SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tabi ki Yeni Malatya Stadı Yok!

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri adaylık dosyasında yer alan 9 şehirdeki 10 stadyumu açıkladı. UEFA final maçları için kapasitesi yetersiz olan Yeni Malatya Stadı, bildirilen stadlar arasında yeralmıyor.

9 KENTTE 10 STADYUM BİLDİRİLDİ..

TFF'nin resmi sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

"Türkiye'nin ev sahipliğine aday olduğu 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri adaylık dosyasında yer alacak şehir ve stadyumlarla ilgili karar verildi. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun 17 Ekim 2017 tarihli toplantısında alınan kararla belirlediği şehir ve stadyumlar şöyle:

İstanbul (Atatürk Olimpiyat Stadyumu ve Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu), Bursa (Büyükşehir Belediye Stadyumu), Antalya (Antalya Stadyumu), Eskişehir (Eskişehir Yeni Stadyum), Gaziantep (Gaziantep Stadyumu), Konya (Büyükşehir Belediye Stadyumu), Trabzon (Şenol Güneş Spor Kompleksi), Kocaeli (Yeni Stadyum), Ankara (Yeni Stadyum).

TFF, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylık dosyasını 27 Nisan 2018'de UEFA'ya teslim edecek. UEFA Yönetim Kurulu ise EURO 2024'e ev sahipliği yapacak ülkeyi Eylül 2018'de yapacağı toplantıda açıklayacak."

UEFA'NIN STAD KAPASİTE KRİTERLERİ..

UEFA Final müsabakaları oynanması için UEFA stadyum kategorilerinden en üst seviye olan “Elit ” kategori stadyum olması gerekir. Kategori sisteminden önce UEFA’da yıldızlama sistemi vardı. En üst seviye 5 yıldız olarak adlandırılıyordu. 2006 yılında yayınlanan yeni UEFA Stadyum Altyapı Talimatı neticesinde yıldız sistemi yerine kategori sistemi benimsenmiştir.

UEFA Euro League 2016 Avrupa Şampiyonası için stadyum kapasiteleri şöyle belirlenmişti :

2 stat en az 50.000 net oturma kapasiteli (tercihen bunlardan biri 60.000 net oturma kapasiteli)

3 stat en az 40.000 oturma kapasiteli

4 stat en az 30.000 oturma kapasiteli

MALATYA'NIN KAPASİTESİ YETERSİZ..

Koltuk sayısı 27 bin 044 olan Yeni Malatya Stadı'nın bu kapasitesinin UEFA'nın ön gördüğü kapasiteye göre yetersiz olması yüzünden UEFA Final maçlarının oynanması mümkün değil.

Türkiye'nin UEFA'ya bildirdiği 9 şehirdeki 10 stadyum ve seyirci kapasitesi ise şöyle:

