SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BYMS, Karaman İle Çıkış Arıyor

0
Güncellendi - 2020-03-05 20:58:07
BYMS, Karaman İle Çıkış Arıyor
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig ekibi BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligin 25.haftasında 7 Mart Cumartesi günü 14.00’da Yeni Malatya Stadyumu’nda İttifak Holding Konyaspor’u konuk edecek. Sarı kırmızılı takım, yeni teknik direktörü Hikmet Karaman ile birlikte Konyaspor karşılaşmasından 3 puanla ayrılarak hem kötü gidişatı durdurmak hem de çıkışa geçmek istiyor. 

Ligde 8 maçtır kazanamayan ve ikinci yarıda oynadığı 6 karşılaşmayı da kaybeden BtcTurk Yeni Malatyaspor, kötü gidişatı durdurmak istiyor. Teknik direktör Kemal Özdeş ile yollarını ayırdıktan sonra tecrübeli çalıştırıcı Hikmet Karaman ile anlaşan sarı kırmızılılar, İttifak Holding Konyaspor karşılaşmasıyla birlikte çıkışa geçmenin hesaplarını yapıyor. 

Süper Lig’de bir maçı eksik olan ve topladığı 24 puanla 13.sırada yer alan BtcTurk Yeni Malatyaspor, Konyaspor karşılaşmasından galibiyetle ayrılarak, hem kötü gidişatı durdurmak hem de ikinci yarıdaki ilk galibiyetini alarak, yükselişe geçmek istiyor. 

ALTINCI RANDEVU

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile İttifak Holding Konyaspor şuana kadar 5 kez karşı karşıya gelirken, hafta sonu Malatya’da oynanacak olan karşılaşma 6.randevu olacak. İki takımın daha önce oynadığı 5 karşılaşmada 2 kez BtcTurk Yeni Malatyaspor, 1 kez İttifak Holding Konyaspor kazanırken, 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. 

BtcTurk Yeni Malayaspor ile İttifak Holding Konyaspor, Süper Ligde ilk olarak 2017-2018 sezonunda karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma 1-1’lik eşitlikle sonuçlanırken, sezonun ikinci yarısında Konya’da oynanan karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 1-0 kazandı. 

İki takım geçtiğimiz sezon bir kez daha Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı Konyaspor 1-0 kazanırken, sezonun ikini yarısında Konya’da oynanan karşılaşma 1-12lik eşitlikle sonuçlandı. 

Bu sezonun ilk yarısında Konya’da oynanan karşılaşma 2-0 Yeni Malatyaspor’un üstünlüğüyle sonuçlandı. Sarı kırmızılı takıma galibiyeti getiren golleri Guilherme ile Robin Yalçın kaydetmişti. 

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Opta Fact’in verilerine göre, Konyaspor ile oynadığı beş Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Yeni Malatyaspor (2G 2B), tek yenilgisini geçen sezon evinde aldı (0-1). 

Konyaspor, bugüne kadar Yeni Malatyaspor'a konuk olduğu iki Süper Lig maçından da mağlup ayrılmadı (1G 1B). 

Evinde oynadığı son dört Süper Lig maçını kaybeden ve bu alanda tarihinin en uzun serisini yaşayan Yeni Malatyaspor, daha önceki 21 iç saha karşılaşmasında aynı sayıda yenilgi almıştı (11G 6B). 

Son üç deplasman maçından beş puan çıkaran Konyaspor (1G 2B), daha önceki yedi dış saha karşılaşmasında sadece dört puan toplayabilmişti (1G 1B 5M). 

Bu sezon Süper Lig'de ortayla Yeni Malatyaspor'dan (2) daha az gol atan tek takım Konyaspor (1). 

Süper Lig'in 2019/20 sezonunda ceza sahası dışından en fazla gol yiyen üç takımdan ikisi Konyaspor (10) ve Yeni Malatyaspor (8). 

Bu sezon Süper Lig maçlarının son 15 dakikalarında en fazla gol atan iki takımdan biri Yeni Malatyaspor (16; Sivasspor ile birlikte). Konyaspor'un ise yediği gollerin en büyük bölümü bu dakika aralığında geldi (%31; 10/32). 

Yeni Malatyaspor forması giyen Umut Bulut'un Süper Lig kariyerinde Konyaspor'a attığı dokuz golün sadece ikisi iç sahada geldi. Umut, Aralık 2014'ten bu yana yeşil beyazlı ekibe karşı çıktığı 10 Süper Lig maçında gol sevinci yaşayamadı. 

Konyaspor'un Süper Lig'de attığı son üç golün ikisini kaydeden Ömer Ali Şahiner, daha önce Yeni Malatyaspor filelerini havalandıramadı (6 resmi maç). 

Bu sezon Konyaspor formasıyla Süper Lig'de en fazla deplasman golüne katkı sağlayan oyuncu olan Farouk Miya (3 gol & 1 asist), Aralık 2019'dan bu yana gol katkısı yapamıyor.

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız