SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Hükümet Konağı Hastane Yanına

0
Güncellendi - 2020-05-30 04:07:03
Yeni Hükümet Konağı Hastane Yanına
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 6,8 büyüklüğündeki Elazığ-Malatya depreminden sonra yıkılmasına karar verilen Yeşilyurt İlçe Kaymakamlık Binasının yerine inşa edilecek yeni hizmet binasının yapılacağı Gedik Mahallesi Hasan Çalık Devlet Hastanesinin yan tarafındaki alanda incelemelerde bulundular.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ilçe halkına kaliteli ortamlarda hizmet verebilecek teknik donanıma ve hizmet alanlarına sahip Yeşilyurt İlçe Kaymakamlık Hizmet Binasını Yeşilyurt’a kazandırmak adına çalışmaların başladığını söyledi.

“CUMHURBAŞKANIMIZA, İÇİŞLERİ VE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANIMIZA TEŞEKKÜRLER”

Yeşilyurt Kaymakamlık Binasının 6,8 büyüklüğündeki Elazığ-Malatya depreminden sonra yıkılmasına karar verildiğini hatırlatan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Elazığ-Malatya depreminden sonra Yeşilyurt’umuzda yıkılmasına karar verilen binaların yerlerine kaliteli, depreme dayanıklı, teknik donanımı ve alt yapısıyla uzun yıllar kullanılabilecek binaların inşası için hazırlıklar tüm hızıyla sürmektedir. Depremin ardından yapılan teknik incelemelerin sonucunda Yeşilyurt Kaymakamlık Binamızın da yıkılmasına karar verilmişti.

Yeşilyurt’umuza uzun yıllar hizmet edebilecek fonksiyonel özelliklere sahip, iç ve dış tasarımıyla gelişen Yeşilyurt’umuzun kimliğine yakışacak özelliklere sahip yeni hizmet binasının Gedik mahallemizdeki Hasan Çalık Devlet Hastanemizin yan tarafındaki alana inşa edilmesine karar verildi. İçişleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın koordinasyonunda Yeşilyurt’umuza çok güzel bir Kaymakamlık Binası inşa etmek adına alan tahsisi ve diğer çalışmalar hız kazanmıştır.İlçe Kaymakamımız Sayın Turgay Gülenç ile birlikte alanda incelemelerde bulunup, fikir alış verişinde bulunduk. Vatandaşlarımızın rahat ve kolay bir şekilde ulaşım sağlayabileceği bir bölgeye inşa edilecek olan hizmet binamızın belirlenen takvimde hizmete girmesi için bizlerde gereken destekleri sağlayacağız. İlçemizin bütün bölgelerinde teknik donanımı ve alt yapısıyla depreme dayanıklı, iç ve dış tasarımlarıyla her geçen gün büyüyüp gelişen Yeşilyurt’umuzun mimari yapısına artı değerler katacak, sosyal yaşam alanları, çevre düzenlemesi ve yeşil alanlarıyla dikkat çekici özelliklere sahip nitelikli eserlerin çoğalması, Yeşilyurt’un değişimi açısından önem arz etmektedir.

İlçe Kaymakamlık Binamızın da modern kent kimliğine uygun bir şekilde hizmete girmesi ilçemizin gelişmişlik düzeyini ortaya koyacaktır. Hizmet binasının gerek ulaşım açısından kolay ve rahat bir yerde olması gerekse de diğer mekânlarıyla hızlı ve kaliteli hizmetler verebilecek fonksiyonel özelliklere sahip olması bu açıdan önemlidir.

Yeni hizmet binasının yapım aşamasında destek ve katkılarını esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ve destek veren herkese şahsım ve hemşerilerim adına teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Binamızın en yakın zamanda hizmete girmesi içinde çalışmalar hız kazanmıştır. Yeşilyurt’umuz inşallah planlı, titiz ve özenli çalışmaların ardından güzel bir Kaymakamlık Binasına kavuşacaktır. Şimdiden hâyırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

İnceleme ziyaretinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Özer ile Yeşilyurt Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü yetkilileri de hazır bulundu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Ülkem ve Malatyam (3 yıl önce)
    Çırmıktının merkezine tuvalet yapan kişiden ne beklersiniz. Doktora yaptığını zanneden zatın vizyonu bu kadar olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadrazam (3 yıl önce)
    Çınar vizyonu işte ensevdigi icraat foto çekip gündemde Olmak ve halkın degil siyaysi iradenin isteklerini Yerine getirmek
    0
    0
    Yanıtla
  • doğan (3 yıl önce)
    Biraz daha dağ başına gidin, gedik yakın olur. Bu nasıl vizyon Allah esirgesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Gedik dagmı arkadasım yüzyıllardır hatta Osmanlıdan beri yerlesim yeri sen kimsin boyle konusuyosun
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilirkişi (3 yıl önce)
    Hükümet konağı ilçenin eski merkezine değil sınırları büyümüş yesilyurtun tam orta noktasına yani eski SSK civarında yapılmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)Bilirkişi isimli kullanıcı yorumuna
    Çok doğru tespit ama bu ilde doğrular yapılmaz ki eski Beydağı hastanesi şeker lojmanları ve seker ortaokulunun yeri veya mastinin yeri(yeni çevre yolu ile birlikte masti ordan kaldirilacaktir)ne kısacası bir alt merkez olacak insanların çarşıya (yeni camii civarı)gitmesini ortadan kaldıracak bir yere yapılması gerekir,bir diğer konuda vatandaşlarin hükümet konağına rahatlıkla ulaşabilecekleri bir yer olmalidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yesilyurt merkezi cırmıktı deil mi bahce lere ev yapıp merkez burası diyemezsin yüzyıllardır merkez cırmıktıdır
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Sayın vekillerim il başkanım belediye baskanlarim sayın mülki Erkan yapmayın etmeyin tutmayın hukumet konağını masti civari nikah sarayı yani eski Beydağı Hastanesi'nin yerine veya seker ortaokulunun yerine yapınız gedik mahallesi yesilyurdun en uç ve gelişime kapalı bir bölgesi battalgazide gelişime kapalı il merkezine 15 km uzaklıkta yapılan hükümet konağından ders çıkarmamız lazım hükümet konağı şehrin merkezi yerinde ve etrafı park ve bahçeleri ile ilçenin cazibe merkezi olacak bir yere yapılmalıdır bana Battalgazi hükümet konağının ve gedik mahallesine yapılacak Yeşilyurt hükümet konağının bu şehrin geleceğine ne katkısı olacak bir kisi soylesin özür dileyeyim zamanında stat için dogansehire önce 25 sonra 30 şu andada 100 yataklı üçüncüsü yapılan devlet hastanesi için sogute ve elmaliya yapılan goletlerden verim alinamayacagi paranın boşa gideceği ile ilgili bu ülkeyi seven birisisi olarak her bulunduğum ortamda konuştum yazdım çizdim keşke ben yanilsaydim diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alper (3 yıl önce)
    çilesiz, turgut özal, tecde mahallesi gibi yerlere, özellikle de fahri kayahan bulvarına yapılması, diğer kurumları da etrafında toplamasıyla yeni bir alt merkez olma yolunda önemli yatırımlar yapılmış olan bu yerlerle bütünleşik hareket edilmiş olması gerekirdi. 5442 sayılı il idaresi kanunu her mahalleye bir kurum inşa edilmesini ön görmez, aksine tüm kurumların hükümet binalarında bir araya toplanmalarını öngörür. Gedik nedir yahu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)Alper isimli kullanıcı yorumuna
    Alper bey çok doğru söylemişsin tek hükümet konağı yapılmayacak yer gediktir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya da sadece Fahri kayahan bostanbası tecde mi var bütün hersey oraya toplansın Bi insan sizmisiniz Malatya da
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Önceliği evleri ağır hasarlı vatandaşlara verseydiniz Yeşilyurt merkezdeki Ada apartmanları .ne olacak yıkık harabe bir şekilde bekliyor 60 aile sizden gelecek hayırlı ve güzel haberleri bekliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNC (3 yıl önce)
    İlk fotoğrafta arkadaki 3 adam maske takmamış ve sosyal mesafeye uygun durmamışlar, aynı zamanda başkan ve yanındakilerde maske takmış ama sosyal mesafeye uymamışlar, bu yasaklar sadece vatandaş için mi geçerli acaba ? Korona virüs yetkililere bulaşmıyor galiba, dokunulmazlığın mı var virüs tarafından ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazitorunu (3 yıl önce)
    Hükümet Konağının ilçenin nüfus yoğunluğuna göre ve ulaşım akslarına göre dengeli bir alanda olması daha uygun olmaz mı. belki zikredilen yer eski ilçeye göre doğru olabilir ama yeni ilçeye göre konum olarak vatandaşın devlete ulaşmasını zorlaştırır gibi geliyor bana. Kişisel görüşüm.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi torunu kardeşim eski Battalgazi hükümet konağı ilce merkezine canlılık kazandiriyordu yeni yapılan Battalgazi hükümet konağının ne eski Malatya'ya faydasi var nede büyükşehir olduktan sonra battalgaziye bağlanan merkez mahallelere faydası var o hükümet konağı Turgut Özal üniversitesine verilmeli ve merkeze yeni bir Battalgazi hükümet konağı yapılmalıdır Yeşilyurt hükümet konagida ilçenin merkezinde gelişmeye açık cazibe merkezi olabilecek şehri tek merkezli olmaktan kurtaracak bir yere yapılmalıdır diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dengeli yer hep aynı yerler mi park oraya bisiklet yolu oraya yürüyüş yolu kaldırım ısıklandırmalar oraya siteler oraya diğer semttekiler insan deilmi
    0
    0
    Yanıtla