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı 76.092

İstanbul Ali Sami Yen Spor Kompleksi 52.223

Antalya Stadı 32.537

Eskişehir Yeni Stadyum 34.930

Bursa Büyükşehir Belediye Stadı 43.361

Gaziantep Stadı 33.502

Yeni Kocaeli Stadı 33.000

Konya Büyükşehir Belediye Stadı 42.000

Trabzon Şenol Güneş Spor Kompleksi 40.775

Ankara Stadı (yapım aşamasında) 45.000

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- İstanbul, iha

FOTO: Yeni Malatya Stadyumu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

36 yorum yapılmış

  • Mağdur (6 yıl önce)
    Bu hafta gidip hem stada bakalım hem maç izleyelim dedik bin pişman olduk. Öncelikle stada ulaşım yok. İlk defa gidiyorum deyip 2 saat önceden yola çıktık. Maça zor yetiştik. Bildiğin yol yok. Dönüş daha beter. Stada otoparktan merdiven yapmamışlar. Tek bir girişi var. Kuzey tarafında park edersen arabanı tüm stadı tavaf etmen lazım kapılara ulaşmak için.Rezalet ötesi. Çıkışta tek tabi ki. Bir de gidin konya stadına bakın. 2 dakika sürmez 42.000 kişilik stadın boşalması ve seyircilerin arabalarına ulaşması. Böyle başa böyle tarak kusura bakmayın sayın hemşehrilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (6 yıl önce)
    Sn. Başbakan dün Elazığ'da var olan güney çevre yoluna ilaveten 2 incisi kuzey çevre yolunun da yapımının devam ettiğini açıkladı. Sahi Malatya'nın hiç çevre yolu var mı? Şehrin tek tarafına Şeker fabrikasına aynı anda iki tane sosyal yaşam ve spor merkezi yapan zihniyet ile stadı yapan zihniyet aynıdır. İstikbali, estetiği ve ihtiyaçtan önce parayı düşünen RANTCI zihniyet Malatya’yı çepeçevre kuşatmıştır. Eğitimde, ekonomide ve yerel yönetimin tümünde bu zihniyet vardır. Her Malatyalı bunu konuşur. Kızar. Tartışır. Fakat gel gör ki bundan öteye gitmez. Bu hali çok iyi bilen bu elemanlar REİSİN gölgesinde yemeye içmeye devam ederler. Hal böyle olunca da tabii dir ki UEFA final maçları için kapasitesi yetersiz olan Yeni Malatya Stadı, saf dışı kalır. Eee... ne diyelim! böyle saça böyle tarak…
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    arkadaşlar boşuna kafa yormayalım şampiyonayı türkiyeye vermezler
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Canpolat (6 yıl önce)
    Stadyuma önce yol yapsınlar. Stada ulaşmak icin survivor gibi engellerden geçiyorsunuz. Dünkü mactan sonra bacağımı incittim hala agrisni cekiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar (6 yıl önce)
    Arkadas malatya sahipsiz 3 ligdeki kocaeli stadi bile 35 bin kisilik tehhh malatyaya yetmez demek lazkmdi yoneticiler baskan helede belediye baskani niye 35 40 istedin stadi paran mi yoktu
    0
    0
    Yanıtla
  • yorgun (6 yıl önce)
    sorun öz,üvey sorunu değil sorun kendisini geliştirmemiş bir toplum yaratmak.bazı iller için bu zor çünkü o iller alacakları yolları almışlar sistem için önemli olan gelişmekte olan illerin vatandaşlarını eğitim sosyal ve kültürel faaliyetlerden uzak tutmak ne kadar dar düşünceli insan o kadar taraf demektir.UYANIN be MALATYA uyanın artık
    0
    0
    Yanıtla
  • yorgun (6 yıl önce)
    Bir Malatyalı olarak Malatya için hizmetin en iyisini isteyen arkadaşlara katılıyorum .üzülerek ifade etmem gerekiyorki kendisini geliştirmemiş dar düşüncelerinin arasında sıkışmış birilerinin fikirleri işe hareket eden ve o yönde fikir beyan eden malatyalı oldukça fazla,işte bu nedenle Malatya her alanda kısır bir döngü içinde olmuştur ve aldatılmaya en müsait şehir olmuştur ve bu hâlen devam etmektedir .üzülerek ifade etmeliyimki Malatya halkı eğitim,sosyal.kültürel alanlarda uzak tutularak halkın kişisel gelişimi engellenmektedir.bence uyanmanın zamanı geldi ve geçiyor .
