SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Kadro, Yeni İstekler!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Doğalgaz Dağıtım işini PEGAZ şirketinden devralmaya hazırlanan AKSA adlı şirket, ilk kez vitrin önüne çıktı. Yasal olarak yüzde 10 hisse sahibi durumunda bulunan Malatya Belediyesi ile birlikte oluşturulan PEGAZ şirketinin diğer hisselerinin sahibi olan Peker İnşaat şirketiyle görüşmelerinde anlaşmaya vardığı, ancak henüz EPDK’dan bu satışa ilişkin resmi bir onay çıkmadığı öğrenilen yeni oluşum, Ticaret ve Sanayi Odası salonunda doğalgaz tesisat firmaları ve Makine Mühendisleri ile toplantı yaptı. Toplantıdaki bazı ifadeler, yeni şirketle de bazı sıkıntıların yaşanacağı sinyallerini verdi.

BELEDİYE YOK!.
Yasal ortak ve kentin en önemli kamu yönetimi birimlerinin başında gelmesine karşın devir işlemlerinin önemli bir bölümünden haberdar olmadığı ortaya çıkan, tüm bunlara karşın geçtiğimiz haftalarda yapılan Belediye Meclis toplantısında da, herhangi bir meclis üyesinin merak edip devir gelişmeleri hakkında herhangi bir bilgi talebinde bulunmadığı gibi, yetkililerinin de ne kadar bilgi sahibi olduğu merak konusu olan Malatya Belediyesi’nden herhangi bir yetkilinin gözükmediği toplantıda AKSA şirketinin genel koordinatörü Yaşar Arslan, çalışma sistemleri ve firmalardan beklentileri ile ilgili açıklamalar yaptı.

İSTEKLERİ..
Eski “ağırlıklı ortağın” PEGAZ’ın başına genel müdür olarak getirdiği Turgay Zorlu’yla aynı pozisyonda “devam” kararı aldığı gözlenen AKSA grubunun koordinatörü, özetle “Şu anki yapı içinde fazla bir değişiklik yapmayacağız. Yeter ki randımanlı ve rantabl olsun. Kaynaklı sisteme geçiş için çalışmalar yapıyoruz. Onaylanmamış projeleri askıya alacağız. Kaynakçı kursları için ilgili okullarla işbirliği yaparak kurslar açacağız. Önceden kurs görmüş olsalar dahi yeni kursa tabi tutulacaklar. Şartname dışı yapılan projeler için gereken yapılacak ve askıya alınacak. 2007 yılı için 35- 40 bin abone öngörümüz var. Yaz aylarında tesisatların döşenmesini istiyoruz ki, kış aylarında yığılma olsun. Mevcut şebekenin olduğu yerlerin dışında faaliyetimiz olmayacak. Konunuzun dışında başka işlerle hiç uğraşmayın. Tesisatlar- vanalar kesinlikle bina içerisinde olacak. Şartnamelerin tekrar tekrar okunmasını ve mühendislik yemininize bağlı kalmanızı istiyoruz.” diye konuştu.

SORULAR, ENDİŞELER..
Toplantının soru yanıt bölümünde, halen “dişli” boru döşeme yerine “Neden kaynaklı sistem” istendiği şeklindeki soruya, “Deprem, Su tesisatı döşenir gibi döşenmesi denetim açısından sıkıntılar yaratıyor ve Güvenlik..” şeklinde özetlenen yanıt verilirken, “Kontrol sistemi kimde olacak?” şeklindeki soruya, “Mühendisin yaptığı işlerin sorumluluğunu biz niye alalım ki? Doğal olarak kontrol sizlerde ve yasal olarak herkesin sorumluluğu var, herkes sorumluluğunu bilecek” yanıtı geldi.

“Kaçak çalışan firmalar için bir düşünceniz var mı?” sorusuna “Bu konuda çalışmalarımız var. Yetkili firmalara tanıtım kartı vermek başta olmak üzere çalışmalarımız var” yanıtı verildi. “Vanaların içerde olmasının mantığı ne? Üstelik dışarıda yangın açısından sakıncası varken” şeklindeki bir soruya, “Vatandaşın sayacı zaten içeride, hiçbir sakıncası yok..” şeklinde yanıt verildiği bildirildi.

Bu arada, şirketteki yeni oluşumun, makine mühendisliği kapsamında yapılan projelendirmeler ve tüm işlemlere karşın, şirket bünyesindeki “İç Tesisat Denetim” grubunun başına bir Harita Mühendisi’nin getirildiği öğrenilirken, bunun da Makine Mühendisleri arasında tepki yarattığı öğrenildi.

HABER- FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız