SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Köy Kurulması..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi'nin Eylül dönemi ilk toplantısı yapıldı.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Abdurrahman Atay'ın başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi, gündemdeki maddeleri görüştü. Toplantıda, Yazıhan İlçesi'ne bağlı Çavuş, Sadıklı ve Epreme Köyleri ile Akçadağ ilçesine bağlı Bölümlü Köyü'nün yerleşik alanın yeniden tespiti konusu ele alındı ve kabul edildi.

Bu arada, toplantıda söz alan Hekimhan İl Genel Meclisi üyesi Sait Özoğlu ile Yeşilyurt üyesi Mevlüt Vanlı, nüfusu az olan köylerin civarındaki köylerle birleştirilerek yeni köy kurulması yönündeki görüşlerini dile getirdiler. Atatürk'ün İzmir İktisat Kongresi'nde yaptığı konuşmada bu yöndeki görüşlerini dile getirdiğinin hatırlatıldığı toplantıda, nüfusu az olan köylerin civar köylerle birleşmesi halinde hizmetin daha iyi gelineceği savunuldu. Bu konunun daha sonraki toplantılarda ele alınması kararlaştırıldı. Toplantı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Diğer yandan, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine geçen hafta başlayan Sami Er'in, bu hafta İl Genel Meclisi Meclisi toplantısına gelerek meclis üyeleriyle tanışacağı ve konuşma yapacağı da kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız