SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeni Komisyon Oluştu'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Öznur Çalık, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki gayrimenkullerin değerinin saptanması amacıyla yeni bir komisyon oluşturulduğunu, buna ilişkin TOKİ yazısının Malatya Belediyesi'ne geldiğini bildirdi.

Çalık'ın sekreteryasından konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

"Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Malatya Belediyesi arasında “Malatya Merkez Kentsel Yenileme Projesi”ne ilişkin yapılan ön protokol gereği daha önce Hak Sahipliği Değerleme Komisyonu kurulmuştu. Bu komisyon Kentsel Dönüşüm Alanı’nda yaşayanlara ait arsa, bina ve eklentilerin tespiti ve söz konusu taşınmazların bedellerinin takdiri işlemlerini tamamlamıştı. Bu çerçevede fizibilite analiz sonuçları doğrultusunda kentsel yenileme alanları için ana protokole geçme kararı alınmıştı.

Ancak, hak sahipliliği görüşme sürecinde elde edilen bilgiler, TOKİ’ye ve Milletvekillerine ulaşan şikâyetler doğrultusunda oluşturulan komisyon üyeleri dışında mevcut değerleme raporu ile ilgili şikâyetleri göz önüne alarak tespitleri yeniden değerlendirecek yeni bir komisyonun oluşturulması ihtiyacı doğmuştur.

Bu çerçevede Başbakanlık TOKİ’nin 6 Mart 2009 tarih ve 13822 sayıyla Malatya Belediyesi’ne gönderdiği yazıda Kentsel Dönüşüm ve gelişim alanı sınırları içerisinde yer alan tapulu, tapusuz ve tapu tahsisli hak sahiplerine ait taşınmazların değerleme raporunun yeniden değerlendirilmesi için yeni bir komisyon oluşturulduğu bildirildi. Bu yeni komisyonda TOKİ personelinden iki asil bir yedek üye, Malatya Belediyesi’nden iki asil iki yedek üye ve Malatya’da yaşayan yöre halkını temsilen iki asil bir yedek üye görevlendirilmiştir.

Vatandaşların mağdur olmasını asla kabullenemeyeceklerini ifade eden Malatya Milletvekili Öznur Çalık “Kentsel Dönüşüm sürecini AK Parti Malatya Milletvekilleri olarak çok yakından takip ediyoruz. Halkımızın en ufak bir rahatsızlığı olduğunda hemen başta TOKİ olmak üzere ilgili kurumlar nezdinde girişimlerde bulunuyoruz. Söz verdiğimiz gibi şimdi Değer Tespit Komisyonunu yeniden kuruyoruz. Yine söz verdiğimiz gibi komisyonda vatandaşlarımızdan da iki tane temsilci bulunacak. Bu çerçevede vatandaşlarımızın sıkıntılarının çözümüne ilişkin dev bir adım atılmış oldu.” dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a da konuya ilişkin sürekli bilgi verdiklerini kaydeden Öznur Çalık “Malatya’da modern binalar yükselip, şehrimiz marka şehir haline geldiğinde, bu dev proje tamamlandığında, tüm bu yaşanan sıkıntıları unutacağız.” sözleriyle düşüncelerini ifade etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız