SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Malatyaspor, Mersin Maçına Hazır

0
Güncellendi - 2016-08-18 17:39:29
Yeni Malatyaspor, Mersin Maçına Hazır
A- A+ PAYLAŞ

TFF 1. Lig’de 2016-2017 sezonu ilk hafta karşılaşmalarıyla start alacak. Geçtiğimiz sezon Süper Lig’den düşen Mersin İdmanyurdu ile bu sezon ligde ikinci sezonunu yaşayacak olan Yeni Malatyaspor, Cumartesi günü karşı karşıya gelecek.

TFF 1. Lig’de yeni sezon heyecanı başlıyor. Ligin ilk haftasında Yeni Malatyaspor, Mersin İdmanyurdu ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. 20 Temmuz Cumartesi günü Mersin Stadyumu’nda oynanacak olan karşılaşma 21.45’te başlayacak.

Mersin İdmanyurdu-Yeni Malatyaspor karşılaşmasını Sakarya Bölgesi’nden A Klasman Hakemi Erkan Engin Yönetecek. Engin’in yardımcılıklarını Muğla Bölgesi’nden A Klasman Yardımcı Hakemi Gökhan Memişoğlu ile Trabzon Bölgesi’nden A Klasman Hakemi Muhammet Yumak yapacak.

İYİ BAŞLANGIÇ HESABI

TFF 1. Lig’de ikinci sezonunu yaşayacak olan Yeni Malatyaspor, deplasmanda Mersin İdmanyurdu’nu yenerek, lige iyi bir başlangıç yapmanın hesaplarını yapıyor.

Bu sezon birçok takımın Süper Lig için iddialı olması, üst sıralar için yarışın bir hayli çekişmeli geçeceğinin sinyallerini verdi. Süper Lig’den geçen sezon düşen Sivasspor ve Eskişehirspor’un yaptığı transferler, ligdeki Göztepe ve Adana Demirspor’un yaptığı transferler, Play-Off potasında birçok takımın yer almak istediğini ortaya koyarken, Yeni Malatyaspor’da bu takımlar arasında yer almanın hesaplarını yapıyor.

Geride kalan sezon TFF 1. Lig’de iyi bir tecrübe kazanan sarı kırmızılılar, bu sezon aynı sıkıntıları yaşamamak adına transferde ince eleyip, sık dokudu. Alternatifli bir kadro oluşturan Malatya ekibi, şampiyonluk yarışının içerisinde olacağının sinyallerini verdi.

BUZ HEDEFİ KOYDU

Yeni sezona Mersin İdmanyurdu ile deplasmanda oynayacağı karşılaşmayla başlayacak olan Yeni Malatyaspor’da, teknik direktör İrfan Buz, Play-Off potası içerisinde yer almak istediklerini kaydetti.

Ligdeki ilk 3 maçın önemli olduğuna değinen tecrübeli teknik adam, sezona galibiyetle başlamak istediklerini ifade etti.

Tecrübeli teknik adam, hep birlikte, herkesin desteğiyle iyi bir sezon geçirip, ligi hedeflenen noktada tamamlayacaklarını söyledi.

Futbolcularını yeni sezona en iyi şekilde hazırlayan Buz, “Yönetim ve teknik heyet olarak bu sezon iyi bir kadro oluşturduk. Çok değerli futbolcu kardeşlerimizi takıma kazandırdık. Yönetimimizle birlikte her zaman istişare ederek bunu yaptık. Her şeyden evvel Malatya’ya layık olma açısından bunun çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Taraftarlarımıza ve siz basın mensuplarına seyir zevki yüksek ama tabi ki de sonuçlarla ilgili de iyi sonuçları getirmek istiyoruz” diye konuştu.

Tecrübeli teknik adam, çok büyük bir mücadelenin içerisine gireceklerine dikkat çekerek şunları söyledi: “Bu süreçte herkesin desteğine ihtiyacımız var. Birlik ve beraberlik içerisinde hedeflediğimiz bu güzel olaya hep birlikte ulaşacağımızı düşünüyoruz. İnşallah Allah hepimizi muvaffak eder.”

YENİ MALATYASPOR İLK HAFTA MAÇLARINDA KABUS YAŞIYOR

TFF 1. Lig ekibi Yeni Malatyaspor ilk hafta oynadığı karşılaşmalarda kabus yaşıyor. 2. Lig’de 5, PTT 1. Lig’de ise 1 sezon geçiren sarı kırmızılılar, ilk hafta maçlarında 2 kez mağlup oldu, 3 kez de berabere kaldı. Yeni Malatyaspor sadece 1 kez ilk hafta oynadığı karşılaşmayı kazanabildi.

Yeni Malatyaspor, Spor Toto 2. Lig’de geçirdiği 5 sezonda ilk hafta maçlarının 4’ünü deplasmanda 1’ini iç sahada oynadı. Sarı kırmızılılar, ilk hafta maçlarının 1’ini kaybetti, 1’ini kazandı, 3’ünde ise berabere kaldı.

Sarı kırmızılılar, TFF 1. Lig’de geçirdiği ilk sezonunda ilk hafta oynadığı karşılaşmayı kaybetti. Sarı kırmızılılar, geride kalan sezonun ilk haftasında sahasında 1461 Trabzon ile karşılaştı ve karşılaşmayı 1-0 kaybetti.

Yeni Malatyaspor’un ilk hafta maçlarında aldığı sonuçlar şöyle:

2010-2011 sezonu Spor Toto 2. Lig deplasman İskenderun Demir Çelikspor 2-0 mağlup

2011-2012 sezonu Spor Toto 2. Lig deplasman Tepecikspor 1-1 berabere

2012-2013 sezonu Spor Toto 2. Lig deplasman Anadolu Selçukluspor 0-0 berabere

2013-2014 sezonu Spor Toto 2. Lig deplasman Sarıyer 1-1 berabere

2014-2015 sezonu Spor Toto 2. Lig iç saha Ofspor 2-1 galip

2015-2016 sezonu PTT 1. Lig iç saha 1461 Trabzon 1-0 mağlup 

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Murat (7 yıl önce)
    Maç tarihi 20 temmuz diye yazılmış düzeltirseniz iyi olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdoğan (7 yıl önce)
    Ben o gözle bakmıyorum, Karloslu Sercinyolu oktaylı takım vardı gelen giden titriyordu kalitesi belli ekipden takım oluşmuşsa ilk maç hobisi diye bir şey söz konusu değil
    0
    0
    Yanıtla