SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sandıkla Gelen Sandıkla Gider Ama.."

0
Güncellendi - 2017-10-08 04:03:37
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Teşkilatlarımızın bir kısmımın yenilenmesi gerekiyorsa yenileyeceğiz. Bunun için belediye başkanlarımızın bir kısmının dinlenmesi veya başka görevlerde değerlendirilmesi icap ediyorsa, elbette karşılıklı mutabakatla gereğini yapacağız. Bundan kimsenin alınmaması gerekir” dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NG Güral Otel’de 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısının açış konuşmasını yaptı. Erdoğan, konuşmasında, “Bizim safımız bugüne kadar daima milletin yanı olmuştur, bundan sonra da öyle olacaktır. Milletime güvendiğim, inandığım, onun arkasından gittiğim için hiçbir zaman pişman olmadım. Bu harekete, davaya gönül veren kardeşlerimin hiçbiri de pişman olmadı. Milletimizle hep birlikte girdiğimiz her mücadeleden daha da yükselerek çıktık. Madem ki 2019 Mart ve Kasım seçimleri bizim ve ülkemiz için hayati öneme sahiptir, öyleyse yapacağımız iş yine milletimize bakmaktır, onun işaret ettiği yolda gitmektir. Milletimiz bize ne diyor, değişin, yenilenin, reform. Milletimiz bize daha hedefler, daha büyük projeler diyor. Değişim demek asla geçmişle bağları tümüyle koparmak demek değildir. Yenilenme demek asla kadroları tümüyle tasfiye etmek değildir. Reform demek, asla mevcudu kaldırıp bir kenara atmak demek değildir. Daha büyük hedefler demektir. Asla devam eden çalışmaları aksatmak demek değildir. Bu kavramlar bizim için 15 yıllık tecrübelerimizden ve birikimimizden aldığımız güçle geleceğe daha sağlam hazırlanmak iradesini ortaya koymak değildir. Teşkilatlarımızın bir kısmımın yenilenmesi gerekiyorsa yenileyeceğiz. Bunun için belediye başkanlarımızın bir kısmının dinlenmesi veya başka görevlerde değerlendirilmesi icap ediyorsa, elbette karşılıklı mutabakatla gereğini yapacağız. Bundan kimsenin alınmaması gerekir. Bunun için dünyaya, ülkeye, partimize bakışımızı zamanın ruhuna teslim olarak değil, zamanın ruhunu çözerek ileriye taşımamız gerekiyorsa elbette hep birlikte bu iradeyi göstereceğiz. Bugün bizim kadromuzu yeni isimlerle güçlendirmemizden daha doğal ne olabilir? Aksi halde geçmişteki o partilerden, o kadrolardan farkımız kalmaz. AK Parti’yi ve Türkiye’yi göz göre göre böyle bir çıkmazın içine sürüklemeye kimsenin hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’yi 15 yılda 3 kat büyütme başarısını gösteren partimiz elbette bu değişimi de başaracak ve ülkemizi hedeflerine ulaştıracaktır “diyen Erdoğan, “Bu konuda hiçkimsenin en küçük bir şüphesi olmasın. Yeter ki partimizi niçin kurduğumuzu, bunca mücadelemizi neden verdiğimizi, ülkemizi ve milletimizi nereye ulaştırmayı hedeflediğimizi unutmayalım. İnanın bana gerisi çok kolaydır. Hiç şüphe yok. Çünkü bu millete layık olan kadro burada. Çünkü biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Bunun gereğini de bugüne kadar yaptık, yapıyoruz. Dünya değişirken Türkiye’nin yerinde saymasını beklemek ne kadar yanlışsa, Türkiye değişirken AK Parti’nin de olduğu gibi kalmasını beklemek o kadar yanlıştır. Esasen, biz kurulduğumuz günden beri bu yenilenme sürecinden hiç kopmadık. Bugün bu meseleyi çok fazla konuşuyor olmamızın sebebi, Türkiye’nin içinde bulunduğu şartların çetinliğidir. Unutmayınız ki çetin yollar, yorgun bedenlerle aşılamaz” açıklamasında bulundu.

“Bütün oyunları görerek kararlı şekilde adımlarımızı atacağız”

Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin gayrimeşru referandumuna ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, “Bölgemiz ve ülkemiz üzerinde operasyon yapanların AK Parti’yi kendi haline bırakmayacağı çok açıktır. Kuzey Irak’ta bakıyorsunuz, Barzani’nin sağında Fransa’nın eski Dışişleri Bakanı, sol tarafında bir Yahudi. Bunlar bir siyonizmin planlamasını bir masa üstünde yapıyorlar. Bu planların içerisine nelerin olduğunu gayet iyi biliyoruz ama uyanık olacağız. Biz, Irak’ın toprak bütünlüğünden bahsederken orada o masanın üzerinde yapılan nedir, birileri birilerine gaz everiyor. Bütün bu oyunları görerek kararlı bir şekilde adımlarımızı atacağız. Bunlara da fırsat vermeyeceğiz. Ne işi var Barzani’nin sağında ve solunda bu adamların. 350 kilometre sınırı olan Türkiye, senin dostun, kardeşin olarak buradayken, en zor zamanında senin yanındayken, sana kardeşim derken sen Türkiye’yi bırakıp bunlarla beraber neyin planlamasını yapıyorsun? Buna müsaade edilir mi?” diye sordu.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şimdi İsrail’den başka destek görmeyen, destek alamayan Kuzey Irak yerel yönetiminin akıbetini göreceğiz. Ben bunu zaten sebep neden ilişkisi olarak görüyorum, burada neden belli ama daha henüz netice ortada yok. Asıl olan netice ne olacak. Açık ve net söylüyorum, buradan bu anlayışla hiçbir destek çıkaramazsın. Yapacağın tek iş var başladığın noktaya geri dönmektir. Eğer başladığın noktaya geri dönmüyorsan orada yalnızlığa mahkum olacaksın ve elindeki tüm imkanları kaybedeceksin. Biz ülkemiz üzerinde operasyona izin vermediğimiz gibi komşularımızda da bu ülkelerin toprak bütünlüğüne yönelik adımlara müsaade edemeyiz. Bu alanda bizim soydaşlarımız var.”

“Bu, bizim rabiamız. Bu ne kadar ucuz bir yaklaşım tarzı”

Türkiye ile bağlarını, gönüllerinde ve zihinlerini koparmaya çalışanların yakmaya çalıştıkları fitne ateşinin hiçbir zaman alev almayacağına dikkati çeken Erdoğan, “Çünkü bu dava kutlu bir davadır. Böyle bir davaya kendi kişisel veya zümre çıkarları için zarar vermek isteyenlerin karşısına en başta tüm AK Partililer, tüm milletimiz çıkar. Bu süreçte AK Partinin duruşunu ne kadar güçlendirirsek ülkemizin geleceği de o kadar güvence altında olur. Ne kadar güçlüysen o kadar özgürsün. Gücünü yitiren milletler sadece özgürlüklerinden olmakla kalmıyor, onunla birlikte haysiyetlerini ve geleceklerini de kaybediyor. Milletimiz büyük ve güçlü Türkiye hedefini AK Parti kadrolarına vermiştir. Bizim bu konuda çizdiğimiz yol haritasının çerçevesi belli. Biz, rabiamızı unutmayacağız. Biz, 80 milyon tek millet anlayışıyla bu yolda yürüyoruz. Hiçbir ayrım yapmaksızın tek milletiz. Tek bayrak, bayrağımız belli. Öyle paçavralar gelip bizim bayrağımızla mukayese edilemez. Birileri bize AK Parti kayma yapıyor, milliyetçilik dilini kullanıyor, tek devlet demek eğer milliyetçilik ise milliyetçiliyiz. Eğer tek bayrak demek, tek vatan, tek devlet demek eğer milliyetçilikse milliyetçiyiz. Bu bizim rabiamız. Bu ne kadar ucuz bir yaklaşım tarzı. Almışsın eline bir kalem, köşenden sallayıp duruyorsun. Yok böyle bir şey yok, milli ve yerli projelerle biz bu hayata sarıldı. Yol haritamızın programını da 2023 hedefleri olarak, 2053 ve 2071 vizyonları olarak ilan ettik” ifadelerini kullandı.

