SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeni Malatya Şampiyon Olacak'

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:09:49
'Yeni Malatya Şampiyon Olacak'
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Yeni Malatyaspor’da teknik direktör Gürses Kılıç, Balıkesirspor maçında yaşadıkları olayların kendileri için milat olduğunu belirterek, “Yeni Malatyaspor şampiyon olacaktır” dedi. 

Balıkesirspor ile deplasmanda oynanan lig karşılaşmasını yöneten hakem Serdar Akkoçoğlu’nu sert bir dille eleştiren Kılıç, “Uzun ve zahmetli bir yolculuktan sonra gittiğimiz Alanyaspor kupa maçında istediğimiz bir oyun, istediğimiz bir skor oldu. Kupa maçında rakibimizi çok rahat saf dışı bıraktık. Daha sonra 11 saatlik bir yolculukla bizim için çok önemli olan Balıkesirspor karşılaşması için Balıkesir’e gittik. Bu karşılaşma bizim için oldukça önemliydi. Çünkü Balıkesirspor ligdeki en önemli rakiplerimizden birisi. Amacımız tamamen kazanmak üzerine kurulu bir sistemdi. Maçada oldukça iyi başladık. Ne yorgunluk ne de deplasman fobimiz olmadan; kazanmak için oyuncularımız istekliydi. Tamamen oyun hakimiyeti bizde olan rakibin hiçbir şekilde varlık gösteremediği, pozisyon dahi bulamadığı bir 45 dakika izledik. Bu 45 dakika içerisinde de yan toptan golü bulduk. Tam işler istediğimiz gibi giderken maalesef biz pozisyonda Erdal’ın kolu çıktı. Pozisyonun ardından hiç ısınmadan oyuna giren Evren arkadaşımıza faul kokan bir pozisyonda rakibin attığı golle ilk yarı sona erdi. İkinci yarıya rakip takım bazı etkenleri de yanına alarak başladı. Sahada 11 kişi değil de, 14 kişiyle bize karşı mücadele ettiler. Takdir edersiniz ki, 14’e karşı hele de rakibin elinde bir de düdük varsa, işin ne kadar zor olacağını herkes iyi bilir. Buna rağmen rakip çok fazla pozisyon bulamadı. Biz aslında oyunu istediğimiz gibi götürüyorduk. Fakat çok enteresan bir şey oldu. 4 defa sağlık için sahaya girilmiş, 2 defasında da bizim oyuncularımıza izin verilmemiş ama buna rağmen 7 dakikalık bir uzatma vardı. Normalde maçın sonucu 1-1 olarak bitmişti. 7 dakikalık bir uzatma, bu uzatma dakikaları da geçti. 90+9’da hiç olmayacak bir pozisyonda rakibe maçı hakem adeta hediye etti. Saha içinde oyuncularımızı, kulübede de bizi tehdit ederek hakem maçı götürmeye çalıştı” görüşünü savundu.

Balıkesirspor karşılaşmasında emeklerinin gasp edildiğini öne süren Kılıç, “Maçın hakemiyle ilgili kafamızda birçok soru işareti vardı. Bunu da daha önce yönetim kurulu başkanımız ile paylaşmıştım. Çok sıkıntı yaşayacağımız zaten belliydi. Hakemin cüretinden, bize karşı olan davranışı ve tutumundan her şey açıkça ortadaydı. 90+9’da golü attırdıktan sonraki santradan sonra Balıkesirspor’dan en az 2 oyuncusu direk kırmızı kartla oyundan atması gerekirdi ki, oyuncuların hepsi kasti tekmeler atarak oyuncularımızı durdurdular. Bunları da es geçtik. Maalesef bunları görmezden geldi. Hakem görevini layıkıyla yerine getirdi. Bana kalırsa formasını değiştirdi. İkinci yarıda farklı bir formayla sahadaki yerini aldı. Dolayısıyla benim açımdan bakarsak ben oyundan ve verilen mücadeleden oldukça memnunum. Benim açımdan maç 1-1 bitmiştir. Fakat dış güçler, bazı etkenler maalesef emeğimizi, oradaki alın terimizi, hakkımız olanı çalmıştır” iddiasında bulundu.

Kılıç, Balıkesirspor teknik direktörü Mesut Dilsöz’ü karşılaşmadan bir gün sonra yaptığı açıklamadan dolayı kınayarak, “Rakip takımın teknik adamı bir açıklama yapmış, “Futbol oynatmamak için her türlü çabayı gösteren rakibimiz, Yeni Malatyaspor karşısında kazanan biz olduk. Oyunu Yeni Malatyaspor çirkinleştirdi” demiş. Biz teknik adamlara düşen bir şey vardır; bugüne kadar kazanırsınız ya da kaybedersiniz ama hiçbir rakibi kötü kelimelerle, çirkin gibi sözlerle ne aşağıladım ne de benim ağzımdan böyle bir şey çıktı. Kaldı ki bugüne kadar hakkımızın yendiği maçlarda dahi hakemlerle ilgili çok fazla bir şey söylemedik. Hepsini sineye çektik. Bu konuda Malatya kamuoyunda bir hassasiyet var. Bizde bunları çok yumuşak geçtik. Bugüne kadarda hiçbir rakiple ilgili bu tür açıklamalarım olmadı. Bu anlamda Balıkesirspor teknik direktörünü kınıyorum” dedi.

Tecrübeli teknik adam, bir üst lige çıkacaklarına inandıklarını kaydederek, şunları ifade etti: “Biz eğer hedefte varsak, hedefimizi koymuşsak ki, ben şunu söylüyorum Yeni Malatyaspor bundan sonra şampiyon olmuştur, olacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz futbolcularımızla birlikte bunun için söz verdik. Başımıza bundan kötüsünün geleceğini düşünmüyoruz. Resmen emeğimiz gasp edildi. Emeğimiz çalındı. Biz birlik ve beraberlik içindeyiz. Her ne olursa olsun, önümüzde ne güç olursa olsun biz bu güçleri aşacağız. Buda bir milattır. Balıkesir’de yaşadığımız olaylar bir milattır. Biz inanıyoruz ki, bundan sonra Malatya takımı bir üst lige kesinlikle çıkacaktır.”

Bundan sonraki süreçte seri yakalamak istediklerini belirten Kılıç, “Bu lig farklı bir lig. Yeni Malatyaspor’un 3-4 hafta sonra üstlerde olacağının garantisini verebilirim. Bundan sonraki süreç bizim bir seri yakalayacağımız ve üstlere çıkacağımız bir süreç olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hedefimiz ivme kazanıp, ser yakalamak. Tek bir maç kazanmak gibi bir düşüncemiz yok. Üst üste maçlar kazanmak istiyoruz. Oyuncularımızda bu işin bilincindeler. Bu farkındalıkları da hem bu hafta içerisindeki genel davranışlarda hem de hafta sonundaki Denizli Belediyespor maçıyla ortaya koyacağız” diye konuştu.

Öte yandan basın toplantısına katılan Sedat Yeşilkaya, Evren Kürkçü ve Halil Zeybek’te Balıkesirspor maçının hakemiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundular.

Tecrübeli orta saha oyuncusu Sedat Yeşilkaya, karşılaşma esnasında orta hakem Serdar Akkoçoğlu’nun kendilerini tehdit ettiği iddiasında bulundu.

Stoper mevkiinde forma giyen Evren Kürkçü’de hakemin her pozisyonda kendilerini tehdit ettiğini öne sürdü.

Forvet oyuncusu Halil Zeybek ise, “Bu kadar hakem faciası olan bir maç görmedim” görüşünü savundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız