SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Kooperatif Yasası Üzerinde Çalışıyoruz"

0
Güncellendi - 2017-04-28 19:17:53
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Önümüzdeki aylarda hayata geçireceğimiz kooperatif yasasıyla birçok alanda teşviklerle kooperatiflerimizi destekleyeceğiz aynı zamanda ölçek olarak da büyüteceğiz. 7 kişiyle de 100 kişiyle de bin kişiyle de kooperatif kurulabilir." dedi.

Tüfenkci, Malatya Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitim Programı Sertifika Törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Mustafa Toprak, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkan Vekili Orhan Özbek, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Malatya Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, davetliler katıldılar.

Törende, yeni bir kooperatifçilik yasası üzerinde çalışmanın yapılmakta olduğunu açıklayan Bakan Tüfenkci, “İnşallah bunu kamuoyuyla da paylaşacağız ve önümüzdeki aylarda bunu inşallah Türkiye'nin gündemine getirerek hayata geçireceğiz. Biz istiyoruz ki kooperatifleri tekrardan ekonominin unsurları haline getirelim. Bakıldığında Fransa, Almanya, Brezilya'da çok farklı büyüklükte kooperatif işletmelerinin bulunduğunu görüyoruz. Maalesef Türkiye'de geçmişteki acı tecrübelerle ya suistimallerle ya yeteri kadar desteklenmediği veya üyelerin kendi kurdukları kooperatifi yeterince sahiplenmedikleri için çok başarılı örnekleri bulmakta zorlanıyoruz. Evet Türkiye'de çok başarılı örneklerimiz var ama bu yeterli değil. Onun için biz kooperatifleri günümüzde sadece üretim gücü zayıf kesimlerin dayanışma kuruluşu olmaktan çıkartıp, ekonomik ve ticari hayatta kendine has özelikleri sayesinde başarılı girişimci örnekleri haline getirmek istiyoruz. Bakanlık olarak diğer bir amacımız da ülkemizdeki kooperatifleri faaliyet gösterdiği sektörde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturmaktır. Bu nedenle kooperatifçilikte kurumsal kapasiteyi geliştirecek eğitimlere de büyük önem veriyoruz."  ifadelerini kaydetti.

Bakan Tüfenkci, kooperatiflerin yardımlaşma, dayanışma ve sosyal sorumluluk da taşıdığını ifade ederek, “Ancak en önemli unsuru, kendi üyelerine ekonomik kazanç ve değer sağlamasıdır. Önümüzdeki aylarda hayata geçireceğimiz kooperatif yasasıyla birçok alanda teşviklerle kooperatiflerimizi destekleyeceğiz aynı zamanda ölçek olarak da büyüteceğiz. 7 kişiyle de 100 kişiyle de bin kişiyle de kooperatif kurulabilir. Ancak 7 kişiyle kurulabilir bir kooperatifin rekabet etme şansı çok az. Sorunları biliyoruz, bu sorunları giderme adına kooperatif yasasını değiştirdiğimizde birçok şeyi halletmiş olacağız. Türkiye'nin en büyük 500 kuruluşu içerisinde yer alan kooperatiflerimiz var ama bunlar Türkiye ölçeğinde bir ülke için yeterli olmadığının bir kez daha altını çizelim.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Tüfenkci eğitimleri başarıyla tamamlayanlara sertifikalarını dağıttı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatya spor (6 yıl önce)
    Sayın bakanım konumuz dışında bir konuyu hatırlatmak isterim ayak üstü korsan araç alıp satanlar için bir yasa çıkacağını söylemiştiniz sabırsızlıkla bekliyorum özellikle son zamanlar meslekten açığa alınan kişiler araba alıp satıyorlar vergi vermeden okadar çok yapan varki mağduriyetimiz çok büyük esnaflar olarak inanıyorum sayım bakanım bu konuyu inş en kısa zamanda çözersiniz Rabbim yar ve yardımcın olsun….
    0
    0
    Yanıtla