“Sandıkla gelen sandıkla gider”

Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: “Bizim siyasi terbiyemizde görev istenmez verilir anlayışı vardır. Sandıkla gelen elbette sandıkla gider ama o sandığa kadar olan süreci de kimse göz ardı edemez. Bizim siyasi geleneğimizde ihanet etmediği sürece, görevden çekilmiş olanı yeniden değerlendirme yolu da daima açıktır. Bizim gizlimiz saklımız yok. Herşeyi milletimizin gözü önünde konuşuyoruz. Kapalı kapılar ardında yapmamız gereken müzakerelerimiz değerlendirmelerimiz vardır. Ama bu demek değildir ki AK Parti kimi partiler gibi sadece kulislerin, kumpasların partisidir. AK Parti milletimizin partisidir. Bunun için sonuna kadar açık yürekli ve açık sözlü olmanın gayreti içindeyiz.”

Erdoğan, konuşmasında, AK Parti’de herşeyin müzakere edilebileceğine işaret ederek, “Burada her şey konuşulur, her şey müzakere edilir. Ortaya çıkan netice ise hepimiz için uyulması gereken bir karardır. Önümüzdeki dönemde de bu istişareden taviz vermeden, kendi içimizdeki birliği güçlendirecek milletimizle olan bağımızı tahkim edeceğiz. Yalan yanlış haberlerle, AK Parti kalesinden taş düşürdüklerini sananların heveslerini kursaklarında bırakmayı sürdüreceğiz. Kurulduğumuz günden beri AK Partiye yönelik bu tarz kampanyalar yapılıyor.Bu defa biraz erken başladılar. Netice daha öncekilerinden farklı olmayacak. Dolayısıyla AK Parti düşmanları, her zamankinden daha erken hareket geçip daha büyük saldırıların hesabı içindeyken bizim de daha büyük başarılar için kendimizi hazırlamamız gerekiyor. Hesabi değil hasbi hareket ettiğini bildiğimiz bu kadroya güveniyorum. Onun için hep birlikte AK Parti olacağız. Mesele bu. Rabbim yolumuzu açık etsin” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin kadınları ve gençleri tarihi asli unsurlar olarak siyasetin merkezine yerleştirdiğini anlatan Erdoğan, “Bakınız, şimdi ben bazı rakamlar vereceğim. O malum tabii köşe yazarları edep dışı bir şeyler yazmışlar yine. AK Parti gençler tarafından, kadınlar tarafından tutulan bir parti değil. Bir defa gençlere bu ülkede seçme seçilme noktasında seçme hakkını verirken, seçilme hakkını AK Parti’den önce hiçbir parti verdi mi? Otuz yaşın altına düşürdüler mi? Hayır, biz ne yaptık, 30 yaşın altına düşürdüler mi, hayır. Biz geldik 30 yaşın altına da seçilme hakkını verdik. 18 yaş sadece seçme değil aynı zamanda seçilme yaşı oldu. AK Parti’nin şu anda toplam üye sayısı 10 milyon 271 bin. Bu, ana kademe. Bu rakam içinde kadınların üye sayısı 4 milyon 443 bin. Ey o köşesinde bunu yazan, şimdi o siyasi partiye bak bakalım. Yani hanımların oranı ne? Yüzde 43. Gençlerin sayısı ne? Bu sayı size az gelebilir ama bizde 30 yaş limiti olduğu için 30 yaşın üzerine çıktığı zaman ana kademeye terfi ediyor, gençlerin bu yaşa göre bizde sayısı 1 milyon 483 bin. Bu da toplam üyemizin yüzde 15’ini oluşturuyor. Diğer partilere baktığımızda ise, anamuhalefetin toplam üye sayısı 1 milyon 200 bin. Ya sen bizim gençlik teşkilatımızın üye sayısı kadar bile yoksun be. Neyin mukayesesini kalkıp da AK Partiyle yapıyorsunuz. AK Parti gönüllerin partisidir. AK Parti, genciyle kadınıyla ana kademesiyle gönüllerde yer bulmuştur ama yeterli değil. Bunu, daha da iyi noktalara taşıyacağız” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu büyük küresel ve bölgesel meselelerin sayısı artıkça bizim yükümüz de ağırlaşıyor” diyen Erdoğan, “Bunun için de şunu görmemiz şarttır, çok daha fazla çalışmamız lazım. Bizim için 24 saat yeterli değil. Yoğun bir çalışma. Yatacağız onunla, kalkacağız onunla. Suriye’deki güvenlik krizinin geldiği nokta ortadadır. İnsani dramların çözümü konusundaki görüşlerimi, girişimlerimizi operasyon noktasında attığımız adımları biliyorsunuz, ülkemizi dışlamaya yönelik tüm çabalara rağmen bu meselenin bizim milli güvenliğimizle yakından ilgili olduğunu gerek şahsım, Başbakanımız ilgili bakanlarımız zaten açıklıyor. Fırat Kalkanı Harekatı ile kendimize bölgemizde açtığımız alanı şimdi İdlib’in güvenliğini sağlamaya yönelik yeni bir adımla daha ileriye taşımanın gayreti içerisindeyiz. Bugün örneğin İdlib’te ciddi bir harekat var ve bu devam edecek. Biz oradaki kardeşlerimizi Halep’teki zulümden kaçmak suretiyle İdlib’e gelen kardeşlerimize ister ölün ister kalın diyemeyiz. Onlara biz elimizi uzatmak durumundayız. Şu anda da bu adım atılmaya devam ediyor” açıklamasında bulundu.

