SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS, Üstün Oynadığı Maçta Galatasaray'a Penaltılarla Elendi:6-7

0
Güncellendi - 2021-01-14 17:16:26
YMS, Üstün Oynadığı Maçta Galatasaray'a Penaltılarla Elendi:6-7
A- A+ PAYLAŞ

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turunda Yeni Malatyaspor, sahasında Galatasaray’ı konuk etti. Yeni Malatyaspor'un iki penaltısının verilmediği ve normal süresi 0-0 sonuçlanan maçta, 101. dakikada Umut Bulut'un golüyle öne geçen Yeni Malatyaspor, ikinci uzatma yarısının son dakikasında defanstaki yerleşim hatası nedeniyle beraberlik golünü bulunca skor 1-1'e geldi ve  turu geçen takımı penaltı atışları belirledi. 8'er penaltının kullanıldığı maçta 7-6 üstünlük sağlayan Galatasaray, kalecisinin 2 penaltı kurtarmasıyla kupada bir üst tura çıkan takım oldu. Galatasaray bir penaltıyı auta atarken, 120 dakikada iyi performans gösteren kaleci Ertaç, penaltı atışlarında aynı başarıyı gösteremedi. Yeni Malatyaspor'da Mustafa Eskihellaç ve Jetmir Topalli penaltıları kaçıran oyuncular oldular.

HAKEMLER: Özgür Yankaya (Edirne Bölgesi Üst Klasman Hakemi), Serkan Ok (İstanbul Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi), İsmail Şencan (Eskişehir Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi), 4.Hakem Caner Ak (Adana Bölgesi Üst Klasman Hakemi), VAR Hakemi Serkan Tokat (Ankara Bölgesi Üst Klasman Hakemi), AVAR Hakemi Abdullah Buğra Taşkınsoy (İstanbul Bölgesi Üst Klasman Hakemi)

YENİ MALATYASPOR: 25.Ertaç Özbir, 9.Umut Bulut (Dk.120 44.Murat Akça), 13.Walavce Fortuna Dos Santos, 17.Teenage Lingani Hadebe, 21.Moryke Fofana (Dk.96 11.Jody Lukoki), 26.Semih Kaya, 55.Youssuf Ndayishimiye, 57.İssam Chebake, 61.Zeki Yavru (Dk.70 20.Ahmed Ildız), 90.Kubilay Kanatsızkuş (Dk.70 77.Mustafa Eskihellaç) (Dk.104 19.Ömer Bayram), 99.Adem Büyük (Dk.96 24.Olcay Şahan) (Dk.98 Jetmir Topalli),

YEDEKLER: 1.Abdulsamed Damlu, 8.Fernando Ruben Zuqui, 11.Jody Lukoki, 20.Ahmed Ildız, 24.Olcay Şahan, 39.Erkan Kaş, 44.Murat Akça, 77.Mustafa Eskihellaç, 92.Bülent Cevahir, 98.Jetmir Topalli

TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu

GALATASARAY: 99.Fatih Öztürk, 4.Taylan Antalyalı, 8.Ryan Guno Babel (Dk.69 18.Muhammed Kerem Aktürkoğlu), 10.Younes Belhanda (Dk.68 13.Oghenekaro Peter Etebo), 14.Martin Linnes (Dk.114 2.Şener Özbayraklı), 20.Emre Akbaba (Dk.91 17.Oğulcan Çağlayan), 27.Christian Nekadio Luyindama, 36.Marcelo Josemir Saracchi Pintos (Dk.67 23.Emre Taşdemir), 45.Marcos Do Nascimento Teıxeira, 54.Emre Kılınç, 90.Mbaye Diagne

YEDEKLER: 34.Okan Kocuk, 2.Şener Özbayraklı, 13.Oghenekaro Peter Etebo, 17.Oğulcan Çağlayan, 18.Muhammed Kerem Aktürkoğlu, 19.Ömer Bayram, 23.Emre Taşdemir, 40.Emin Bayram, 49.Valentine James Ozornwafor, 77.Jesse Tamunobaraboye Sekidika

TEKNİK SORUMLU: Fatih Terim

GOLLER: Dk.101 Umut Bulut (Yeni Malatyaspor), Dk.120+1 Luyindama (Galatasaray)

SARI KARTLAR: Hadebe, Chebake (Yeni Malatyaspor)

Dakika 2: Galatasaray atağı Belhanda ile başladı. Bu oyuncunun çevirdiği topla buluşan Linnes, Emre Akbaba'ya aktardı. Bu futbolcunun vuruşunda Ertaç son anda dokundu, çizgi önünde yuvarlanan topa defans müdahale edip kornere gönderdi.

Dakika 7: Emre Akbaba'nın ortaladığı top savunmadan döndü, Saracchi tamamladı. Defans müdahalesi kornerle sonuçlandı.

Dakika 9: Bu dakikada hakem Özgür Yankaya, Yeni Malatyaspor'un penaltısını vermedi. Ani gelişen atakta, Adem'in pasını alan Kubilay, Luyindama ile birlikte ceza alanına girdi ve Galatasaraylı oyuncunun müdahalesiyle kendini yerde buldu. Yeni Malatyasporlular penaltı ve kırmızı kart beklerken, hakem Yankaya, VAR'a gitme gereği dahi duymadan oyunu devam ettirdi. Kubilay Kanatsızkuş, müdahalenin ardından bir süre sakatlık geçirdi.

Dakika 13: Chebake'den gelen topa Umut vurdu, aut.

Dakika 15: Galatasaray'ın atağında Hadebe'nin müdahalesi kornerle sonuçlandı. Emre Kılınç'ın kullandığı top kaleci Ertaç'ta kaldı.

Dakika 18: Taylan'ın pasına hareketlenen Diagne'yi savunma engelledi.

Dakika 24: Galatasaray atağı Emre Akbaba ile başladı. Bu futbolcu Babel'e çıkardı, ancak savunma araya girerek tehlikeyi önledi.

Dakika 26: Yeni Malatya atağında Zeki Yavru, ceza sahası dışından şutunu çıkardı, top üst ağlarda kaldı.

Dakika 28: Malatya atağında Umut'un ceza sahasında havadan gönderdiği topu, Luyindama kafayla kalecisine kazandırdı.

Dakika 29: Yeni Malatyaspor kontraatağında Adem'in pasını alan Zeki'nin vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

Dakika 32: Adem'in ara pasıyla ceza sahasına giren Fofana kaleciyle karşı karşıya iken çok kötü vurdu ve kaleci Fatih yumuşak gelen topu rahatlıkla aldı.

Dakika 35: Adem'in pasına Kubilay hareketlendi, ancak kalesini terkeden Fatih tehlikeyi uzaklaştırdı.

Dakika 39: Galatasaray atağında Saracchi soldan ceza sahasına ortaladı, Semih'in kontrol edemediği top Diagne'de kaldı. Bu futbolcu uygun durumdaki Emre Akbaba'yı gördü, Akbaba'nın vuruşu üstten aut.

Dakika 40: Yeni Malatyaspor orta sahadan hızlı bir atak başlangıcında iken, top ayağında olan Adem Büyük, hakem Özgür Yankaya ile kafa kafaya çarpıştı. Adem Büyük, bu pozisyonda kendini yere bırakırken, hakem de başını tuttu. Yeni Malatya'nın önemli bir atağını kesen hakem ile Adem'in önemli bir şeyinin olmadıkları anlaşılınca, oyun hakem atışıyla başladı.

4.hakem oynanmamış süre olarak 4 dakikayı işaret etti.

Dakika 45+1: Fofana, kendi alanından aldığı topla Zeki ile verkaça girdi, çizgiye indi, çevirdiği topu Galatasaray defansı kornere gönderdi. Zeki Yavru'nuin kullandığı kornerden gelen topa Adem Büyük kafayı vurdu, aut.

Dakika 45+3: Yeni Malatya atağında, Zeki Yavru'nun ceza sahasına gönderdiği topa savunma müdahale etti.

İlk yarı 0-0 kapandı.

Dakika 46: Galatasaray'da sağdan Linnes'in gönderdiği top savunmada kaldı.

Dakika 47: Yeni Malatyaspor solda Fofana ile hızlı bir atak geliştirdi. Bu futbolcu ceza sahasına girip, topu içeriye çevirdi. Galatasaray savunması topu uzaklaştırdı.

Dakika 52: Belhanda ceza alanına ortaladı, Emre Akbaba'ya gelmeden araya giren savunma topu kaleciye kazandırdı.

Dakika 57: Babel, Bellanda'nın pasından gelen topu ceza sahası önünden kaleye göndermek istedi. Ertaç topu alrı.

Dakika 58: Fofana bu kez sağ kanattan hızlı geldi, topu ceza sahasına gönderdi. Ancak Galatasaray savunması tehlikeyi önledi.

Dakika 60: Yeni Malatya atağı soldan Hadebe ile gelişti. Hadebe, ceza sahasına ortaladı, defans uzaklaştırdı.

Dakika 62: Belhanda'nın Emre Kılınç'a göndermek istediği top auta gitti.

Dakika 64: Sağdan gelişen Malatya atağında, Chebake ortaladı, Marcao uzaklaştırdı.

Dakika 72: Fofana sağdan topu sürdü, ceza sahasına çevirdi. Taylan'a çarpan top kornere çıktı. Mustafa Eskihellaç'ın kullandığı atışta, gelen topa Youssouf kafayı vurdu. Aut.

Dakika 75: Ahmet Ildız, orta sahadan atak başlatmak isterken Luyindama'nın müdahalesiyle kendini yerde buldu, kısa süre sakatlık geçirdi.

Dakika 76: Orta saha mücadelesinde Adem, Taylan'dan topu kaptı ve atağa çıkmak isterken, Taylan kendini yere bıraktı. Hakem Galatasaray lehine faul verdi.

Dakika 79: Yeni Malatyaspor'un ani gelişen atağında, Mustafa Eskihellaç sağdan topu 6 pas alanına çevirdi. Luyindama, Umut'tan önce ayak koydu ve kornere gönderdi. Kornerden sonuç yok.

Dakika 84: Galatasaray tehlikeli geldi. Sağdan Linnes'in pasıyla ceza sahasına giren Emre Kılınç yerden sert vurdu. Ertaç ayak müdahalesiyle tehlikeyi kornerle engelledi.

Dakika 86: Yeni Malatya Adem'le tehlikeli oldu. Marcao, ters vuruşla kornere gönderdi. Sonuç yok.

Dakika 87: Yeni Malatya atağında Umut'un pasıyla buluşan Youssouf'un şutu az farkla aut.

Dakika 88: Yeni Malatyaspor, yine tehlikeli atak geliştirdi. Umut, sağdaki Mustafa Eskihellaç'ı gördü, bu futbolcunun kaleye çevirdiği topu savunma uzaklaştırdı.

Hakem oynanmamış süre olarak 3 dakikayı uzaklaştırdı.

Dakika 91+1: Yeni Malatyaspor, Fofana ile yine tehlikeli oldu. Hızla ceza sahasına giren Fofana, Luyindama tarafından yere indirildi. Yeni Malatyasporlular bir kez daha penaltı beklerken, hakem oyunu devam ettirdi.

Karşılaşmanın normal süresi 0-0 sonuçlandı ve uzatma dakikalarına geçildi.

UZATMALAR

97. dakikada sakatlanan Adem Büyük'ün yerine oyuna giren Olcay Şahan topla ilerlerken, aniden kendini yere bıraktı. Bu oyuncu sahayı terketti.

Dakika 97: Olcay Şahan'ın sakatlandığı pozisyonda topu süren Diagne'nin şutu Ertaç'ta kaldı.

Dakika 98: Yeni Malatyaspor'da sakatlanan Olcay'ın yerine Jetmir Topalli oyuna dahil oldu.

Dakika 101: Yeni Malatyaspor bu dakikada Umut Bulut'la gole kavuştu. Galatasaray kendi sahasında atağa çıkmaya hazırlanırken, Ahmet Ildız, Etebo'dan topu kaptı ve Umut Bulut'a aktardı. Tecrübeli futbolcu, ceza sahasına girmeden şutunu attı ve kalecinin müdahalesine rağmen ağlarla buluşturdu:1-0

Hakem ilk uzatma devresine 1 dakika oynanmamış süre ekledi.

Uzatmanın ilk yarısı Yeni Malatyaspor'un 1-0 üstünlüğüyle kapandı.

Dakika 109: Yeni Malatya atağı soldan Chebake ile gelişti. Bu futbolcu ceza sahasına girdi, pas çıkardı, ancak defans ayak koydu.Kornerden sonuç yok.

Dakika 110: Galatasaray kontraatağında Ertaç'ın müdahale girişimi sonuçsuz kaldı. Diagne topu cezasahasına çıkardı. Penaltı noktası civarında çok uygun durumda olan Ömer Bayram, çime takılıp düşünce, mutlak bir gol fırsatından yararlanamadı, Yeni Malatya defansı topu uzaklaştırdı.

Dakika 116: Galatasaray atağında Kerem Aktürk'ün çaprazdan şutu Ertaç'ta kaldı.

Karşılaşmanın uzatma devresinin ikinci yarısına 2 dakika eklendi.

Dakika 120+1: Galatasaray atağında soldan cezasahasına girmek isteyen Ömer, Chebake tarafından faulle durduruldu. Faul atışını Ömer Bayram kullandı, Luyindama, 3 futbolcunun arasında yükseldi, kafayla topu Yeni Malatyaspor ağlarına gönderdi ve beraberliği sağladı:1-1

Karşılaşmanın uzatma süresi de beraberlikle tamamlanınca, seri penaltı atışlarına geçildi.

PENALTILAR:

1. PENALTI

Penaltıyı Galatasaray'dan Taylan Antalyalı kullandı ve golü attı:0-1

Yeni Malatyaspor adına ilk penaltıyı Ahmet Ildız kullandı ve golü attı:1-1

2.PENALTI

Galatasaray'ın ikinci penaltısını Ömer Bayram kullandı ve golü attı:1-2

Yeni Malatya'nın penaltısını Lukoki kullandı ve beraberliği sağladı:2-2

3.PENALTI

Galatasaray'ın üçüncü penaltısını Oğulcan Çağlayan kullandı ve golü kaydetti:2-3

Yeni Malatya adına üçüncü penaltıyı Chebake kullandı ve golü attı:3-3

4.PENALTI

Galatasaray adına dördüncü penaltıyı Diagne kullandı ve golü kaydetti:3-4

Yeni Malatya'nın penaltı atışını Mustafa Eskihellaç kullandı ve kaleci Fatih topu kurtardı:3-4

5.PENALTI

Galatasaray'ın beşinci penaltısı i%LLS

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
Bu haber yoruma kapalı