SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Malatyaspor, DG Sivasspor'la Karşılaşıyor

0
Güncellendi - 2021-01-05 18:01:31
Yeni Malatyaspor, DG Sivasspor'la Karşılaşıyor
A- A+ PAYLAŞ

Süper Ligin 17.haftasında Yeni Malatyaspor, 5 Ocak Salı günü 16.00’da Yeni Malatya Stadyumu’nda Demir Grup Sivasspor ile karşı karşıya gelecek.

Yeni Malatyaspor’da kart cezalarını dolduran Adem Büyük ile Afriyie Acquah, Demir Grup Sivasspor karşılaşmasında kadroda yer alabilecek. MKE Ankaragücü maçında kırmızı kart gören Karim Hafez ise kadroda yer alamayacak.

Lig’de 6 haftalık yenilmezlik serisi 15.haftada iç sahada Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynanan karşılaşmayla sona eren Yeni Malatyaspor’da Adem Büyük ve Acquah, Erzurumspor maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşmüşlerdi.

Süper Ligin 16.haftasında deplasmanda oynanan ve 3-1 kaybedilen MKE Ankaragücü maçında kadroda yer alamayan Adem Büyük ile Afriyie Acquah, cezalarını tamamladı. Adem ile Aquah, 17.haftada 5 Ocak Salı günü Malatya’da Demir Grup Sivasspor ile oynanacak olan karşılaşmada kadroda yer alabilecek.

Süper Lig’de Yeni Malatyaspor formasıyla şuana kadar 11 karşılaşmada 910 dakika görev alan Adem Büyük, 7 gol kaydetti. Bu sezon 14 karşılaşmada bin 179 dakika görev alan Afriyie Acquah ise 2 gol attı.

Yeni Malatyaspor’da, MKE Ankaragücü maçında kırmızı kart gören sol bek oyuncusu Karim Hafez Ramadan Seifeldin ise Sivasspor maçı kadrosunda yer alamayacak

Karşılaşmayı Antalya Bölgesi Üst Klasman Hakemi Sarper Barış Saka yönetecek. Saka'nın yardımcılıklarını Kayseri Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Mustafa Savranlar ile Ordu Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Cemal Alpay yapacaklar. Maçın 4'üncü hakemi Ankara Bölgesi Üst Klasman Hakemi Kadir Sağlam.

İki takım arasında 11. randevu

Daha önce 2’si TFF 1.Lig, 2’si Ziraat Türkiye Kupası, 6’sı ise Süper Lig olmak üzere 10 maçta karşı karşıya geldi.

Şuana kadar iki takım arasında oynanan 10 maçta Demir Sivasspor 5 kez galip gelirken, 3 karşılaşma ise Yeni Malatyaspor’un üstünlüğüyle sonuçlandı. İki takım arasında oynanan 2 karşılaşmada ise taraflar beraberliği bozamadı.

Yeni Malatyaspor ile Demir Grup Sivasspor ilk olarak 2016-2017 sezonunda TFF 1.Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında 17.haftada Malatya’da oynanan karşılaşma 0-0’lık eşitlikle sonuçlandı. Sezonun ikinci yarısında Sivas’ta 34.haftada oynanan karşılaşmayı ise Sivasspor 4-0 kazandı. O sezonun sonunda Sivasspor 62 puanla zirvede, Yeni Malatyaspor ise 61 puanla ikinci sırada yer alarak, Süper Lig’e yükseldi.

İki takım bu kez 2017-2018 sezonunda Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında 2.haftada Sivas’ta oynanan karşılaşmayı Sivasspor 2-0 kazandı. Sezonun ikinci yarısında 19.haftada Malatya’da oynanan karşılaşmayı ise Yeni Malatyaspor 1-0 kazandı.

Yeni Malatyaspor ile Demir Grup Sivasspor 2018-2019 sezonunda bir kez daha Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma bol gollü geçerken, 4-4’lük eşitlikle sonuçlandı. Sezonun ikinci yarısında Sivas’ta oynanan karşılaşma ise 2-0 Sivasspor’un üstünlüğüyle tamamlandı.

İki takım 2019-2020 sezonunda Süper Lig’de bir kez daha karşılaştı. Sezonun ilk yarısında 14.haftada Malatya’da oynanan karşılaşmayı Sivasspor 3-1 kazandı. Sezonun ikinci yarısında 31.haftada Sivas’ta oynanan karşılaşmayı ise Yeni Malatyaspor 1-0 kazandı.

Yeni Malatyaspor ile Demir Grup Sivasspor, 2 kez de Ziraat Türkiye Kupası’nda karşı karşıya geldi. Sivas’ta oynanan ilk maç 4-0 Demir Grup Sivasspor’un üstünlüğüyle tamamlanırken, Malatya’da oynanan ikinci maçı Yeni Malatyaspor 2-1 kazandı.

Yeni Malatyaspor sahasında 14 puan topladı

Yeni Malatyaspor bu sezon sahasında oynadığı 7 karşılaşmada 14 puan topladı. Sahasında şuana kadarki tek mağlubiyetini 15.haftada Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısında (3-1) alan sarı siyahlılar, 7 karşılaşmada 10 gol kaydetti.

Süper Lig’de dördüncü sezonunu yaşayan Yeni Malatyaspor, bu sezon sahasında şuana kadar 7 karşılaşmaya çıktı. Sarı siyahlılar, bu 7 karşılaşmada 4 galibiyet, 2 beraberlik, 1’de mağlubiyet yaşadı. Sahasındaki tek mağlubiyetini 15.haftada Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısında 3-1’lik skorla alan Doğu Anadolu temsilcisi, sahasında elde ettiği başarılı sonuçlarla dikkat çekiyor.

Sarı siyahlı takım, sahasında oynadığı 7 karşılaşmada rakiplerinin ağlarını 10 kez havalandırırken, kalesinde ise 6 gol gördü.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Hacı Bekir (3 yıl önce)
    Ahmet Ildız in oynadığı sadece 1 maçı kazanmış Malatya mız bu yazım burada kalsın maçtan sonra açıp okursunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • kaan (3 yıl önce)
    Sayın arkadaşlar,bir bardak suda fırtına koparmaya gerek yok,oyuncuların mevkileri ile ilgili veya oyuncu tercihi ile ilgili,hocaya gereksiz ve bilgisiz,yorum yapmayın unutmayınki bu takım geçen yıl KÜME DÜŞTÜ,şimdi ligde ilk on un içinde, onun için takımızın ve futbolcuların kıymetini bilin..................
    0
    0
    Yanıtla
  • METEHAN (3 yıl önce)
    Hamza hocanın kader maçı diyelim buna...
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    hocam kubilayi umutu yedek cikarmani istiyoruz 5-3-2sistemle macacikarmanizi istiyorum bu mac cok onemli bol sanslar
    0
    0
    Yanıtla
  • Apricot (3 yıl önce)
    Sivas maçı aşağıdaki takimlarla arayi acma adina hayati bir mac yenilirsek psikolojik olarak da dagilabiliriz yenersek ustteki takimlara yaklasiriz bicak sirti bir mac Yarinki macta takima basarilar diliyorum
    0
    0
    Yanıtla