SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni İhale Hazırlığı

A- A+ PAYLAŞ
2010 yılı Kasım ayında ihale edilerek yeniden uygulamasına başlanılan, fakat ihaleyi kazanan firmanın taahhütlerini yerine getirmemesi nedeniyle Malatya Belediyesi tarafından sözleşmesi tek taraflı feshedilince yürütülemeyen parkometre uygulamasında ihalenin yenilenmesi için çalışmalara başlandı.
 
Ekim ayında Malatya Belediyesi tarafından yenilenecek ihaleyle ilgili çalışmaların 2012 yılının ilk günlerinde sonlandırılacağı ve ihale sürecinin başlatılacağı öğrenildi.
 
Atatürk ve İnönü caddeleri hariç kentin değişik bölgelerinde bulunan 30 civarında cadde ve sokakta 2010 yılı Kasım ayında başlatılan olan parkometre ihalesine katılan ve 3 yıllık süreli 4.5 milyon lira bedelli ihaleyi kazanan Hançe firmasının, belediyeye ödemesi gereken 611 bin lira olan borcunu zamanında yatırmadığı için ihale anlaşması Malatya Belediyesince feshedilmişti.
 
PARKOMETRE HİKAYESİ..
Mehmet Yaşar Çerçi yönetimindeki Malatya Belediyesi tarafından 2002 yılı ortalarında başlanılan parkometre sistemi 2004'te seçilen Cemal Akın yönetimince uygulamadan kaldırılmıştı. 2009'da Ahmet Çakır'ın başkanlığa seçilmesiyle parkometre uygulaması yeniden gündeme gelmiş ve geçtiğimiz yılın Kasım ayında yapılan ihale ile tekrardan uygulanmasına başlanmıştı. Son ihaleye göre, ana güzergahlar olan Atatürk ve İnönü Caddeleri dışındaki 30 civarında cadde ve sokakta uygulanacak olan parkometre için Hançe firması 4.5 milyon lira teklif etmiş ve ihale bu firmada kalmıştı. Ülkenin değişik il ve ilçelerinde de faaliyet gösteren firma ile ilgili ciddi sıkıntılar olduğu bu ihaleden sonra  gündeme getirildiğinde Malatya Belediyesi tarafından “Sıkıntı yok. Bütün belgeleri ve evrakları yasal” açıklaması yapılmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız