SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Malatyaspor Sezonun En Kritik Maçını Oynayacak

0
Güncellendi - 2020-03-19 18:45:02
Yeni Malatyaspor Sezonun En Kritik Maçını Oynayacak
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligin 27.haftasında Cumartesi günü sahasında Kasımpaşa ile sezonun en kritik maçını oynayacak. Sarı kırmızılılar, rakibini yenerek hem ikinci yarıdaki ilk galibiyetini almak hem de tehlikeli bölgeden uzaklaşmak istiyor. 

Süper Ligin 27.haftasında BtcTurk Yeni Malatyaspor, 21 Mart Cumartesi günü 17.00’da Yeni Malatya Stadyumu’nda İstanbul temsilcisi Kasımpaşa’yı konuk edecek. Ligde 26 hafta sonunda topladığı 25 puanla 15.sırada yer alan BtcTurk Yeni Malatyaspor, 26 hafta sonunda kazandığı 26 puanla 13.sırada bulunan Kasımpaşa’yı yenerek tehlike hattından uzaklaşmanın hesaplarını yapıyor. 

5 HAFTADA 1 PUAN

Süper Lig’de 2019-2020 sezonunun ilk yarısında 24 puan toplayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapamadı. 

Sezonun ikinci yarısında henüz galibiyet alamayan sarı kırmızılı takım, ligdeki son 5 maçında 1 beraberlik, 4’te mağlubiyet yaşadı. 

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un Süper Lig’de oynadığı son 5 karşılaşmada aldığı sonuçlar şöyle:

BtcTurk Yeni Malatyaspor-Fraport-TAV Antalyaspor: 1-2

Yukatel Denizlispor-BtcTurk Yeni Malatyaspor: 2-0

BtcTurk Yeni Malatyaspor-İttifak Holding Konyaspor: 1-1

BtcTurk Yeni Malatyaspor-Trabzonspor: 1-3

Hes Kablo Kayserispor-BtcTurk Yeni Malatyaspor: 2-1 

KASIMPAŞA ÇIKIŞA GEÇTİ

İstanbul temsilcisi Kasımpaşa ise Süper Lig’de üst üste aldığı iyi sonuçlarla tehlikeli bölgeden uzaklaşmaya başladı. Mavi beyazlılar, ligde oynadıkları son 2 karşılaşmayı kazanırken, son 4 lig maçında 10 puan topladı. 

Sezonun ilk yarısında 17 haftalık bölümde 15 puan toplayan Kasımpaşa, 22.haftada 16 puanla 17.sırada yer alıyordu. İstanbul ekibi, son 4 haftalık bölümde hanesine yazdırdığı 10 puanla puanını 26’ya yükseltti. 

Kasımpaşa’nın Süper Lig’de geride kalan 5 haftalık bölümde almış olduğu sonuçlar şöyle:

Fraport-TAV Antalyaspor-Kasımpaşa: 3-1

Kasımpaşa-Yukatel Denizlispor: 2-0

İttifak Holding Konyaspor-Kasımpaşa: 0-0

Kasımpaşa-Hes Kablo Kayserispor: 5-1

Kasımpaşa-Göztepe: 2-0 

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Opta Fact’in verilerine göre, Süper Lig'de Kasımpaşa ile oynadığı beş maçın sadece birini kazanan Yeni Malatyaspor (2B 2M), tek galibiyetini geçen sezon iç sahada aldı (2-1). 

Sezonun ilk yarısında Yeni Malatyaspor ile 2-2 berabere kalan Kasımpaşa, şu ana kadar Süper Lig'de rakibini mağlup edemediği bir sezon oynamadı. 

Son 11 Süper Lig maçında galibiyet alamayan Yeni Malatyaspor (2B 9M), şu an ligde yer alan takımlar arasında devam eden en uzun serinin sahibi konumunda. 

Süper Lig'de dört maçtır mağlup olmayan Kasımpaşa (3G 1B), daha uzun bir seriyi en son Şubat-Mart 2017'de yakalamıştı (6 maç). 

Bu sezon Süper Lig maçlarının son 15 dakikalarında en fazla gol atan takım Yeni Malatyaspor (17). Kasımpaşa ise yediği gollerin en az bölümünü bu zaman aralığında kalesinde gören iki ekipten biri (yüzde 12; Fenerbahçe ile birlikte). 

Yeni Malatyaspor'un evinde bulduğu son üç Süper Lig golünün ikisinde fileleri havalandıran isim olan Umut Bulut, Kasımpaşa'ya attığı son beş golün dördünü iç sahada kaydetti. 

Görev aldığı son dört Süper Lig maçında iki asist yapan Yeni Malatyaspor oyuncusu Karim Hafez, daha önceki 28 karşılaşmada aynı sayıda gol pası verebilmişti. 

Kasımpaşa'nın Süper Lig'de attığı son beş golün üçüne doğrudan katkı sağlayan Bangaly-Fode Koita,

Yeni Malatyaspor ile karşılaştığı son iki maçta üç gol katkısı yaptı (2 gol & 1 asist). 

Devre arasında Kasımpaşa'ya gelen Oussama Haddadi, bu sezon İstanbul ekibi adına Süper Lig'de en fazla asist yapan iki oyuncudan biri konumunda (5; Haris Hajradinovic ile birlikte). 

Süper Lig'de görev yaptığı son 12 maçı kazanamayan Hikmet Karaman (5B 7M), son galibiyetini iç sahada Kasımpaşa'ya karşı aldı (Mayıs 2019'da 2-1).

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Vatandaş44 (4 yıl önce)
    Ligler ertelendi, umarım bu sürede bizim takım toparlanır.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (4 yıl önce)
    Hic mi hiç umut yok yinede heycanla bekliyeceğiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Bugün kritik bir toplantı var.Spor bakanı spor federasyonları ile bir toplantı gerçekleştirecek.Muhtemelen liglerin ertelenme durumu gündeme gelecek.Eğer böyle bir şey olursa bu ara Malatyaspor klübünün kendine bir çeki düzen vermesi için iyi bir fırsat olur diye düşünüyorum.Tabi değerlendirilirse.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Bu ve benzeri yazıları yaklaşık 7 haftadır okuyoruz.Sadece 1 puan almış takım bu işin kırtiğini ,kritiğini bırakmadıki.Yavaş yavaş dibe indik ve beklemedeyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    En kritik maçımızı kayseride oynadık,havamızı aldık.bundan sonraki maçlarımız formalite maçları gibi.yani ptt 1,lige hazırlık maçları oynuyoruz artık.
    0
    0
    Yanıtla