da yeni bir hastane projesi yapılacakken, yeni bir acil servin düzenlenmesine karşı çıkanlara da cevap vererek, eski acil servis bölümünün çok yetersiz kaldığını, acil servislerin her zaman en iyi hizmeti vermesi gereken yerler olduğunu ve bununda ihmal edilemeyeceğini ifade etti.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Acil servis bölümü SSK hastanesi iken de, Beydağı Devlet Hasztanesi iken de yeterli değildi. Buraya gelen vatandaşlarımız mağdur oluyordu. Biz yeni bir hastane yapacak olsakta, Malatyalı hemşehrilerim hizmetin en iyisine layıktır. Acil mekanlarımız gerçekten çok kötüydü. 3 yıl önce acil servise geldiğimde acil servisin çok kötü durumda olduğunu görmüştüm. Doktor ve hemşirelerimiz görevlerini başındaydı, ama fiziksel yetersizlik gün gibi ortadaydı" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kurdale kesilerek, acil servisin bölümleri gezildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız