SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Köprünün Açılışı Cumartesi Günü

A- A+ PAYLAŞ

Elazığ- Malatya arasında, Karakaya Baraj Gölü üzerinden karayolu ulaşımını sağlayacak Yeni Kömürhan Köprüsü'nün, sokak kısıtlaması nedeniyle 'dar kapsamlı' açılış töreni 2 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Daha önce, Aralık ayı sonunda yapılacağı belirtilen, ancak başka açılışlar nedeniyle 26 Aralık'ta yapılması planlanan açılışı ertelenen Yeni Kömürhan Köprüsü'nün açılış töreni, Cumartesi günü saat 13.30'da başlayacak. Sokak kısıtlaması nedeniyle sınırlı sayıda katılımcıyla yapılacağı öğrenilen açılışa, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katılacağı bildirildi.

2021 yılına Karayolları Bolu Dağı Bakım ve İşletme Şefliği’nde giren Bakan Karaismailoğlu, açılışla ilgili olarak, “Bu Cumartesi günü de Malatya – Elazığ arasındaki Kömürhan Tüneli’ni açacağız. Bu açılış, 2021’in ilk açılışı olacak. Kömürhan Tüneli de kendi çapında dünyanın en özellikli en büyük projelerinden bir tanesi. Hem mühendislik hem de görsel açıdan çok değerli bir proje. Cumartesi günü bütün milletimiz de inşallah buna şahitlik edecek. Bunun gibi pek çok projeyi ülkemize kazandıracağız. Hepsini sıraya dizdik bir bir bitirip vatandaşımıza kazandırıyoruz. Yeni projelerin, yeni ihtiyaçların planlamalarını yapıyoruz. İnşallah 2021 yılı, hastalıkların, salgının olmadığı ve çok daha rahat ortamda, daha büyük projeleri daha hızlı yaptığımız bir yıl olacak. Ama 2020 yılında da Covid-19’a rağmen çok başarılı bir yıl geçirdik, çok değerli projeleri vatanımıza, milletimize kazandırdık. Bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, taşıt trafiğine 2x2 şeritle hizmet verecek, ters-Y tipi kule olarak tasarlanan Kömürhan Köprüsü, 168,5 metrelik tek pilon ve 380 metrelik orta açıklığıyla dünya literatüründe dördüncü sırada yer aldı.

Orta açıklığı 25 adet çelik segmentten oluşan ve gergin eğik askılı projelendirilen köprünün yapımında 42 adet (2x21) kablo imalatı gerçekleştirildi, inşasında Eyfel Kulesi'ndeki kadar, yaklaşık 7 bin ton çelik kullanıldı.

Kömürhan Köprüsü ve Tüneli, yapım, tasarım ve kontrolünde yüzde 100 yerli ve milli kaynaklar kullanılarak tamamen Türk mühendis ve işçileri tarafından inşa edildi.

Projeyle doğu-batı, güney-kuzey aksında önemli bir noktada bulunan Elazığ ve Malatya'nın günden güne gelişimine bağlı olarak ortaya çıkan ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak, D-300 Devlet Yolu'nun ulaşım standartlarını artırarak, konforlu seyahat imkanını tesis etmek amaçlandı.

5 bin 155 metre uzunluğundaki projenin 2x2400 metresini çift tüp tünel, 660 metresini gergin eğik kablolu tipte Kömürhan Köprüsü, 2 bin 95 metresini ise bağlantı yolu oluşturuyor. Projede 1 eş düzey kavşak, 1 farklı seviyeli köprülü kavşak, 1 karakol binası ve NATO petrol boru hattı deplasesi bulunuyor.

malatyahaber.com- Bolu, iha- Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • MALATYAPLATFORMU (3 yıl önce)
    MALATYA Kuzey Çevre Yolu Bir An Önce Bitsin...????
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (3 yıl önce)
    Köprüler birleştirici olduğu için çok gerekli bir proje emeği geçenlere teşekkür ederim.Kömürhan köprüsü harputa bakar
    0
    0
    Yanıtla
  • cirmiktili (3 yıl önce)
    farklı bir boyutta görmek için .... https://www.facebook.com/yesilyurtdogavekulturtoplulugu/videos/10159255655372042
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (3 yıl önce)
    sokağa çıkma yasağında köprü açılışı,bravo
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Oysa açılış Aralık 2020 de olmayacak da 2021 yılına kaldı diye ortalığı velveleye vermiştiniz ya. Hatırlatırım...VeSSelam... EDİTÖR'den: Haberi iyice okuyun, VeAS.. http://malatyahaber.com/haber/yeni-koprunun-acilisi-yeni-yila-kaldi/
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzer (3 yıl önce)
    birileri para kazanması için yapılmış gereksiz bir köprü eski köprünün neyi vardı
    0
    0
    Yanıtla
  • Darendeli (3 yıl önce)abuzer isimli kullanıcı yorumuna
    Eski köprünün gidiş geliş teker şerit olduğunu, her iki tarafta geniş şekilde gelen yolun köprüde bir anda daraldığını bilmiyorsun herhalde. Bu kadar güzel bir hizmete "birilerine para kazandırmak için yapıldı" demek gerçekten çok ayıp. Malatyamız adına teşekkür etmemiz lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan gül Kömürhanlı (3 yıl önce)
    Vatana ve millete hayırlı uğurlu olsun büyük bir proje gerçekten emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum bu tür yapıların devamını diliyorum
    0
    0
    Yanıtla