    0
    0
    Yanıtla
  • turan nami değirmenci (6 yıl önce)
    cok yazık malatyayı kimler yönetiyor il müdürü ne yapıyor bu stat yeni yapılan bir stat 3 5 bin kişilik daha büyük yapılamazmıydı bitim suresi kaç mütait değisti buda ayrı konu yazık ama bunların da işallah birileri zamanı gelince hesabını verececeyine inancım sonsuz bakalım mevlam neyler neylerse ğüzel eyler
    0
    0
    Yanıtla
  • Malik Atasoy (6 yıl önce)
    Kapasite 30 binin üzerinde olsa stadı dolduracak adam bulabilecek miydiniz? Rakip Trabzon, seyirci 10800. Boş konuşmaya gerek yok. Malatya, Malatyalı olmayanlarla doldu taştı. Suçu başkasına atmaya gerek yok. Eskişehir, Antalya, Bursa, Kocaeli hak ediyor. Milli maçlarda görüyoruz. Eskişehir taraftarı bu konuda en önde. Malatyada Malatyalı mı kaldı ki Malatyasporun maçına gelsin? Malatyaya gelenlerin çoğu yiyecek ekmeği zor buluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Stadın kapasitesi o şehrin nüfusuna veya taraftar sayısına göre yapılmaz. Uluslararası turnuvaları yapılmasını istedikleri illere göre kapasite belirlenir. Ben Konya 'da yaşıyorum ve Konyaspor' un her maçına gidiyorum. Stadın 42000 kişilik: ancak, lig maçları istisna maçlar (FB, GS, BJK) dışında ortalama 15000 kişiye oynanıyor. İki UEFA maçında stadın yarısı boştu. Malatya, turnuva oynanması istenmeyen bir il olduğu için kapasite az tutuldu ve otomatik olarak devre dışı kalıyor. Kocaeli üçüncü ligde olabilir ama turnuva kapsamında tercih edilen bir il olduğu için stadı büyük yapıldı. Yani Malatya her maçta stadı doldursa da maalesef tercih dışında.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Yorumlara bakıyorum da cahillik diz boyu... biz Malatya üvey evlatmı nıye yapılmadı dıyoruz adam inen uçaktan. Su faturasına yolları anlatmış... sizin mantıkla doğru ya Özal aptalmıs.. gelmiş koskoca hasteneyi Malatya ya yapmış , 3,5 katlı bir bina yeterliydi sanki uçak mı iniyor Avrupadan hastamı gelecek değilmi?
    0
    0
    Yanıtla
  • derebeyi (6 yıl önce)
    kapasite yeterli olsa ne olacak.. biraz mantıklı düşünün. seçilen illere istanbul ve ankaradan günde kaç uçak inip kalkıyor? eskişehire hızlı tren var, Gaziantepin VİZYONLU belediye başkanı var uçurdu adamları dünya şehri yaptı... Malatyanın ne işi var o listede... sitem etmeye hakkımız yok... böyle devam edelim.. pötürgeye her sene başka bir dağı tepeyi delerek yol yapılmasına, saray gibi maski binasına, akmayan sularımıza, delik deşik sokaklarımıza bakıp övünç duyalım. ne işi var malatyanın o arenada...
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (6 yıl önce)
    Gerçeğe değil, doğruya değil şablona, göstermeliklere bakarsanız sonuç ortada. Bu arada en büyük suç basınındır. Kusur bakmayın. Dünya kayısı başkentine geçmiş olsun. Tarihi bir fırsat böylelikle kaçmış oldu. Kına yaksınlar. Bu şehir bunları hak etmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (6 yıl önce)
    Ne bekliyordunuz? Şampiyonlar ligi finalinin oynanmasını mı? boşuna mı 33 bin değil de 27 bin yaptılar Sahipsiz Malatyamın stadını. ...?
    0
    0
    Yanıtla
  • concon (6 yıl önce)
    vodafone arena da dahil bir sürü bizimkinden daha güzel stadlar alınmadı listeye. ağlamaya gerek var mı ?
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan2 (6 yıl önce)
    sanki her yıl avrupa şampiyonası türkiyede yapılacak gibi yorum yapılıyor. 50 yılda bir defa avrupa maçı yapılma ihtimali için stadı yerden yere vurmaya gerek yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gokhan Karabulut (6 yıl önce)
    Yav arkadaslar neden bu kadar anlamsiz yorumda bulunuyorsunuz sirf bi turnuva yuzunden stad 30 40 bin olsun istiyorsunuz e ondan sonra nolacak lig maclarinda stadin yarisi boş olacak gelen takim deplasman oldugunu bile hissetmeyecek iyiki stadimiz yuksek kapasiteli degil gercekleri konusalim boş trübünlerden mac oynamaktansa bi turnuva yuzunden,dolu oynayalim az kapasiteli olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    zaten malatya stadının 27.000 veya 25.000 kişik yapılmasının sebebi ne biliyormusunuz birgün avrupa şampiyonası veya dünya kupası olursa burada maç oynanmasın kasıtlı yapılıyor zaten.eskişehirinde nüfusu 800.000 bin malatyanında trabzonunda nüfusu 800.000 bin malatyanında stad kapasiteleri neye göre yapılıyor ölçü alınan kriter ney doğuya avrupa takımları gelmesin istanbulda eskişehirde karadenizde maç oynamak varken nden malatyada oynasınlar bunlar bilerek yapılan şeyler
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (6 yıl önce)
    Kapasitesi bir yana bu kadarını bile yüzümüze gözümüze bulaştırdık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (6 yıl önce)
    Kapasite olsa ne olur hangi şehri çıkarıp yerine Malatya konulacak .Allah askina
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (6 yıl önce)
    akp'liler bunuda açıklayın bakalım :D malatya'yı bitirdniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan (6 yıl önce)
    Derhal yükseltilmesi kapasite
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazandogan (6 yıl önce)
    vah malatyam vah dilimizde diken bitti yapmayın etmeyin bu stad elli yılda bir yapılır 27 bin olan neden 33 bin olmasın dedik biz onu ilerde 33 bine çıkartırız diye Malatyalılara yanlış bilgi verdiler ne oldu şimdi malatyada uluslar arası maç oynanırmı tabiki hayır haydi çıkarın bakayım 33 bine tabiki çıkaramazlar burda suçlu hükümet değil suçlu bizi temsil edenler hastane yapıldı durum yine aynı malatyaya tek hastane yeterlimi kesinlikle hayır ama iki hastanemiz gitti bir hastahane yapıldı etrafı sularla çevrili malatyada su içemiyoruz maski bulmuş kolayını altmış yetmiş tane kuyu vurmuş çıkarıyor içilmez suyu katıyor kloru inanın çay bile demlenmiyor arabalarla venk köyünden su çekiyoruz yazıyoruz çiziyoruz bizi dinleyen yok ah birde sayın cumhurbaşkanımızın sevgisi olmasa biz biliyoruz ne yapacağımızı.
    0
    0
    Yanıtla
  • halil (6 yıl önce)
    devlet hastanesinin yatak kapasitesi gibi bu stadada ek kapasite yapar malatyamızın vekilleri. ampüle devam
    0
    0
    Yanıtla
  • metin (6 yıl önce)
    hani malatya paris diyorsunuzya alın size paris vizyonu olmayan hiçbir özelliği kalmamış betonlaşmış modern gecekondu şehri malatya kim hesaplayacakki stadın uefa kriterine uygunluğunu kim bilecekki uefa kriterini.Bu sayfalarda yorumcu arkadaşlar tarafından defalarca yazıldı stadın uefa kriterliğine uygun olmadığı,defalarca dile getirildi ama neylersin zar zor bitti stad zar zor yolu yapıldı kısaca zeki müren bizi görecekmi.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (6 yıl önce)
    Yeni Malatya stadyumu yapım aşamasındayken seyirci kapasitesi en az 30 yada 33 bin olmalı dedik.Yırtındık durduk.Bunu AKP'li siyasetçilere anlatamadık.Bu haliyle bırakın uluslararası maçları ülkemizdeki final maçları bile oynatılmaz.Her yatırımda küçük düşünüyoruz.Sonrada eyvah diyoruz.Spor İl Müdürü ne demişti."Merdiven boşluğuna seyirci alırsak 30 bin olur." Adam o kadar bilgisiz ki UEFA kriterlerinden haberi bile yok.Olur olmaz her konuda açıklama yapmayı marifet sana Vekilimiz Öznur hanımdan açıklama bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (6 yıl önce)
