SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Malatya Yarı Finalde

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:47:31
Yeni Malatya Yarı Finalde
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Ligi'nden PTT 1. Ligi'ne yükselecek 3'üncü takımı belirlemek amacıyla, 2. Ligin Kırmızı ve Beyaz Gruplarını 2., 3., 4. ve 5. sırada bitiren takımların katılımıyla Konya'da yapılmakta olan Play-Off grubu maçlarında Yeni Malatyaspor, Tepecikspor'u 3-2 mağlup ederek yarı finale yükselmeyi başardı. Yeni Malatya'nın golleri 15. dakikada Eren, 52. dakikada Okan ve 90. dakikada Halil Zeybek'ten geldi. Karşılaşma 2-2 devam etmekteyken, 58. dakikada Yeni Malatya kazandığı penaltı atışını Mehmet Türkmehmet'le değerlendiremedi. Bu futbolcunun vuruşunda, kaleci gole izin vermedi. Karşılaşmanın ilk 15 dakikasında Yeni Malatya daha etkili gözüktü ve nitekim 15. dakikada golü buldu. Golün ardından düşüş gösteren Yeni Malatyaspor, kaleci başta olmak üzere bazı futbolcuların bireysel hatalarıyla oyun üstünlüğünü rakip takıma kaptırdı ve bu durum ilk yarı sonuna kadar devam etti. İlk yarıyı Tepecik, 24. ve 40. dakikalarda bulduğu gollerle 2-1 önde kapattı. Karşılaşmanın ikinci yarısının başlarında karşılaşma orta saha mücadelesi şeklinde geçerken, 52. dakikada beklenmedik bir anda gelen Okan'ın rövaşata golü Yeni Malatya'yı ateşledi ve rakip üzerinde yeniden baskı kurdu. Nitekim bu baskı penaltıyı getirdi. Penaltının kaçırılmasına rağmen, Tepeciksporlu oyuncuların bireysel hatalarının arttığı 65. ve 85. dakikalar arasında, her iki takım beraberliğe ve uzatmaya razı bir şekilde temkinli oynadılar. 85. dakikadan sonra Yeni Malatyaspor'un bulduğu mutlak gol pozisyonları, takımı yeniden ateşledi ve 90. dakikada Halil Zeybek'le gelen gol ve 3-2'lik skor Yeni Malatyaspor'u yarı finale taşıdı. Bu arada, Yeni Malatyaspor teknik direktörü Özcan Kızıltan da yaptığı isabetli değişikliklerle galibiyetin mimarlarından biri oldu. 

Karşılaşmayı AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı ve Yeni Malatyaspor Başkanı Ertan Mumcu, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ESOB Başkanı Şevket Keskin,  AKP eski milletvekili İhsan Koca ile yaklaşık 500 civarında Malatyalı taraftar izledi.

STAD: Konya Büyükşehir Belediye Atatürk

HAKEMLER: Kutluhan Bilgiç, Birol Güldane, Baran Eraslan, 4. hakem Volkan Alabaş,

YENİ MALATYASPOR: Ziya, Gökhan, Yılmaz, Ömer, Halil Zeybek, Okan (Dk.80 Muharrem Ozan), Eren, Erdal, Ramazan, Mustafa Cevahir (Dk.76 Yasin), Mehmet Türkmehmet (Dk.69 Halil Çelik), 

YEDEKLER: Vedat, Muhammet, Halil Çelik, Ercan, Yasin, Muharrem Ozan, Emre, 

TEPECİKSPOR: Eray, Türker, Ali Görkem, Recep Onur, Aytek, Yasin, Günay (Dk.77 Onur), Adem, Erol, İlker, Kemal (Dk.67 Mustafa),

YEDEKLER: Ramazan, Caner, Alim, Ufuk, Mustafa, Cenk, Onur,

GOLLER: Dk.15 Eren, Dk.52 Okan ve Dk.90 Halil Zeybek (Yeni Malatya), Dk. 24 Recep ve Dk.40 Aytek (Tepecikspor)

KIRMIZI KART: İlker (Tepecikspor- Maçın bitiminden sonra)

SARI KARTLAR: Erdal, Okan, Eren (Yeni Malatyaspor), Aytek, Erol, Eray, Yasin, Onur, Recep, Ali (Tepecikspor)

3. dakikada Yeni Malatya pozisyona girdi. Sağ çaprazdan ceza alanına giren Okan kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak topu kalecinin kucağına attı.

7. dakikada Okan'ın kafa pasında Halil Zeybek bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak vuruşunu yapmada gecikince savunma topu kornere gönderdi. Kornerden sonuç yok.

12. dakikada Yeni Malatya'nın kazandığı korneri Mehmet kullandı. Arka direkte bomboş durumda olan Eren, gelen topu 1 metreden auta vurdu.

15. dakikada Yeni Malatya'nın golü geldi. Halil Zeybek yaklaşık 30 metreden topa sert vurdu. Savunmaya çarpan top Eren'e geldi, bu futbolcu kafa vuruşuyla golü kaydetti: 1-0

24. dakikada Tepecik beraberliği sağladı. Sol çaprazdan kazanılan serbest atışı Yasin kullandı. Top yeni Malatya cezaalanı içerisinde Adem'in önüne düştü. Adem topu kaleye göndermek istediği sırada savunmadan sekti. Recep önüne düşen topu 6 pasta plase bir vuruşla ağlara gönderdi:1-1

36. dakikada Yeni Malatya savunmasında Erdal ve kaleci Ziya'nın anlaşmazlığında bir anda topu takip eden Erdal, aut çizgisinden kaleye gönderdi. Meşin yuvarlağı Gökhan uzaklaştırdı ve golü önledi.

40. dakikada Tepecik atağında Kemal, sağ kanatta Ramazan'dan sıyrıldı. Ortasında Yeni Malatya savunması topu seyretti. Aytek, kafayla topu ağlarla buluşturdu: 1-2

Hakem ilk yarıda oynanmamış süre olarak 2 dakika gösterdi.

45+1'de Yeni Malatya atağında sağdan Mehmet Türkmehmet ortaladı. Okan, arka direkte topu kafayla 6 pas içerisine gönderdi. Eren'in mükemmel kafa vuruşunda 90'a gitmekte olan topu kaleci aynı güzellikte kornere çelmeyi başardı ve mutlak bir golü önledi.

İlk yarı Tepecikspor'un 2-1 üstünlüğüyle kapandı.

48. dakikada Yeni Malatya'nın kazandığı serbest vuruşu Ramazan kullandı. Savunmadan gelen Erdal, topa dokunamayınca kaleci tehlikeyi önledi.

52. dakikada Yeni Malatya 2. golü attı. Eren'in sağ taraftan ortaladığı topu Okan rövaşata ile ağlara gönderdi: 2-2

55. dakikada Yeni Malatya mutlak bir gol fırsatını değerlendiremedi. Okan soldan cezaalanına girdi. topu kaleye gönderdi. Kaleciyi de geçen top direğin hemen yanından auta çıktı.

58. dakikada Yeni Malatya atağında Okan cezaalanına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kalacağı pozisyonda Ali Görkem tarafından yere indirildi. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını Mehmet Türkmehmet kullandı. Kaleci penaltıyı kurtardı, dönen topu savunma kornere çeldi.

65. dakikada Yeni Malatya'nın kazandığı serbest atışı Ramazan kullandı. Halil Zeybek savunma arasında yükselerek kafayı vurdu. Top üst direği yalayarak auta çıktı.

85. dakikada Tepecik savunmasının ofsayt diye duraksamasıyla bir anda topu önünde bulan Muharrem Ozan, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Topa kötü vurunca, yandan auta gönderdi ve mutlak bir golü kaçırdı.

87. dakikada Yeni Malatya yine mutlak bir fırsattan yararlanamadı. Tepeciksporluların hatasından 2'ye 1 pozisyonda Muharrem Ozan topu kötü bir ortayla Halil Çelik yerine kaleciye atınca, önemli bir fırsat kaçtı.

90. dakikada Yeni Malatya tekrar öne geçti. Tepecikspor'lulardan topu kapan Halil Zeybek, yaklaşık 35 metre sürdü ve sol çaprazdan cezaalanına girdi. Yerden vuruşunda kalecinin müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu: 3-2

Hakem oynanmamış süre olarak 4 dakika gösterdi.

Sonraki dakikalarda Tepecikspor'un atak geliştirme Yeni Malatya'nın da savunma çabaları vardı. Ancak başka gol olmayınca Yeni Malatyaspor 3-2 kazandı ve yarı finale adını yazdırdı.

Karşılaşmanın bitiminden sonra hakeme itirazlarını sürdüren Tepeciksporlu İlker ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart gördü.

HABER: Şenol YALVAÇ- Konya

FOTO: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız