SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Kömürhan Köprüsü'nde Sona Doğru

0
Güncellendi - 2020-06-15 01:07:45
Yeni Kömürhan Köprüsü'nde Sona Doğru
A- A+ PAYLAŞ

Malatya-Elazığ kara yolu üzerinde Karakaya Baraj Gölü'nden geçişi sağlayan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Orta Anadolu ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayan yollar üzerinde stratejik konumda bulunan Yeni Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli'nde fiziki gerçekleşme oranı yüzde 92'ye ulaştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğünce, mevcut köprünün bulunduğu noktada kesintiye uğrayan Elazığ-Malatya illeri arasındaki kesimin bölünmüş yol bütünlüğünün sağlanması, yol standartlarının iyileştirilerek daha konforlu ve güvenli ulaşım tesis edilmesi amacıyla 2014 yılında Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapımına başlanan Yeni Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli'ndeki çalışmalar hızla sürdürülüyor.

- Zaman ve akaryakıttan tasarruf sağlayacak

Yapımı tamamlandığında bölgedeki 16 il için geçiş noktası olacak köprü ve tünel, lojistik açıdan önemli bir yere sahip.

Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli bünyesinde bulunan her biri 2 bin 400 metreden oluşan toplam 4 bin 800 metrelik çift tüp Kömürhan Tüneli, nihai beton kaplaması dahil tamamlandı.

"Özel teknolojik köprü" sınıfındaki bu köprünün hizmete açılmasıyla Malatya ve Elazığ arasındaki güzergah 1 kilometre kısalacak. Bu sayede zaman ve akaryakıttan da tasarruf sağlanarak ekonomiye katkı sağlanacak.

- İki yakanın birleşmesine 70 metre kaldı

Yeni tip koronavirüs ile mücadele sürecinde uygulamaya konulan tedbirlerle belirli bir düzeyde yürütülen çalışmalara normalleşme sürecine girilmesiyle hız verildi.

Büyük ölçüde yerli teknoloji, yerli mühendislik ve iş gücüyle yürütülen gergin eğik askılı tipte, 660 metre uzunluğunda ve 23 metre genişliğindeki modern köprünün 590 metrelik kısmı tamamlandı. Köprünün her iyi yakasının birleşmesine 70 metre kaldı.

Yeni Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli'nin, bağlantı yolları ve ikincil işlerinin tamamlanmasının ardından bu yılın sonunda hizmete açılması planlanıyor.

- Dünyada kendi alanında 4. sırada yer alıyor

Ters-Y tipi kule olarak tasarlanan gergin eğik kablolu Yeni Kömürhan Köprüsü, tamamlanan tek pilon ve orta açıklığı 380 metre olması özelliğiyle dünyada kendi alanında 4. sırada yer alıyor.

Köprü orta açıklığını oluşturan 25 (380 m) çelik segmentin 22'sinin imalatı, 20 segmentin de montajı tamamlandı.

Kömürhan Köprüsü Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi'nin tamamlanmasıyla 1 milyon 750 bin metreküp toprak, 180 bin metreküp beton, 6 bin ton demir, 6 bin 650 ton çelik imalatı, 920 ton gergin eğik kablo, 210 ton art germe çelik, 120 bin ton plentmiks temel ile 73 bin ton asfalt işi gerçekleştirilmiş olacak.

İmalatında 7 bin ton çelik kullanılan köprüde, çelik imalatların montajlarının yapılabilmesi için kullanılan kaynak boyu yaklaşık 450 kilometre, çelik segmentlerin kule bağlantısını sağlayan kablo uzunluğu ise 853 kilometre.

Elazığ, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • cumali (3 yıl önce)
    mevzu 1 km kisalmasi degil. duble yol yapilinca koprunun yanina ilave kopru yapilmasi gundeme geldi. fakat eski kopru pek saglikli degildi omrunu tamamliyordu. hem barajin suyu derin, dibi camir mil, oraya ayakli kopru yapmak mumkun degil, mecburen asma kopru yapildi, adiyamandaki gibi. kopru ayaginin saglam zemine gomulmesi gerekiyordu o yuzden geri cekildi, geri cekilince kot yukseldi, kot yukselince tunel acildi
    0
    0
    Yanıtla
  • Fevzi (3 yıl önce)
    Aklın yolu birdir herkes yazmış 1 km kısaltmak için öyle bir pahalı köprü daha pahalı tünel yapılır mı Kışın 3 sefer gürün ve pınarbaşı tarafında beklerimdik dağları aşamadık mazıkıran ve ziyaret e tünelistiyoruz.bütün doğu ve güneydoğu bu yolu kullanıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat (3 yıl önce)
    Tuneller ile beraber köprünün maliyeti ne kadar? Bunun yerine 1000 kişi çalışacak bir fabrika yapılsa daha iyi olmaz mıydı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdinç Hakverdi (3 yıl önce)
    Birilerinin cebi dolsun diye yapılan gereksiz ve fuzuli bir şey . "Özel teknolojik köprü” sınıfındaki bu köprünün hizmete açılmasıyla Malatya ve Elazığ arasındaki güzergah 1 kilometre kısalacak. Bu sayede zaman ve akaryakıttan da tasarruf sağlanarak ekonomiye katkı sağlanacak." Yukarıdaki açıklama zaten insanlar ile alay ediyor. 1 km zaman ve akaryakıt tasarrufu. Affedersiniz de insan bir yeriyle gülüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (3 yıl önce)
    Malatya Elazığ arasını 1 km kısaltacak bu köprüden sonra inşaatına başlanan: elazığ şehir hastanesi bitti, elazığ millet bahçesi bitti, elazığ çevre yolu bitti, Malatya'nın daha , çevre yolu, millet bahçesi, şehir hastanesi, sivil hava alanı, yüksek hızlı treni, yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüsnü (3 yıl önce)
    İnşaat ya resulallah! Yandaşı zengin etme köprüsünü. Bir km. kısalacak. El insaf. 1 km ulaşımda bu kadar çok mu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Yedi yıldır bitmeyen bir köprünün bu Zaman içinde uzamasının en büyük sebebi köprünün yapıldığı yer 2 ilin sınırları içerisinde olması bu 2 ilin meclisteki iktidar olsun muhalefet olsun 7 yıl içerisinde ne kadar milletvekilliği yapmış ve hala yapan vekillerin buradan bi çıkarları olmadığı için bu kadar uzamasının sebebi olanilirmi
    0
    0
    Yanıtla
  • Ilhan Çelik (3 yıl önce)
    Herkes çok güzel olumlu yorumlar yapmış ama kimse neden şunu sormuyor?Bu köprünün temeli atıldıktan sonra kaç tane otoyol,köprü viyadük havaalanı hatta Marmaray bitirildi ama nedense bu köprü bitmedi.Bunun ile ilgili Cimere kadar yazdım ama sizce gelen cevap ne olmuştur?Yazık bu millete resmen uyuyor malatyalı birde dönüp alkışlıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Xasan (3 yıl önce)
    Yanlış mı yazıldı acaba 1 km kısaltmak için mi yapildi bunca yatırım
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (3 yıl önce)
    Ne gereği vardı anlamadım, keşke bunun yerine Malatya'ya yeni hava alanı yapılsaydı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Hey maşallah resmen boğaz köprümüzde oldu yapandan yaptırandan allah razı olsun tek sıkıntı köprü bizim sakın ha elazığ sahiplenmesin :)
    0
    0
    Yanıtla
  • He he
    0
    0
    Yanıtla
  • fth (3 yıl önce)
    Neden böyle ters işleri hep Malatya yollarında deniyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • İBRAHİM ÇELİK (3 yıl önce)
    Elazığ'a yapılan hizmeti gururla yayın yapıyorsunuz Bu hizmet Malatya'ya değil ki Benim Gönlüme Taht Kurmuş Şehri mi ne hallere düştü vizyonsuz Millet Vekillerinin sayesinde
    0
    0
    Yanıtla
  • Köprü nasıl Elazig hizmeti olarak değerlendiriyorsun ordan sadece Elazığlılar mi geçecek. Herşeyi Elazig Malatya cekismesi yapmayın. Ortada bir hizmet var ve bu hizmet o yoldan geçen herkes için yapılmıştır.Doguyu batıya bağlıyor köprü anla lutfen
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    malatya ve elazığ zaten yakın iki şehir. çok gereksiz bir yatırım oldu, bunun yerine keşke şehir hastanesi yapılsaydı.
    0
    0
    Yanıtla
  • ileri görüşünüze hayran kaldik paşa44 bey. Türkiye sadece malatya ve elazigdan ibaret zaten.
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya ve Elazığ arası 1 km kısalacakmış, bunca masraf bunun içinmiş, mutlu oldun mu ali bey?
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (3 yıl önce)pasa44 isimli kullanıcı yorumuna
    vizyonunun maşallahı var tabi bura elazığ malatya için yapıldı kardeşim burası doğu ve batının birleşimini sağladı olayı 1km diyip elazığ malatya diyip basite indirgeme
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (3 yıl önce)
    Güya 2 yıl içinde bitirilecekti. Çanakkale köprüsü neredeyse bitecek bu köprü 7 yıldır bitmedi. Ancak 2021 yılında biter.
    0
    0
    Yanıtla