    Ya yapmayın Allah aşkına, 50 bin kişilik de olsa sadece stad için şehir aday gösterilir mi sanıyorsunuz. Tesis ve şehir altyapısı, sosyal imkanlar, turistik değerler ve konum vs gibi nedenler var. Bu özelliklere bakınca bize göre daha fazla sahip olan Kayseri, Mersin gibi şehirlerin bile listede olmadığını fark etmiyorsunuz. Keşke 10 bin kişilik yeni bir stad yapılsaydı da boş tribünlere oynayıp durmasaydık. Millet halen ülkemize verilip verilmeyeceği bile belli olmayan en fazla 3-4 tane maçın oynanacağı turnuvanın derdinde. Arkası? Soyleyeyim, kiraz bahçesi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (6 yıl önce)
    Bu olayı neden bu kadar büyütüyorsunuz. Beşiktaş, Fener starları yok. Sadece bu iş statla mı bitiyor sanıyorsunuz. Alt yapi, toplu taşıma, raylı sistem, otel kapasitesi, metro çok önemli. Ama bakıyorum birçok kişi bilip bilmeden boş yaziyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Asker (6 yıl önce)
    Akp ile ne alakası var; chp ve hdp üyeleri kapasitesi 30.000 den fazla olan başka stadlarda var hepsini göstermiyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • brkzfr (6 yıl önce)
    şimdi stadın seyirci kapasitesi en az 30000 olmalı dıye ınsanlar tepkı gösterırken bu tür organızasyonlarda uefa krıterlerıne uymuyor dıye tepkı gösterılıyordu bunun da olumsuz yonden ilk kaybımız bakın Türkiye’nin ev sahipliğine aday olduğu 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri adaylık dosyasında yer alacak şehirler içersinde olamamamızdır.bana göre bunun suçlusu da kımdir bilemiyorum artık......
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (6 yıl önce)
    Iyikide stadimizin kapasitesi yetersiz...siz hiç bu stada gidip maç izledinizmi..bikere stadın araç otoparki 5000 kapasiteli..stadın yeri çok kötü..hava şartları biraz kötü oldun..kimse oraya maça gitmez..iyi havalarda bile maça gidip gelmek eziyet..1 saatte ancak şehre dönebiliyorsun..otoparkta yer bulmak icin enaz 1saatten önce gitmen gerekiyor..stadın hala tuvaletlerinde elektrik yok..içi pislik içinde..demem odurki biz 27 binlik stadı adam gibi çekip ceviremiyoruz veya yonetemiyoruz..33 binlik stadı nasil halledeceksiniz..düşünün başka sehirlerden veya ülkelerden gelenler bu rezillikleri yaşayıp Malatya 'nın itibarını iyice ayaklar altina alsalardi veya malatya ile dalga gecselerdi daha mi iyi olacaktı..şimdiki haliyle bile maça giden insanlara çile çektiren bir stadi bırakın böyle kalsın bu malatya icin daha iyidir...
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Stdatla.ilgili.akp.siyasiler.cevap.versin.vatandaslara
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    hadi akparticiler, ahmet cakirin saz arkadaslari, hadi bunu da acıklayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Sayın editör bu haberi yapmanıza çok çok sevindim çok TSK ediyorum öncelikle! Bu stadyum daha yapım aşamasındayken kapasıtesi açıklandığında çok karşı çıktım.. diğer sehırler gibi 33 bin olmalı istedik.. ama ne yapanlara nede yaptıranlara özellıklede bazı cahil Malatyalılara anlatamadık... bize bu kapasıte yeterli dediler, seyırcımı geliyor dediler yani anlayacağınız biz dedik Ankara onlar anlattı bize neyse....bu kadar basit düşünen bir şehirde iyiki yaşamıyorum iyiki istanbuldayım.. ama ister istemez insan üzülüyor sonuçta memleketımız..bu stadyumu kapasıte olarak bukadar küçük yapıp UEFA maçlarından mahrum eden herkesi tebrik ederim.. şimdi gider maçları Konya’da Antep’te izlersiniz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümit (6 yıl önce)
    Kocaeli yerine Malatya veya Erzurum olmalıydı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)Ümit isimli kullanıcı yorumuna
    kardeş FIFA standartlarına gore stat kapasitesi en az 33 bin olmalı mac oynanabilmesi icin..Sen yine ampule oy vermeye devam et...
    0
    0
    Yanıtla