SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Köprü İşi de Karıştı

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:22:26
Yeni Köprü İşi de Karıştı
A- A+ PAYLAŞ

Karahan ve Erkenek Tünellerinin yapımı için yeniden ikmal ihaleleri düzenlemek zorunda kalan Karayolları, bu kez Kömürhan Köprüsünün ihale sürecinde olumsuzluklar yaşamaya başladı.

Malatya-Darende Karayolu üzerindeki Karahan Tüneli inşaatında ve Malatya-Adıyaman Karayolu üzerindeki Erkenek Tünelinde  zemin etüt çalışmalarını zamanında sağlıklı yapmayınca, 14 Haziran 2013 tarihinde yeni teknikle güçlendirilme gereksinimin duyulması nedeniyle ikmal ihalesi düzenleyen ve ikmal ihalesi bedelini yapım ihalesi bedelinden daha yüksek tutan Karayolları, bu kez Malatya-Elazığ Karayolu üzerindeki Karahan Köprüsü ve Tüneli için bürokratik sıkıntı yaşıyor.

Malatya-Elazığ yolunda 578 metre uzunluğundaki Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli ile Yolu Yapım Projesi ihalesi 29 Mayıs 2013 tarihinde ihale edilmişti. Ancak, ihale ile ilgili olarak Kamu İhale Kurumu’na şikayette bulunuldu. Kamu İhale Kurumu ise ihale işlemlerinin mevzuata uygun olarak yeniden gerçekleştirilmesine karar verdi. Bu karar ise 2013 yılı için 24 milyon TL bütçesi bulunan Kömürhan Köprüsü ve Tüneli’nin inşaatına başlanılmasını geciktirdi.

Kamu İhale Kurumu Kararında, “Mevzuata aykırılığı belirlenen ihale işlemlerinin düzeltici işlemle giderilebilecek nitelikte işlemler olduğunu” belirleyerek,  ihaleye katılan iki firmanın iş ortaklığının ön yeterlik başvurusunun değerlendirme dışı bırakılmasına ve bu aşamadan sonraki ihale işlemlerinin mevzuata uygun olarak yeniden gerçekleştirilmesi gerektiğine karar verdi. Karayolları, ihaleye verilen bir dosyanın çıkartılması nedeniyle, ihaleyi diğer teklifler üzerinde değerlendirecek. 

FOTO: Kömürhan mevkiinde Karakaya Baraj gölü üzerinde yaptırılması planlanan köprü ve tünellerin maket görüntüsü..

HABER: Burhan KARADUMAN- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız