SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Malatya ve Arslanboğa'yı İnfaz Ettiler"

0
Güncellendi - 2019-11-11 02:06:37
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Sergen Yalçın hocamıza yapılanı herkes izledi maalesef 4 maç ceza veriliyor. Bu resmen infazdır. Malatyaspor’un önü kesilmeye çalışılıyor” dedi.

Ağbaba, BtcTurk Yeni Malatyaspor Kulübü teknik direktörü Sergen Yalçın’a Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilen ceza ve TFF tarafından Profesyonel Hakem Sözleşmesi feshedilen Eskişehir bölgesinin Malatyalı hakemi Suat Arslanboğa ile ilgili açıklamada bulundu. 

“MALATYASPOR’UN ÖNÜ KESİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

Ağbaba, BtcTurk Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Sergen Yalçın’a PFDK tarafından verilen 4 maç cezayla ilgili, “Malatyaspor’un hocasıyla ile ilgili bir ceza açıklandı. Sergen Yalçın’a 4 maç ceza verildi. Bunların hepsi birbirine bağlantılı, Malatyaspor resmen infaz edildi. Kasımpaşa maçındaki hakem kararlarını herkes gördü. Sergen Yalçın hocamıza yapılanı herkes izledi. Şimdi tekrar maalesef 4 maç ceza veriliyor. Bu resmen infazdır. Malatyaspor’un önü kesilmeye çalışılıyor.” 

BtcTurk Yeni Malatyaspor’a karşı yapılacak her türlü haksızlığın karşısında duracaklarını ifade eden Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birilerinin lobisi çok. Kiminin hükümet, kiminin iktidar, kiminin genel başkanı, kiminin partisi var. Malatyaspor’un sahibi kim? Sahipsizlikten, sesleri çıkmadığı için bunları yapabiliyorlar. Gücün yetiyorsa diğer takımlara yapsana. Malatya’ya sahip çıkan kimse yok. Bunu takip edeceğiz ve önümüzdeki haftalarda gündeme getirmeye devam edeceğiz. Hiç kimse kusura bakmasın, konumu ve durumu ne olursa olsun Malatyaspor’a haksızlık yaparsa, başka takımları kayırıp Malatyaspor’a haksızlık yaparsa onun yakasını tutmak da Veli Ağbaba’nın boynunun borcudur.” 

Ağbaba, BtcTurk Yeni Malatyaspor’a karşı yapılan haksızlığa karşı ses çıkmadığını savunarak, “Maalesef her konuda açıklama yapan kurumlardan bu konuda ses çıkmıyor. Hakem hatalarına bakıyorsun, koca bir takımı infaz ediyor. Belki lider olacaktık” dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TFF tarafından Profesyonel Hakem Sözleşmesi feshedilen Eskişehir bölgesinin Malatyalı hakemi Suat Arslanboğa ile ilgili ise “Suçu günahı olmayan namuslu, fukara bir ailenin evladı Suat Arslanboğa, bir futbolcunun saygısızlığından dolayı hakemlikten men ediliyor” dedi. 

Suat Arslanboğa’nın Profesyonel Hakem Sözleşmesi’nin feshedilmesini mecliste gündeme getirdiğini ve bir daha getireceğini kaydeden Ağbaba, şunları söyledi:

“Bakanla da konuşacağım. Suat Arslanboğa ne yapmış? Namussuzluk, hırsızlık mı yapmış, rüşvet mi almış, maç mı satmış? Futbolcu, Suat Arslanboğa'ya hakaret etmiş. Cezalandırman gereken o. Niye Suat Arslanboğa’yı bu kadar kolay harcıyorlar? Çünkü onunda kulübü, kulüp başkanı, hükümette kimsesi, bakanı yok. Suat Arslanboğa, Malatyalı, yoksul bir ailenin çocuğu. Alın teriyle, emeğiyle, çalışmasıyla Türkiye’de en önemli hakemlerden biri olmuş. Buna niye sahip çıkmıyorsunuz? Ey AKP Malatya milletvekilleri, Malatyaspor ile ilgili bir açıklama yapacak mısınız, merak ediyoruz. Suat Arslanboğa’yla ilgili bakana randevu talebinde bulundum. Onun için gideceğim. Malatyalı olarak Suat Arslanboğa ile ilgili bağım var, yoksa başka hiçbir bağım yok. Siyasi görüşünü hiç bilmem. Ama Malatyalı, alnının teriyle, emeğiyle buraya gelmiş bir arkadaş. Buna da sahip çıkmak Veli Ağbaba’nın görevi.” 

Ağbaba, BtcTurk Yeni Malatyaspor ve Suat Arslanboğa’nın kolayca harcanamayacağını ifade ederek, “Resmen Suat Arslanboğa’yı da infaz ettiler. Mesleğini infaz ettiler. Açıklasınlar Suat Arslanboğa ne yapmış, bizde bilelim. Para mı almış, birileri gibi maç mı satmış? Niye, sahibi ya da kulüp başkanı yok. Suat Arslanboğa’da merak etmesin onun da Veli Ağbabası var, sonuna kadar sahip çıkacağımızı herkes bilsin” şeklinde konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Aslan kaya (4 yıl önce)
    Suat hocanin meslek lisesinde okurken az bedava corbasini icmedik adam gibi adamdir yazik ettiler..
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir garip 44 (4 yıl önce)
    Veli Ağbaba görüşümüz farklı ama memleketimiz bir. Yazık çok yazık. Yapılanlara sessiz kalanlar utansın. Onlarda çıksın şov yapsın. Her zaman olduğu gibi göz boyasınlar. Adam gibi adam suatta sergen de. ?? ?? ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir Adıgüzel (4 yıl önce)
    Şu anda yaşım 42, 8 yaşında başladık, abi bizide araya alırmısın diyerek statta maç izlemeye. Yanımızda kim bilir belki Ağbaba oturyordu belkide Tüfekçi. Sevgimiz Malatya sevgisi.3500 km mesafede pazar günü Malatya haber okuduğumuzdan belli değil mi. Futbolun siyaseti olmaz. Milletvekilinin görevi memleketine her konuda sahip çıkmak. Farklı bir parti görüşlü olarak teşekkürler Ağbaba.
    0
    0
    Yanıtla
  • Birisi (4 yıl önce)
    Sivas malatya kayseri adana butun anadolu takimlari batiya karsi birlik olmali. 3 buyuklerin avrupada yaptigi ortada. Avrupada kupa kaldiracak tek takim malatyadir
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat (4 yıl önce)
    Hic soze gerk yok malatya bir istanbul takimi olsaydi bunlar olmazdi Bariz ornegi fatih hoca
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (4 yıl önce)
    Muhalefet deki bir milletvekiline şov yapıyor diyenler,siz ne yaptınız?sizin varmı?icraatınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan zincirkiran (4 yıl önce)
    Veli beye teşekkür ederiz malatya ve malatyalıyla sahip çıkmıştır akp lı vekiller nerede neden bu olaylara sahip çıkmıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (4 yıl önce)
    Ak partiliyim ama şu an birlik zamanı diğer vekillerinde seslerimizi duyurmalarını istiyoruz bi 5 yılda bir hatırlanmak isteniyoruz yoksa sizleri unuturuz teşekkürler ağbaba
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Siyasiler bu olaylara.hadiseler bakmazlar ancak Maas almaya bakarlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan-4444 (4 yıl önce)
    Milyon dolarlık takımların avrupada ülkeyi nasıl rezil ettiklerini hep beraber görüyoruz ve buna rağmen adice emeğinin hakkıyla gelenleri harcamak ancak namertliktir halis özkahya denen taşeron yaptığından bir nebze utandıysan istifa et
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (4 yıl önce)
    tskler ağbaba bir sen varsın sen savun malatyayı ak partili milletvekillerinin daha ismini bile bilmiyorum piyasada yoklar
    0
    0
    Yanıtla
  • Yav sadece şov ne icraat gördün. Birtane icraatını şöyle
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhalefet deki bir milletvekiline şov yapıyor diyenler,siz ne yaptınız?sizin varmı?icraatınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Utanmadan şov demiş ya.kardeşim adam siyasi görüşünü bilmem malatyamın adamı demiş.ne biçim adamsın sen.mecliste dile getirmiş.O çok beğendğin milletvekilleri de sahip çıksalardı da alkışlasaydık.geç bunları.ayrıca öbürlerinin ne icraatını gördün yaz da bizde bilelim
    0
    0
    Yanıtla
  • On beş yıl önce Malatya neredeydi şimdi nerde ne vardı şimdi ne var zor değil kağıt kalem al 15 yıl önce ne vardı şimdi ne var yaz hesap kolay matematik bilgisine de gerek yok . Bana 15 yıl önce bu şehirde ne olduğunu bu köylerde ilçelerde ne olduğunu söyleyin . Çağ dışı yaşamdan bugüne geldiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • harun çevreyolu yapılacaktı geldi mi gelmedi.hızlı tren söz verildi noldu gelmedi.ilçeler hala aynı sallama burda.hatta göç vere vere adam kalmadı köylerimizde.vagon fabrikası vardı noldu hala öylece kaderine terkedilmiş şekilde duruyor.Bir de var olan fabrikalar elimizden gitti.Bölge müdürlüklerini Elazığa kaptırdın.daha sayayımmı.Malatyaya ne yapmışlarda konuşuyosun.Asıl şovu sen yapıyosun.Ben 11 senedir burdayım değişen şey avm nin olduğu bölg değişti.Heryer beton oldu.Ama çantada keklik olduğunuz için herşey müstehak size
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (4 yıl önce)
    Büyük takımların yüzlerce milyon dolarlık borçları devlet bankalarınca yapılandırıldı. O paraların ödenmesi tehlikeye girer diye diğer kulüplerin ilk üçe girmeleri engelleniyor.
    0
    0
    Yanıtla