“Yeni inisiyatifler almaya devam edeceğiz”

Suriye sınırları boyunca bir terör koridorunun oluşturulmasına asla izin vermeyeceklerini anlatan Erdoğan, “İdlib operasyonunun ardından bu konuda yeni inisiyatifler almaya devam edeceğiz. Suriye'de kat ettiğimiz mesafeyi önemli görüyoruz. Terör koridoru denilen bu koridorda terör örgütlerine hayat hakkı verecek olsak, bu sınırlarda bizim kardeşlerimiz tehdit altında kalacak. Çünkü bütün vatandaşlarımızın can güvenliği, mal güvenliği bizim güvencemizdedir. Bunun gereğini yapmak, peşinin bütün tedbirlerimizi almak durumundayız” diye konuştu.

Irak’ın Kuzey’deki yönetimin referandum hamlesiyle yeni bir krizin eşiğine geldiğini anlatan Erdoğan, “Biz, hiçbir zaman oradaki Kürt kardeşlerimizi yalnız bırakmadık. Biz kendilerine kredi açtık, memurların maaşını ödesin diye. Şimdi gelinin nokta tabii ki düşündürücüdür. Onun için de bu bizim de canımızı yakmaktadır. Bazı haberler gönderip duruyorlar falan, hayır. Başladığınız yere döneceksiniz” dedi.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şimdi şöyle bir arkamıza yaslanıp sakin kafayla düşünelim. Böyle bir fitne ateşini kim yakmak ister? Bunu neye dayanarak yapıyorsunuz. Cevabı görmek için referandum sürecinde, Kuzey Irak’ta hangi ülkenin bayraklarının sallandırıldığını görmek herhalde yeterlidir. Biz, bu konudaki tavrımızı açıkça ortaya koyuyoruz. Netice alana kadar da bu şekilde devam edeceğiz. Atalarımız, ‘El atına binen tez iner’ demişler. Bugün başkalarının atlarıyla gençlik hayallerine doğru dört nala koşturanlar, çok yakında hakikatlerin acı yüzüyle karşılacaklardır. Unutmayalım ki hiçbir zaman 16 yaşında kalmayacaksın, 16 yaşındaki hayalimdi demekle o hayale erişilmez.”

Toplantıda, AK Parti’nin kuruluşundan bu yana önemli icraatların anlatıldığı kısa film izletildi. Erdoğan, 3,3 yıl aranın ‘Genel Başkan’ sıfatı ve Cumhurbaşkanı olarak toplantıya ilk kez katıldı. Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç ve Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de toplantıya katılan isimler oldu.

Afyonkarahisar, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız