SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Köprü Bitmek Üzere

A- A+ PAYLAŞ

İl Özel İdaresi tarafından Şahnahan beldesinde köprü yapılıyor. Mevcut köprünün eski olması ve ihtiyacı karşılayamadığı sebebiyle yenisinin yapıldığı belirtiliyor.

Karşıyaka Mahallesi'nde yapılan köprünün betonunun döküldüğü ve yan dolgularının yapıldıktan sonra ulaşıma açılacağı öğrenildi.

1993 yılında köylülerin kendi imkanlarıyla yaptıkları köprünün sel suyunda yıkılmasından sonra 3 metre genişliğinden 12 metre uzunluğunda tren şaselerinden oluşan ve 'Vagon Köprü' diye tabir edilen köprü yapılmıştı. Bu köprününde talepleri karşılamaması üzerine İl Daimi Encümeni kararı ile yeni bir köprü yapılması kararlaştırılmıştı.

İhale sonucu inşaatı başlayan ve köprünün 7 metre genişliğinde,13 metre uzunluğunda olacağı öğrenildi.

'ULAŞIM RAHATLAYACAK'

Konuyla ilgili açıklama yapan Şahnahan Belediye Başkanı Cumali Arıkan, "Şahnahan merkez ve Karşıyaka mahallesini, Topraktepe, Sütlüce, Tepeköyü birbirine bağlayan bu yol üzerinde bulunan ve 20 yıl önce yapılan vagon köprü insanların günümüz ihtiyaçlarını karşılayamamaktaydı. O dönemde yapılan vagon diye tabir ettiğimiz köprü çok güzel hizmetler verdi. Fakat bugün teknolojinin gelişmesi iş makineleri ve ulaşım araçlarının büyüklüğü ve çeşitliliği karşısında bu köprü, istenilen hizmete cevap verememekte. Hatta bu köprüden çıplak traktör bile geçemediği gözlendi. Böyle olunca Karşıyaka mahallemize de istediğimiz standartta bir yol yapamadık. Kurumlara yaptığımız müracaat üzerine Şahnahan deresi üzerine bir köprü yapılması karalaştırıldı. 7 metre genişliğinde, 13 metre uzunluğunda ayakları beton arma, tabliyesi çelik profilden olan bir köprü inşa edilmektedir. Bu Köprünün yapılmasıyla insanlar ihtiyacı olan her şeyi daha kolay sağlayacaklar burada yoğunluk artacak. Yukarda saydığım köylere ulaşım kolaylaşacağı için bizde yol genişletme ve yapım çalışması başlatacağız. Belediye araçlarımızda Karşıyaka mahallesinde oturan vatandaşa hizmet verecektir'' dedi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız