SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Kurtarma Ekibi Kurulacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:27:12
Yeni Kurtarma Ekibi Kurulacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, yeni bir arama-kurtarma ekibi kurulması çalışmalarının başladığı bildirildi. 

Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü Derneği Başkanı Cengiz Uğur, konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Cengiz Uğur, dernek üyelerine ve gönüllülerine; deprem, sel baskınları, yangın, boğulmalar gibi afetlerle ilgili olarak dernek salonunda iki günlük seminerler düzenlediklerini bildirdi. Bu tür eğitimlerin devam edeceğini ve gönüllü olan insanlarla Öncü Arama Kurtarma Ekibi kurmak istediklerini belirten Uğur, "Tek gayemiz kaliteli, işi bilen, yeterli bilgi ve beceriye sahip ekip, yeteri derecede ekipman ile başta Malatya ilimiz olmak üzere elimizden geldiğince, ihtiyaç hasıl oldukça, imkanlarımız el verdikçe, görev verilirse tüm insanlığa el uzatacak, yardım elimizi uzatacak bir arama kurtarma ekibi oluşturmaktır. Yurdumuz genel olarak bakıldığında 1. derecede deprem kuşağında yer almaktadır. Yine Malatyamız da bu kuşağın içerisinde yer almaktadır. Hal böyle olunca bizler de afetlere karşı bilgi sahibi olup, çevremizdeki insanları bu konuda bilinçlendirmeliyiz. 1. derecede deprem kuşağında olmamıza rağmen adeta kulaklarımızı bilgilenmemek adına tıkamışız ve çok da rahatız. Çok küçük bir deprem olduğunda veya herhangi bir basit kaza, yangın, sel felaketi olduğunda neler yapacağımızı bilemiyoruz. İşte bu eksikliği gördüğümüzden dolayıdır ki, Malatya Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü Derneği olarak, yaptığımız gençlik ve izcilik çalışmalarının yanında Malatyamıza 'Öncü Arama Kurtarma Ekibi'ni de kazandırmak istiyoruz. Bizler boşluğu doldurmak istediğimizden değil; var olan sivil savunma ekipleri ve arama kurtarma ekiplerine bir nebze de olsa fayda sağlamak, insanlık görevimizi yerine getirmek niyetiyle yola çıktık. Ekibi kurma aşamasında teknik olarak yardım eden ve hiçbir karşılık beklemeksizin gerekli eğitimleri, seminerleri veren, hiçbir konuda desteğini bizlerden esirgemeyen İnönü Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi İNOSAR’ın değerli ekip komutanı, ekipbaşı Ercan Yetkiner başkanımıza ve hafta sonu tatillerini bize ayıran, bundan sonraki oluşumumuzda da desteklerini esirgemeyeceklerini, yanımızda olacaklarını söyleyen tüm ekibe teşekkürlerimizi sunarız" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız