SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Kazanç Kapısı

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:23:30
Yeni Kazanç Kapısı
A- A+ PAYLAŞ

Kuluncak Kaymakamlığı’nın SODES kapsamında açmış olduğu Bakır İşlemeciliği Kursu ve Atölyesinde ilçedeki bayanlar hem yeni bir meslek öğreniyor ve hem de kendilerine ek gelir sağlıyorlar. 

Kuluncak Kaymakamlığı tarafından Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen, "Hünerli Eller" isimli proje kapsamında Kuluncak Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce verilen bakır işlemeciliği kursu ilgi görüyor. 50 girişimci ve yetenekli bayan bakır işlemeciliği ve ahşap hediyelik kutu yapımında üretime destek veriyor.

Kuluncak Kaymakamı Hasan Gündoğdu, “Kuluncak ilçesinde yaklaşık 20’ye yakın maden çıkmaktadır. İlçeye ilk geldiğimde özellikle bayanlarında katılabileceği bir çalışmayı başlatmak istedik. Bakır İşlemeciliği konusunda çalışmaya karar verdik ve arkadaşlarımızı Rize’ye gönderdim. Bakır İşlemeciliği Kursu’nu açarak 50 bayan kardeşimizle bu işe başladık. Burada çok güzel bakır işlemeciliği ürünleri elde edildi. Yanına Ahşap İşlemeciliğini de koyduk ve ilçemizdeki bayanlar kendilerin eve ailelerine gelir elde etmekte. Önemli olan bu bakır işlemesi ürünlerin pazarlanmasıdır. Bunu da başaracağız. Kuluncak’ta 50 bayan kardeşimize sürdürülebilir bir gelir kapısı bırakmak istiyoruz” dedi.

Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz ise, “İlçe Kaymakamlığının Hünerli Eller Projesi kapsamında özellikle ilçedeki bayan kardeşlerimize yönelik yapılan bu çalışma bizim için çok önemli. 50 bayan bu çalışma ile evine ekmek götürüyor, bir kazanç kapıları oldu. Ayrıca ilçemizin adının bir çok yerde adının duyurulmasını sağladı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız Malatya’ya geldiğinde Kuluncak ilçemizde yapılan bu hediyeler özellikle takdim edildi. Bu ilçemiz adına gurur verici bir olay. Buradaki bayanlar için bu projenin bir kazanç kapısı olması için belediye olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İlçe Kaymakamımıza bu konuda teşekkür ediyorum” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız