SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Kredinin Detaylarını Açıkladı

0
Güncellendi - 2017-10-18 01:26:19
Yeni Kredinin Detaylarını Açıkladı
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Başbakan Binali Yıldırım’ın grup toplantısında açıkladığı esnaf kredilerinin detayını anlattı, “Kredi limitini artırıyoruz işyerinde kiracı olan esnafı işyeri sahibi yapıyoruz” dedi.

Bakan Tüfenkci, esnaf ve sanatkarların kullandığı işletme kredisi üst limitinin 150 bin Lira olduğunu hatırlattı, bu limitin artık 200 bin TL’ye çıkartıldığını belirtti.

Tüfenkci, kredi limitini artırmakla kalmadıklarına aynı zamanda işyerinde kiracı olan esnafa da kendi işyerini satın almanın önünü açtıklarını söyledi ve şöyle devam etti:

“Esnaf ve sanatkarların kendi işyerlerini satın alabilmeleri amacıyla Hazine faiz destekli İşyeri Edindirme Kredisi kullandıracağız. Bu yolla esnaf işyerini satın almak isterse 500 bin lira krediyi 10 yıl vade ile kullanabilecek.   Ayrıca esnaf ve sanatkârımız faaliyet konuları ile ilgili olarak ihtiyacı olan sıfır kilometre araçları da (otomobil, kamyonet, kamyon, minibüs, midibüs, otobüs vs.) Hazine faiz destekli Taşıt Edindirme Kredisi kullanarak alabilecekler.

Bu krediler de 500 bin liraya kadar 5 yıl vadeli olacak. Bunların faizi özel hazinenin desteklediği düşük oranlı faiz olacak.”

Tüfenkci, esnaf ve sanatkarların bu kredilerden yararlanmak için TESKOMB aracılığı ile veya doğrudan Halkbank aracılığı ile başvuru yapabileceklerini belirtti .

Esnafın Türk ekonomisinin omurgası olduğuna vurgu yapan Bakan Tüfenkci, “Hükümet olarak bizler esnafımızı büyütme, geliştirme ve değişen ekonomik şartlara uyumlu hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz, adımlarımızı da bu yönde atıyoruz” dedi.

2002 yılında esnafa verilen kredi bakiyesinin 153 Milyon lira olduğunu hatırlatan Bakan Tüfenkci, bu miktarın 22 milyara çıktığını belirtti. Tüfenkci, 2002'den bu yana 1.5 milyon esnaf ve sanatkâra 70 milyar lira kredi kullandırıldığını, sadece 2016 yılında kullandırılan kredi miktarının 12 Milyar Lira olup, 2017 yılının ilk 9 aylık döneminde 8,5 Milyar Lira’yı aşan kredi kullandırıldığını söyledi.

Bakan Tüfenkci, faiz oranlarına da dikkat çekti, “ 2002 yılında esnafa yansıyan faiz oranı % 47 iken bugün kullandırdığımız kredilerin faiz oranlarının yüzde 4-5 olduğunu görüyoruz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Kusura bakmayın esnaf sanaatkarlar ve kredi kooperatifleri birbirini tutmayan rakamlarla faizleri işine geldiği gibi uyguluyorlar komisyon oranları yüzde bir iken bir bakıyorsun ikinci kredide yüzde üç alıyorlar bir de aldığın kredinin rakamına göre içerde güvence parası olarak kesinti yapıyorlar ne zaman kredi borcun biterse o zaman paranı alabiliyorsun özel bankalarda devlet bankaları da kredi kooperatifleri de hepsi hikaye adaö akıllı bu ülkede düzen yok
    0
    0
    Yanıtla