SON DAKİKA
SON DEPREMLER

7 Yıl Önce Olmuştu, Şimdi Niye Olmasın!

0
Güncellendi - 2017-10-14 00:22:11
7 Yıl Önce Olmuştu, Şimdi Niye Olmasın!
A- A+ PAYLAŞ

  • 13 Ocak 2011.. Yeni Malatyaspor'un başında Vedat İnceefe, Fenerbahçe'nin başında  Aykut Kocaman vardı. İki takım kupa maçı oynadılar ve 2. Lig ekibi Yeni Malatyaspor, Süper Lig temsilcisiyle yaptığı bu maçı 2-1 galip bitirdi.. Bu iki takım 7 yıl sonra bu kez Süper Lig maçında karşı karşıya geliyor.

Süper Ligin 8.haftasında Evkur Yeni Malatyaspor, 15 Ekim Pazar günü 19.30’da Fenerbahçe ile Ülker Stadyumu FB Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde karşı karşıya gelecek.

Ligde geride kalan 7 haftada Evkur Yeni Malatyaspor 8, Fenerbahçe ise 11 puan topladı. İstanbul’da 3 puanın altın değerinde olduğu karşılaşmada iki takımda da eksik oyuncuların çokluğu dikkat çekiyor.

Evkur Yeni Malatyaspor’da kart cezalıları İssam Chebake ile Rahman Buğra Çağıran ile sakatlığı bulunan Okechukwu Godson Azubuike, zorlu karşılaşmada forma giyemeyecek. Fenerbahçe’de ise kart cezalıları İsmail Köybaşı, Martin Skrtel, Alper Potuk ve Luis Neto, Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

YENİ MALATYASPOR KUPADA FENERBAHÇE'Yİ MAĞLUP ETMİŞTİ..

İki takım daha önce Malatya İnönü Stadı'nda Ziraat Türkiye Kupası'nda karşılaşmış, yaklaşık 7 yıl önce 13 Ocak 2011’de oynanan karşılaşmayı o dönem 2. ligde yeralan Yeni Malatyaspor, 23. dakikada Okan'ın kendi kalesine ve 72. dakikada Cem'in attığı gollerle 2-1 kazanmıştı. Fenerbahçe'nin tek golü 24. dakikada Lugano'dan gelmişti.

O maçın tablosu şöyleydi:

STAT: Malatya İnönü

HAKEMLER: Mustafa İlker Coşkun , Mustafa Sönmez , Özgür Fatih Kalaycı

YENİ MALATYASPOR: Mesut , Adem , Hüseyin , Gür Ege , Recep (Enis dk. 77 ), Mehmet Tatlı , Bülent Akın, Ümit , Gökhan , Cem (Mehmet Düz dk. 80), Cihan (Hüseyin Kar dk. 90)

YEDEKLER: Eray, Mehmet Tosak, Müslüm, Erkan, Enis

TEKNİK DİREKTÖR: Vedat İnceefe

FENERBAHÇE: Mert , Lugano , Yobo , Emre , Niang , Stoch (Uğur dk. 70 ), Okan (Özer dk. 63 ), Selçuk , Semih , Mehmet Topuz , Caner (Andre Santos dk. 74 )

YEDEKLER: Serkan Kirintili, Bekir, Gökay, Recep

TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

GOLLER: Okan (dk. 23 K.K.), Cem (dk. 72) (Yeni Malatyaspor), Lugano (dk. 24) (Fenerbahçe)

SARI KARTLAR: Gökhan (Yeni Malatyaspor), Niang (Fenerbahçe)

SÜPER LİG TARİHİNDE İLK KEZ KARŞILAŞIYORLAR

Evkur Yeni Malatyaspor ile Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde ise ilk kez karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe ligdeki son dört maçının ikisini kazanırken, diğer iki maçta sahadan yenik ayrıldı. Sarı lacivertliler, lige yeni yükselen takımlara karşı o sezon içerisinde 9 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı. Fenerbahçe, Süper Lig'de 13 maçtır kalesini gole kapatamadı. Fenerbahçe, Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasında da kalesinde gol görürse, lig tarihindeki en uzun gol yeme serisine imza atmış olacak. Fenerbahçe ligde evinde oynadığı son beş maçın sadece birini kazanabildi. Sarı lacivertliler, iç sahada oynadığı 5 karşılaşmada 2 beraberlik, 2 mağlubiyet alırken, tek galibiyetini Beşiktaş’a karşı 2-1’lik skorla aldı.

Evkur Yeni Malatyaspor ligdeki son iki maçında yenilmedi. Sarı kırmızılılar, oynadığı son 2 karşılaşmada 1 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Yeni Malatyaspor'un deplasmanda oynadığı son iki maçta toplam 11 gol atıldı. Sarı kırmızılılar, son olarak deplasmanda Kardemir Karabükspor’u 4-2 yendi.

Evkur Yeni Malatyaspor yüzde 22,8, Fenerbahçe ise yüzde 22,6 oran ile bu sezon ligde gole çevirme oranı en yüksek üçüncü ve dördüncü takım olarak dikkat çekiyor.

Fenerbahçe'nin ligde attığı son altı gol üç farklı oyuncudan geldi; Yeni Malatyaspor'un ligde attığı son altı golün üçünde Emanuel Dening'in direkt katkısı var. Aytaç Kara bu sezon Yeni Malatyaspor formasıyla yedi maçta iki gol atıp bir de asist yaptı.

EVKUR YENİ MALATYASPOR’UN HÜCUMCULARI DAHA GOLCÜ

Fenerbahçe’de golcü oyuncular Mathieu Valbuena, Vincent Janssen ve Alper Potuk toplamda 7 gole imza atarken, Evkur Yeni Malatyaspor’un hücumcuları Khalid Boutaib, Eren Tozlu ve Aytaç Kara 9 gol kaydetti.

Fenerbahçe’de Mathieu Valbuena bu sezon ligde en fazla şut pası atan oyuncu olarak dikkat çekerken, attığı 3 golle de takımın en golcüsü oldu. Evkur Yeni Malatyaspor’da ise gem takımda hem de milli takımda başarılı bir sezon geçiren Fas asıllı oyuncu Khalid Boutaib 5 gol kaydetti.

Fenerbahçe’de Mathieu Valbuena 3, Vincent Janssen ve Alper Potuk ise 2’şer gol kaydetti. Evkur Yeni Malatyaspor’da ise Khalid Boutaib 5, Eren Tozlu ile Aytaç Kara ise 2’şer gol attı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

ARŞİV FOTOĞRAFLAR: 13 Ocak 2011'de Malatya İnönü Stadı'nda oynanan Yeni Malatyaspor- Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası maçından.. (Ferdi DURDU)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • VAİZOĞLU 44 (6 yıl önce)
    SAYIN EDİTÖR; HABERİN BAŞLIĞINDA 7 YIL ÖNCE DİYE YAZMIŞSINIZ! O MAÇ 2011 YILINDA OYNANDI ŞİMDİ İSE YIL 2017 YANİ ARADAN 6 YIL GEÇMİŞ OLUYOR 7 DEĞİL! BİLGİLERİNİZE...
    0
    0
    Yanıtla